Ucywilnienie wieloletnich funkcjonariuszy?

Karolina12

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Czy uważa Pan, ze to w porządku ucywilniać kogoś kto jest w służbie kilkanaście lat. Czy nie byłoby fair aby osoby z długoletnim stażem miały prawo wyboru? Proszę zwrócic uwagę, ze ucywilnianie w innych służbach odbywa się w zupełnie inny sposób. Dlaczego proponuje Pan rozwiazanie siłowe. I czym sie rózni praca koleżanki w WPR lub karnym skarbowym od mojej pracy w orzecznictwie, ze ja mam być pozbawiona przywilejów wynikających ze służby, a Ona nie ? Proszę o wyjaśnienie.

Szanowna Pani, proces nie będzie przeprowadzany na siłę. Każdy otrzyma propozycję na tym samym stanowisku z dotychczasowym wynagrodzeniem powiększonym o kwote mundurówki. MOże tego nie przyjąć, ale trzeba się liczyć ze zmianą miejsca pełnienia służby i przejściem do pionu kontroli. O powodach takiego przebiegu procesu pisałem wielokrotnie.
jk

Może to zbyt duże uproszczenie ale z Pana odpowiedzi wynika jasno, że celnik "mundurowy" od celnika "cywilnego" będzie się różnił tym, że ten pierwszy będzie miał mundurówkę?
To znaczy, że cały pakiet przywilejów mundurowych celnika "mundurowego" sprowadza się do tego, że posiada mundur, za który otrzymuje tzw.
mundurówkę?

Back
Do góry