Wyślij stanowisko do KPRM !!!

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
http://zz.celnicy.pl/tekst-394.html

Kancelaria Prezesa Rady Ministrów
00-583 Warszawa,
Al. Ujazdowskie 1/3

Celników, którzy podzielają nasze zdanie wyrażone w załączonym stanowisku proszę o przesłanie listu zawierającego stanowisko Związku do KPRM.

Należy liczyć się z tym, że w ślad za naszą korespondencją niektóre ZZ wystąpią do KPRM informując, że wszystko jaknajbardziej jest w porządku.

Dlatego Wasze zaangażowanie jest tak bardzo potrzebne, wręcz niezbędne aby prawda mogła się przebić w Kancelarii Premiera, który przecież obiecał nam załatwienie paru spraw.

Wiem, ze trzeba probowac zawsze wysylam te listy, ale moim zdaniem to jest walenie glowa w mur to jak widac do nikogo nie przemawia. Fakt obiecali prace nad emeryturami i co wyszlo jak zawsze....
Panie Sławku mówi Pan zeby dac pomysl nie powiem, ze nie wiem jaki dac pomysl zeby byl dobry jeden jest najlepszy i najbardziej zauwazalny PROTEST!! Niech urzedy stana w miejscu i granica wtedy milosciwie nam panujacy zauwaza ze jednak celnicy cos robia, a tak to jestesmy dla nich nikim.

00-583 Warszawa,
Al. Ujazdowskie 1/3

Celników, którzy podzielają nasze zdanie wyrażone w załączonym stanowisku proszę o przesłanie listu zawierającego stanowisko Związku do KPRM.

Należy liczyć się z tym, że w ślad za naszą korespondencją niektóre ZZ wystąpią do KPRM informując, że wszystko jaknajbardziej jest w porządku.

Dlatego Wasze zaangażowanie jest tak bardzo potrzebne, wręcz niezbędne aby prawda mogła się przebić w Kancelarii Premiera, który przecież obiecał nam załatwienie paru spraw.

Pamiętam podobną sytuację z poł. lat 90., za Balcerowicza. Dużo obiecanek, wcześniejsze emerytury, nawet coś na piśmie. Zabrakło wówczas pomysłu co z tym zrobić. Wszystko rozeszło sie po kościach. Ówczesny szef ZZ wylądował w końcu w nagrodę chyba na jakiejś placówce w Irlandii.
Prawda jest taka, że można słać pisma, wynajmować kancelarie adwokackie, napinać się i procesować, ale jak się tak komuś porządnie w mordę nie przypierdoli to znowu nic z tego nie będzie. Niestety, żeby coś ugrać to trzeba to zrobić w stylu lekarzy, którzy odeszli od łóżek chorych, mają trzy średnie krajowe, prywatnie mają podatki w dupie - bo kto takim pyskatym odważy się wprowadzić kasy. Mieć w ręku argument blokady całej ściany wschodniej i z tego nie skorzystać? A niech stanie ta granica i to tak , żeby kierowcom dupy do foteli przymarzły.

Najśmieszniejsze jest to (patrząc z perspektywy miasta Łodzi), że przy tej całej reformie uwłaszczyła się głównie dyrektorsko-naczelnikowska hołota: jakieś tworzone na chybcika kilkudniowe referaty, niczym nie uzasadnione szybkie awanse, pośpiech, nerwowe ruchy, żeby zdążyć, żeby zdązyć... , a jak coś ZZ ugrają to pewnie i tak hołota wyjdzie na więcej niż swoje.

00-583 Warszawa,
Al. Ujazdowskie 1/3

Jak forma wysyłki preferowana ? Pocztą czy mailem ?

Wszystko wskazuje na to, że inne ZZ będą zajmować stanowisko, które de facto podporządkowuje się linii prezentowanej przez ministerstwo. Dla niektórych liczy się tylko udział w zespołach, do których zaprosił SSC. Dlatego Wasze zaangażowanie jest tak ważne, aby stan faktyczny mógł przebić się w KPRM i spowodował tam jakąś reakcję.

Wysłałem do Pana emeila i nie dostałem odpowiedzi ,czy jest szansa, że Pan odpisze?Pozdrawiam

maili otrzymuję sporo więc mogłem pominąć za co przepraszam. czasem też maile do mn ie nie dochodzą co już ustaliłem z kilkoma nadawcami. proszę pisać wyłącznie na slawomir.siwy@celnicy.pl gdyż z innych adresów nie czytam na bieżąco poczty

jezeli nie odrozniasz sarkazmu od zartu to juz Twoj problem zreszta to nie jest chyba temat na takie pierdoly.
Jezeli cie obrazilem to sorry.
Pozdrawiam

Kolego szanowny, jeżeli zamierzasz bawić sie na tym forum traktując innych jak głupków, przenieś się na forum onetu. Tam jest raj dla ludzi tego pokroju.

Jezeli nie odrozniasz sarkazmu od zartu to juz Twoj problem zreszta to nie jest chyba temat na takie pierdoly. A na onecie nie bywam takze nie wiem jak tam jest.
Jezeli cie obrazilem to sorry.
Pozdrawiam

Wysyłamy listem poleconym !!!!!

Wysyłajcie wszystkie listy - poleconym za potwierdzeniem odbioru !!! Wówczas wszystkie będą musieć zarejestrować. Tą sytuacją bardziej zwrócimy uwagę na nasz problem:D

Back
Do góry