UC Bytom czy to wogóle funkcjonuje?

• Thread starter Thread starter navara
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

navara

Gość
Pytanie mam do szanownych Celników, przypadek chciał że pewien dostawca wysłał mi paczke EMS i trafiła na moje nieszczęście do UC w Bytomiu. Nigdy nie miałem doczynienia z tym Urzędem, ale mam tam kilkanaście numerów telefonów i na żaden nie da się dodzwonić. Ustawiłem nawet wybieranie automatyczne co 5 sekund i na żaden numer nie można się poprostu dodzwonić. Paczka czeka, wartość nie mała, towar handlowy, tam dodzwonić się nie da no i pojawia się problem. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie lub może jakieś wskazówki?

telefony aktualne (chyba) ale nie sposób dodzwonić się na jakikolwiek...

Oczywiście, listonosz przyjdzie, pewnie za jakiś tydzień, dokumenty odeśle, kolejny tydzień na forum tvn24.pl jest ciekawy wątek na ten temat ;)

będę zmuszony skożystać z usług agencji celnej. Celowo towar był wysłany transportem lotniczym żeby było szybko a że przypadkiem dostawca wysłał EMS zamiast innym kurierem, to przypadkiem trafiło do Bytomia i przypadkiem jestem bez towaru ;)

Ale co się dziwić, jaka płaca taka praca...

a po co Navara chcesz tam dzwonić? Wiesz, że przesyłka w bytomiu, wiesz, co za towar, to ślij zgłoszenie na sadzie...... jakiś inny problem?

No i owszem.
Zapewne niejeden taki ma.

Zasadnicze pytanie to jak zwykły człowiek ma się dowiedzieć o los swojej przsyłki?
skoro: telefony albo zajęte albo nikt nie odbiera, albo linia abonencka uszkodzona, albo jak już gdziekolwiek sie dodzwonisz, odsyłają cię gdzie indziej i w końcu kończa się wszystkie dostępne numery.. Na maile też nikt nie odpowiada bo i po co..

Co z tego, że wyślesz dokumenty, potwierdzenia, dowody itd.
Co z tego?
Paczka 2 maja była w Bytomiu.. 5 maja przyszedł list, 7 maja odesłane (mailowo) potwierdzenie. I co? I nic.. mamy czerwiec już, a los paczki niewiadomy. I nie ma jak dowiedzieć sie o jej los..

Ma ktoś może jakąkolwiek propozycje jak mam dowiedzieć sie o los paczki? Poza fatygowaniem sie osobistym przez pół kraju albo bulenie za pośrednika zapewne więcej niż sam towar wart..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry