ubezpieczenie w PZU a pokrycie kosztów rehabilitacji

jabu

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam
mam ubezpieczenie grupowe w PZU od 2006 r. W tym roku ujawniło się uszkodzenie stawu biodrowego. Sam zaczął boleć to poszedłem prywatnie do lekarza, który stwierdził że powinienem poddać się rehabilitacji. Rehabilitacja okazała się jednak dość kosztowna -> 700 zł za cykl zabiegów. Czy można otrzymać z naszego ubezpieczenia w PZU zwrot kosztów prywatnego leczenia ???? Na razie poniosłem koszty prywatnie wykonanaego rezonansu, wizyty u lekarza i rehabilitacji łącznie ponad 1300 zł a mam wrażenie że to początek zabawy :((
p.s.
leczenie w nfz odpada. na cześciowo bezpłatną rehabilitacje musiałbym czekac 7 m-cy :((
dzięki za jakiekolwiek info

zgłoś się do osoby prowadzącej ubezpieczenia w Twojej Izbie prawdopodobnie BHP-owiec i przestudiuj ogólne warunki ubezpieczenia, zastanów sie czy nie jest to uraz powstały w związku z wykonywaniem obowiązków służbowych (może lekarz powinien to ustalić i wydać takie zaświadczenie)

pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia

Niestety ogólne warunki PZU ŻYCIE S.A. nie przewidują wypłaty świadczenia z tytułu rehabilitacji, a tym bardziej zwrotu kosztów opieki medycznej. Rozwiązaniem w takich sytuacjach jest wykupienie ubezpieczenia opieki medycznej i korzystanie z rehabilitacji w ramach abonamentu

Gdzie są Ogólne Warunk Ubezpieczenia?

Dochodzi do tego,że ludzie nie wiedzą gdzie są ubezpieczeni. Nie wiedzą jaki mają zakres ubezpieczenia. A Ogólne Warunki są pochowane w biurkach osób prowadzących daną firmę ubezpieczeniową. Jedynie Generali na Celnicy PL mają zamieszczone OGU na stronie internetowej .Nieźle , nieźle proszę państwa!

Ogólne Warunki Ubezpieczenia PZU wpisz w google i Ci wyskoczy ogólnie są ch................................. , ale poczytaj

Sugeruję, aby jednak ogólnych warunków ubezpieczenia nie poszukiwać w googlach, a raczej bezpośrednio w towarzystwie ubezpieczeń lub osoby obsługującej ubezpieczenie. Ogólne warunki ubezpieczeń podlegają modyfikacjom i znaleziony w internecie tekst może nie dotyczyć programu ubezpieczeń funkcjonującego w IC, pomimo wskazania na opcję występującą w programie - w tym względzie nalezy znać konkretny symbol lub datę wydania OWU, oraz wiedzieć jakie warunki szczególne (specjalnie wynegocjowane) zawiera umowa.

W przypadku ubezpieczenia Generali tego typu informacje można uzyskać niemal od ręki kontaktując sie na e-mail ubezpieczenia@celnicy.pl, w przypadku innych ubezpieczycieli - nie wiem

Back
Do góry