Trochę Światła na temat wartościowania

To ja już wszystko rozumiem, Swami naczelnik ze Swami dyrektorem zwartościowali moje stanowisko nisko, abym mógł się zwolnić i zatrudnić u nowego pracodawcy, a światłość i wiedzę uzyskali razem z pagonami od Swami J.K.

Kaduka prawem

Powiedzą, że nieuprawniona paralela.

Powiedzą, że wszystko jest ok.

Nie powiedzą, że wbrew ustawowej dyspozycji wybrali sobie ekspertów z zerowym doświadczeniem. W określonym celu.

Nie przyznają, że celników z wieloletnią praktyką i olbrzymim potencjałem (wiedzą) praktycznie odstawili na boczny tor.

Nie przyznają, że liczy się tylko własne tu i teraz.

Przy tym liczą na pełną bezkarność.

Czy tak się stanie?

O co w tym wszystkim chodzi?

Jaka karma wlała się im do umysłów?

Ostatnia edycja:
Dyrygent wciąż obecny?

Powiem, że dla niektórych dyrygent wciąż żyje.

Tylko jaką pieśń próbują nam śpiewać?

Za poźno ... na wartościowanie?

Panie Prezydencie!

Panie i Panowie z rządu RP!

Panie SSC ze swoją ekipą!

Chciałem napisać, że to są słowa adresowane przede wszystkim do Was.

Ale za chwilę refleksja, że za późno.

Napiszę więc: przygotujcie się na jesienne wartościowanie.

Naczelnicy i Dyrektorzy z UC i IC ze swoimi dworami również.

Bo nazbierało się dużo zwyczajnej ludzkiej krzywdy.

Uczynionej z premedytacją w imię stanowisk, pieniędzy i chęci przypodobania się.

Tylko czy aż?

Ostatnia edycja:
Jak bardzo muszą cierpieć Ci, którzy swoje sumienia sprzedali za garść srebra ...

... odpuść nam nasze winy jako i my odpuszczamy naszym winowajcom ....

Zastąpienie własnego sumienia kultem jednostki prowadzi do totalitaryzmu.

Jaki ma wpływ wynik wyborów do sejmu na moje wybory życiowe?

Przypisywanie winy rządzącym a nie sobie jest dowodem tego, że nie postępujemy wg własnego sumienia ...

Czy podobnie nie obarczono winą Hitlera, ale czy jeden człowiek mógłby uczynić tyle zła?

Sługa, weź odpuść już sobie...proszę Cię nie rób obciachu. Może to Forum czyta ktoś nie od nas i pomyśli sobie, że jeszcze u nas jacyś nawiedzeni kaznodzieje...Jeśli chcesz kogoś umoralniać to pewnie są do tego lepsze i miejsca i fora.

Megaobciach

Temat totalitaryzmu w cle jak najbardziej na czasie. Z odpuszczeniem winy też. Z jej publicznym napiętnowaniem także.

Szanowny Panie Mega coś tam, jak Ci nie pasuje, to nie czytaj.

sługa - 3 twoje posty pod rząd to chyba megalomania pisarska i ciągnięcie na siłę tematu, który inni pomijają

Przesłanie dnia dzisiejszego

Nie lękajcie się mówić prawdy, gdyż ona jest gwarancją wolności.

Panowie Awatarzy.

Zawracanie Wisły kijem przez Megi i Bole

Megi i Bole, dzięki Najwyższemu żyjemy w wolnym kraju. Kraju, który w tym roku od Niebios otrzymał dwóch potężnych błogosławionych. Mocarzy współczesnych czasów. Orędowników prawdy. Za pośrednictwem których możemy prosić Pana o wstawiennictwo. O wyeliminowanie z życia publicznego różnych dziwacznych Szefów Szefów. I naprawienie spowodowanych przez nich szkód, delikatnie rzecz ujmując.

Wracając do meritum, nic Wam nie pasuje. Tematy, osoby, style, retoryka postów, ect. To nie tak, tamto nie tu.

Ale dzięki Bogu, chyba się starzejecie. Użyję więc usłyszanego dowcipu naszego świętego Papy, który w trakcie posiłku, na stwierdzenie jednego z hierarchów "Starzejemy się Ojcze Święty" odpowiedział, popatrzywszy na autora tego stwierdzenia: "Ja starzeję się od nóg".......

jan_pawel_II.jpg

Jestem w rozterce!

Zaproponowano mi delegowanie na stanowisko w Oddziale Celnym na stanowisko specjalisty celnego mam eksperta czy mam się zgodzić bo będę zarabiał dużo więcej.

Między max. na specjaliście a min. ekspercie jest ok.1100zł róznicy nie wiem jak Ty to liczysz ale te dwa dodatki nie daja takiej kwoty co najwyżej 700zł brutto. Ale dodatek stażowy i inne pochodne bedą liczone od "zazadniczej" o 1100zł niższej więc nie wiem jakim cudem specjalista może zarobic wiecej niz ekspert. jest taka mozliwość teoretycznie- jeżeli będa wypłacać za nadgodziny ale musisz mieć sporo aby "dobić" do najniżej uposażonego eksperta.

Back
Do góry