Umunduroawanie..

irenasantorka

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Mam pytanie dla osób będących w temacie...
Sprawa wygląda następująco.. Jeśli ktoś chce ze służby przygotowawczej SC przejść do Policji to czy musi zwracać kasę za mundury? Bo dostałam na trzy lata użytkowania, a służę już półtora roku w SC... Zastanawiam się czy da się to jakoś ominąć... Bo przecież przechodzę tak jakby ze służby do służby... Irenka

Na 100% nie mam takowej wiedzy ale raczej tak. Wiem, że osoby przechodzące na emerytury musiały oddawać kasę więc teoretycznie osoba odchodząca ze służby też i przypuszczam, że nie ma tu znaczenia, że przechodzisz do Policji. Ustal w Twojej Izbie w Logistycę osobę, która jest odpowiedzialna za sorty mundurowe i wszystkiego się dokładnie dowiesz.

Witam. Przenosząc się do Policji nie będziesz musiała oddawać za umundurowanie. Odchodził od nas f-sz i nie musiał płacić. Dla pewności skontaktuj się z Magazynem w IC Rzepin.

kiedyś owszem, zwroty kasy były uzasadnione - np. dostawało się kpl całoroczny na 3 lata, odchodziłeś po 1,5 roku, więc połowę wartości zakupu należało zwrócić

teraz dostajemy punkty na rok kalendarzowy, jeśli np odchodzę 1 lipca, a z przyznanych mi na dany rok np 780 pkt wykorzystałem 360 pkt, na koncie zostało 420 punktów to o żadnym "zwrocie" nie może być mowy, choćbym za te 360 pkt dostał ciuchy w czerwcu

Zawsze było tak:
1. Za mundur wyjściowy trzeba było zwrócić proporcjonalnie do upływu okresu użytkowania. Po upływie czasu "zużycia" - nie płaciło się nic.
2. Mundur polowy zawsze był do zwrotu. Bez rozliczeń pieniężnych.

Sprawdź rozporządzenie w sprawie umundurowania.

Back
Do góry