uwaga ważna wiadomość dla niefortunnie zwartościowanych

dyrektor

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Otrzymałem tajne informacje, iż na poufnej naradzie która odbyła się na szczycie, ustalono że kierownicy i naczelnicy komórek w których wartościowanie wypadło nienajlepiej ( najwięcej błędów) zostaną postawieni do pionu. Mają być nawet kary i to dotkliwe - boją się NIKu.

Tylko niefortunne wartościowanie?

Co to znaczy niefortunne wartościowanie, które wypadło nie najlepiej? Czy jego miarą może być ilość odwołań i skarg do Sadów Administracyjnych?

Tylko w takim razie dlaczego najpierw na to pozwolono. Inaczej, olano dwa podstawowe ustawowe wskaźniki, tj. doświadczenie i wykształcenie w sprawach celnych. Czego skutkiem było przyznanie stanowisk eksperckich chętnej młodzieży.

Czyżby do niektórych zaczynał docierać kształtujący się właśnie zarzut nierównego traktowania i dyskryminacji określonej grupy funkcjonariuszy, który z pewnością trafi pod ocenę ETPCZ?

A może to perspektywa kartki wyborczej?

chłopaki nie mają tak rozbudowanej wyobraźni aby ocenić czy należy bać się NIK-u ?
raczej smrodek wisi w powietrzu w związku z kasiorką porozdawaną po "koleżeńsku".
"koleżkowie" jak rozumiemy mieli świadomość otrzymania profitów nienależnych.
to urzędnicy państwowi, którzy przyjęli od darczyńcy wynagrodzenie niezgodnie z prawem.
nie odnotowaliśmy odmowy przyjęcia !
chyba, że coś przeoczyliśmy, szanowni obywatele ?

szkoda ze NIK lekka sie przed kontrola ...nawet przykladow....efektem moglaby byc komisja sejmowa ...do spraw rozdysponowania pieniedzy publicznych obiecanych przez Premiera RP przez urzednikow publicznych zajmujacych stanowiska kierownicze !!!

NIK lęka się przede wszustkim, że ta kontrola musi skończyć się zawiadomieniem prokuratury.
właściwie " łapówka" została ogłoszona publicznie. co tu badać !
inna sprawa, że nowy prezes NIK nie po to zastąpił wcześniejszego aby teraz sytuację musiał ratować / nomen omen / Sekuła.
ps.
czy NIK podlega odpowiedzialności karnej w sytuacji fałszowania danych ?

Tytułem "Jesień 2011"

Transfer pieniędzy z konta na konto. Zwykle należy go zdefiniować. Inaczej mówiąc, podać tytuł prawny.

Osobiście bardzo jestem ciekaw, jakim tytułem opatrzone zostały przelewy pieniążków z Uchwały Modernizacyjnej za 2010 r., dokonane de facto pod stanowiska obowiązujące od 1 stycznia 2011 r.

Bo to może tłumaczyć brak ich zwrotu przez beneficjentów.

A czymże jest NIK? Z tych ich kontroli i tak gó... wynika. Co z tego że ustalili, znaleźli, wykryli robienie wałów w adm. samorządowej. Co z tego, że powiedzieli głośno o tym co i tak było wiadomo od dawna, że nepotyzm osiągnął olbrzymie rozmiary, że 99% konkursów jest ustawionych, że kase zgarniają zawsze Ci sami. Ciągle dalej jest to samo. Nawet gdyby NIKowcy stwierdzili, ujawnili nieprawidłowości związane z wartościowaniem nikt, nic by z tym nie zrobił. Po raz kolejny dochodzę do wniosku, że w tym państwie opłaca się robić tylko wały!

Back
Do góry