Wielu młodych funkcjonariuszy czeka tylko na propozycje rząd

Poul

Użytkownik
Punkty reakcji
0
u

Wielu młodych funkcjonariuszy( również i tych z dłuższym stażem) oczekuje na propozycję rządu i od nich uzależnia swoje dalsze być lub nie być w SC!!!!!!!!!
Podwyżki rzędu 500zł brutto to troche niepoważne skoro pracujący na tej samej granicy funkcjonariusz SG zarabia po 3 latach ponad 2000zł netto i pozostaje mu jeszcze 12 lat służby... Młodzi ludzie pracujący na granicy chcą aby ta służba była prawdziwą mundurówką, ze wszystkimi związanymi z tym uprawnieniami ale i również wymogami!

Ogrom młodych celników na 1 miejscu stawia wprowadzenie emerytury po 15 latach służby oraz zapewnienia lepszej ochrony prawnej przy wykonywaniu obowiązków służbowych, aby nie miały miejsca sytuacje gdzie przemytnik jest bezkarny i kpi sobie z celnika.
Pracując na pasach czujemy się jak pajace w kabarecie....i tak niestety traktują nas osoby przekraczające granice, zarówno Polacy jak i cudzoziemcy.........

ja pracuje 7 lat i też mam dosyc jak teraz nie wywalczymy konkretów to też składam wypowiedzenie 1700 zł po 7 latach to jst ŻENADA!!!!!!!!

i co z tego ze wedlug ciebie "pokazalismy", jak zadnego papieru nie dostalismy - chuba ze to "cos", co mozna nazwac toaletowym...

Czy jak mam inne zdanie i nawołuję do rozsądku to od razu musze być prowokatorem. Idąc Twoim tropem myslenia, że ten kto ma inne zdanie od Twojego jest prowokatorem to ja również mógłbym Ciebie nazwać prowokatorem. A może jest tak, że wszyscy Ci którzy nawołują do nie przychodzenai do pracy robią to celowo aby zniszczyć Słuzbę Celną-PROWOKATORZY!!!!!!!!!!

zachowujesz się jak prowokator - protest ma swój cel, cel nie został osiągnięty więc trwa nadal a nie "wracajmy do pracy"

przepraszam ale uważam, że ktoś12 jest albo głupi albo obcy :!: :!: :!:

slyszaleś znane od niedawna u nas w kraju powiedzenie "sp..... dziadu"

prowaokacja

młdzi sa z Wami nie ma zadnych porozumień tylko jak chołote chcą nas podzielic bedą mówić ze juz podpisali z tymi co do pracy pojdą to KLAMSTWO !!!! nie dajcie się oszukać STAC MA WSZYSTKO!!!!

To sobie sądź Twoje prawo. Ja uważam że nie osiągneliśmy nic poza kolejnymi obietnicami.
W poniedziałek dyrektorzy i naczelnicy zrobią pranie mózgu tym co przyjdą, postraszą i mając atut pt. typowanie do ew. podwyżki (jak rząd się z niej wywiąże ) zgaszą protest tak że na następny zryw to chyba tylko z wypowiedzeniem

tak jest, trzymajmy się i trwajmy w proteście, poniedziałek jest ważnym dniem dla nas, w MF są pewni,że sami wrócimy od poniedziałku do kieratu, nie wolno nam odpuszczać, wiem,że my na wschodniej granicy, wszystkie urzędy graniczne nie poddamy się bo to jest nasza ostatnia szansa by żyć i pracować godnie!

Back
Do góry