Wartościowanie

Czy to jest zdrowe, że jak cię przyjmują do służby to wymagają wyższego wykształcenia, a jak cię wartościują, to piszą w wymogach niezbędnych średnie ??????????????? To dlaczego warunkiem złożenia dokumentów było wyższe wykształcenie skoro wystarczy tylko średnie ????????????? Czy oznacza to, że dali ci zadania niezgodne z twoimi kwlifikacjami, których żadali w momencie przyjęcia do służby ????????????? Proszę o podpowiedź brać celniczą.

Masz racje teraz przy przyjmowaniu nie jest wymagane, ale jeszcze kilka lat wstecz był to warunek sine qua non.

Masz racje teraz przy przyjmowaniu nie jest wymagane, ale jeszcze kilka lat wstecz był to warunek sine qua non.

ja pracuje cztery lata i było wymagane tylko średnie.
niektórzy koledzy pracujący 5-10 lat, zostali przyjęci bez wyższego.
więc: skąd ty to wziąłeś ze było kiedyś wymagane wyższe?

Z ogłoszenia które określało warunki przyjęcia, ale to nie jest meritum sprawy. Chdzi tu o to, czy jeśli było wymagane wyższe to w wartościowaniu może być średnie. I to jest meritum tej sprawy.

przyjmowali tylko z wyższym - zupełnie bez sensu, bo jak sami wiecie na większości stanowisk wystarczy średnie....... A z wyższym nadal przyjmują, tylko jest to zależne od wakatowanego stanowiska....... Nie wszyscy moi drodzy pracują na pasie albo w mobilnych....... Mało tego te dwie grupy nie stanowią nawet połowy funkcjonariuszy celnych........
Nie znaczy to również, że jedynie wymienieni wyżej wykonują zadania służby celnej....... Żeby ocenic instytucje, trzeba patrzeć na całość a nie tylko na własne podwórko........

Służbę zaczynałem na pasie i wszyscy, którzy byli przymowani w tym czasie (a to było dużo osób) musiały mieć wykształcenie wyższe...... (co moim zdaniem jest bezsensu) - natomiast w komórkach, w których później przyszło mi pełnić służbę bez wyższego raczej cieńko.....

Więc czy wymóg wyższego przy naborze, a danie pracy która wymaga średniego (tak zwartościowanie) nie jest daniem pracy poniżej kwalifikacją? Ponadto, czy przy niektórych stanowiskach nie obniżono wartości, by zachować parytet - ileś procent w grupie, czy kategori "C"?

ZEN a co ja wcześniej napisałem????? No??? - jasne, że przyjmowanie ludzi z wyższym na stanowiska poniżej ich kwalifikacji jest bezsensu, ale tak było i zawsze będzie, w sytuacjach gdy bezrobocie osiąga zbyt duży pułap.... a tak było te 9-10 lat temu........

A ty Cat weż już skończ z tymi swoimi kompleksami......

Tomcio Paluch - nie do końca mi chodzi o to co napisałeś. Bo to napewno jest jeden problem. Jeśli ktoś z wyższym zgłosił się do pracy gdzie wymagają średniego i został przyjęty - to może mieć pretensje sam do siebie. Ale jeśli kogoś przyjęto na stanowisko na które wymogiem było posiadanie wykształcenia wyższego, a teraz daje mu się stanowisko gdzie wartościuje się jako wymóg niezbędny wykształcenie średnie, to moje pytanie brzmi tak, czy nie daje mu się pracy poniżej jego kwalifikacji, których wymagano w momencie przyjęcia?:

Back
Do góry