wyniki rekrutacji izba celna Olsztyn

jacenty

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam, ubiegałem się o stanowisko funkcjonariusza służby celnej na przejściu w Bezledach w izbie celnej w Olsztynie. Z 20 kandydatów, którzy przeszli całą rekrutację miałem 3 wynik punktowy. Przyjętych zostało 8 osób. W tej ósemce nie znalazłem się ja pomimo większej iloci punktów od tych osób, pomimo, iż wyraźnie było podane do wiadomości" Dodatkowo informujemy, iż po przeprowadzeniu postępowania sprawdzającego Dyrektor Izby Celnej w Olsztynie zgodnie z § 14 ust.1 rozporządzenia z dnia 4 czerwca 2010 w sprawie informacji o wolnych stanowiskach służbowych w Służbie Celnej oraz postępowania kwalifikacyjnego do Służby Celnej ( Dz. U. z 2010 r. Nr 110, 726 ) dokona wyboru kandydatów, mając na względzie wyniki poszczególnych etapów postępowania. " W poniedziałek umówiłem się na rozmowę dyrektorem Izby celnej W Olsztynie Panem Torencem i będę się domagał wyjaśnień dlaczego pomimo wysokiej punktacji nie zostałem przyjęty do służby celnej. Jestem świadomy, że to raczej nic już nie pomoże, ale mam do was pytanie czy dyrektor mógł nie kierować się punktacją?? Chciał bym również udać się do prawnika aby tą sprawę jakoś pociągnąć. Główne pytanie czy warto wogóle walczyć i czy nie będzie to walka z przysłowiowymi wiatrakami??

jacenty
może odpadłeś właśnie w postępowaniu sprawdzającym lub wypadłeś gorzej na rozmowie kwalifikacyjnej. Ilość punktów to nie wszystko przecież.

Postępowanie sprawdzające przeszedłem pozytywnie, a z rozmowy kwalifikacyjne również były przyznawane punkty i również miałem z niej jeden z wyższych wyników. A przecież zgodnie z § 14 ust.1 rozporządzenia z dnia 4 czerwca 2010 w
sprawie informacji o wolnych stanowiskach służbowych w Służbie Celnej oraz postępowania kwalifikacyjnego do Służby Celnej ( Dz.U. z 2010 r. Nr 110, 726 ) dyrektor dokona wyboru kandydatów, mając na względzie wyniki poszczególnych etapów postępowania.

Witam. Mam pytanko do osób z wszystkich poprzednich naborów do IC. Czy po postępowaniu sprawdzającym dostaliście poświadczenie bezpieczeństwa pocztą nawet jeżeli nie było was później na liście przyjętych osób ?

Back
Do góry