ustawa dopiero w lipcu 2009

vondolek

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
z dobrze poinformowanych żródeł wiem na 100% ze nie ma szans żeby ustawa weszła w zycie w marcu, co więcej już ją przesunięto na lipiec, dodatki tzw graniczny i dla mobili najpóżniej w marcu ( koło 209 dla granicy) tak ze znacząco wzrastaja nasze szanse żeby ja całkiem wyeliminować

...I Salomon z pustego nie naleje.....

Mają być cięcia w MON i MSWiA oby nam kasy nie zabrali , bo skończy się na 2 % ...:confused:

Rządowi zabrakło ok. 17 mld .Teraz szukają wszędzie -gdzie można coś zaoszczędzić, komu zabrać i ile...!.Już po naradach w izbach - myślę,że przychodzi dla sc siedem lat chudych ( żeby tylko ta dojna krowa w międzyczasie nie...zdechła !? ).Dla powodzenia reformy w cle(nowa ustawa)
tak jak do prowadzenia wojny potrzebne są...pieniadze...po trzykroc pieniądze !.Inaczej bedzie to znowu tylko makijaż...brzydkiej panny...

Niechciane dziecko jakim jest SC nie zostanie właściwie zreformowane,nowa ustawa zawiera dużo mankamentów i rząd dał parę miesięcy na jej poprawienie,czy tak się stanie oby...w między czasie pieniądze zostaną przekierowane na coś innego.Zamiast napisać dobrą ustawę pod kontem legislacyjnym, powstało coś co przypomina pobożne życzenia dla wysokiej kadry z batem w tle.

z dobrze poinformowanych żródeł wiem na 100% ze nie ma szans żeby ustawa weszła w zycie w marcu, co więcej już ją przesunięto na lipiec, dodatki tzw graniczny i dla mobili najpóżniej w marcu ( koło 209 dla granicy) tak ze znacząco wzrastaja nasze szanse żeby ja całkiem wyeliminować

Ustawa i tak zgodnie z projektem miała wejść w życie w lipcu ( w marcu tylko jeden art.) więc na razie jeszcze sie nic nie przesuwa. Pewnie ją jednak uchwalą i na tym się skończy. Uchwalą wcześniej czy trochę później. I to wszystko.

Natomiast pieniądze z uchwały modernizacyjnej to doskonały kąsek dla poszukiwaczy 17 mld oszczędności, uchwałę raz dwa się zmieni, mnożnik kwoty bazowej będzie w rozporządzeniu więc nie ma problemu, a ustawę budżetową i tak będzie trzeba w ciągu roku zmieniać.

Poszukiwacze zaginionej arki...

Do piątku ministrowie mają czas na znalezienie oszczędności w swoich resortach,czyli do jutra.Stanowiska archeologiczne zostały już rozstawione w poszukiwaniu zaginionych 17 miliardów niczym poszukiwanie zaginionej arki.To jednak się uda zrobić, ale kosztem ludzi, reform czy naprawy tego co od lat fatalnie funkcjonuje,z arką jest trochę gorzej...

niech zrezygnują z zakupu samolotów, nowych limuzyn i aparatów fotograficznych do pewnej sławetnej kancelarii... a zobaczą ile pieniędzy zostanie zaoszczędzone.

Back
Do góry