Ustawa podpisana

Ustawa

Ktoś oblatany lub lepiej poinformowany mógłby wrzucić tu główne zmiany które podpisał Prezydent, bo czytać całą "starą" i "nową" ustawę i szukać różnic to...:eek:

nieprawdopodobne ...

Ktoś oblatany lub lepiej poinformowany mógłby wrzucić tu główne zmiany które podpisał Prezydent, bo czytać całą "starą" i "nową" ustawę i szukać różnic to...:eek:

TO WOŁA O POMSTĘ DO NIEBA !!!
Człowieku! Jeżeli masz w sobie choć trochę przyzwoitości, to zniknij z tego forum, albo uderz się w piersi i przeproś Koleżanki i Kolegów Celników, że MILCZĄCO PRZYZWOLIŁEŚ NA WEJŚCIE ZMIAN KTÓRYCH NAWET NIE ZNASZ!

cat

pełna zgoda co do twojego postu ale szkoda nerwów.
takich "bulich" ci u nas dostatek. przyzwoitość to nie jest mocna strona tego towarzystwa.
lepiej nie dawać szansy na szersze wypowiedzi i przemilczeć.

Ustawa

Wcale nie przyzwoliłem. Jestem tylko ciekawy co podpisał Nasz Prezydent...:confused:

Na dzień dzisiejszy jestem tylko obserwatorem

żenada

Trudno znaleźć drugą tak niezorganizowaną grupę zawodową. Śmiać mi się chce na myśl jak teraz wszyscy no może oprócz kierownictwa obudzicie się z ręką w nocniku.

Ruki pa szwam

No cóż uwłaszczenie kierownictwa pełną gębą, kolejny osad na szklance z której pijemy. Ale każdą ustawę można przecież zmienić kolejną ustawą, Ta służba nie miała i nie ma szczęścia. Teraz to już pójdzie z górki takich podziałów w służbie nigdy nie widziano .Widać że jednak i tutaj można było coś wycisnąć. Teraz pojawią się goście z dawna nie widziani i każą sobie strzelać obcasikami i salutować do czapeczki:D. Jakby co to baczność i ruki pa szwam . Czasy się zmieniają a Pan ciągle w tych samych komisjach :D

ciekawe z jakiej ustawy uczyc sie do egzaminu ktory mam za 2 tyg.. jakos nikt nie poinformowal..;/

Ucz sie ze starej, przecież nowa póki co nie obowiązuje. Ustawa wejdzie w życie po 21 dniach od dnia ogłoszenia w dzienniku ustaw więc po Twoim egzaminie a tak wogóle to na egzaminie jak zapytają sie o nową ustawę to mów że nie obowiązuje Cię akt prawny, który nie wszedł jeszcze w życie.

Ten zawód wymaga silnych nerwów i opanowania a ja tu widze ,ze koledzy nerwowi:)Mam równiez pytanie jak brzmi np art 25 nowej ustawy, czy ktos wie?nie moge sie doczytac nigdzie.Mam nadzieje ,ze otrzymam odpowiedz,a nie krytyke a kolega powyzej?

art.25

Art. 25.

W sprawach określonych w rozdziałach 7-11 ustawy, organami wyższego stopnia są:
1) w stosunku do naczelnika urzędu celnego – dyrektor izby celnej;
2) w stosunku do dyrektora izby celnej – Szef Służby Celnej.

Back
Do góry