Wezwanie jako świadek do sprawy celno-skarbowej

kasiaa1a

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
1
Cześć, dostałam list wezwania jako świadek od urzędu celno skarbowego. Dotyczy to art.65 §4 w zw. Z §2b kks. Czy powinnam się martwić, że nałożą na mnie jakaś karę?

Cześć, dostałam list wezwania jako świadek od urzędu celno skarbowego. Dotyczy to art.65 §4 w zw. Z §2b kks. Czy powinnam się martwić, że nałożą na mnie jakaś karę?
Pewnie sprawdziłaś co oznacza ten paragraf i pamiętasz jaką lewiznę kupiłaś/zamówiłaś. Jeśli wszystko wyjaśnisz i będziesz współpracowała możesz liczyć na łagodne potraktowanie, chociaż chciałaś okraść własne państwo.
Dobrowolne poddanie się karze będzie najlepszym rozwiązaniem.
NIE KUPUJE SIĘ LEWIZNY. WSPIERA SIĘ W TEN SPOSÓB BANDYTÓW.

Ostatnia edycja:
Przy 65 § 4 w zw. z art. 65 § 2 b k.k.s. nie będzie dobrowolnego poddania się karze, z uwagi na to iż towaru nie ma. Jest opcja że taka instytucja zostanie zastosowana, jednak prędzej mandat za próbę oszustwa. Jeśli ktoś jest wzywany to już dowody są wystarczające, ew. trzeba coś wyjaśnić. Jest też szansa że nie dotyczy wg tej osoby tylko innej. Pójdziesz to się dowiesz.. Jeśli ciułałeś to sam o tym wiesz .. a jak nie to nie masz co się bać .. W każdym razie, za nieusprawiedliwione stawiennictwo jest dość surowa kara, a nawet możliwość doprowadzenia na przesłuchanie

Panowie! Wezwanie na świadka, to nie wezwanie podejrzanego, a zmiana kwalifikacji w trakcie
postępowania trąci podpuchą i oszustwem ...

Zmiana kwalifikacji osoby w trakcie postępowania nie jest żadnym oszustem..., każdy może być przesłuchany na świadka, a później na podejrzanego jeśli materiał dowodowy na to pozwala.

Nie zdradzajcie wszystkich arkanów.
Pozostawmy dziewczynie mały margines niewiedzy.
A jeśli czuje się winna to powinna wynająć adwokata, a nie szukać pomocy u osób które są ustawowo zobowiązane do ścigania przestępstw i wykroczeń.

Back
Do góry