To nie jest prowokacja-patrzę na to z boku jako obserwator..

• Thread starter Thread starter Też mundurowy
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
T

Też mundurowy

Gość
Celnicy - musicie działać szybko i z głową, bo czas działa na Waszą niekorzyść.
Przeciętną osobę oglądającą TV nie bardzo interesuje, ile jest u Was związków zawodowych i dlaczego nie potrafią się dogadać - ważniejsze są efekty, czyli blokada dróg, straty firm transportowych i to, że nie przyjęliście tych 500 zł. podwyżki.
Jeżeli dojdzie do blokady Warszawy to opinia publiczna może obrócić się przeciwko Wam - dla opinii publicznej bardziej zrozumiałe są postulaty pielęgniarki czy nauczyciela. W opinii publicznej celnik nie ma dobrze - jak nie zarobi to dorobi. A kierowcy udadzą niewinnych zmuszonych do takiego postępowania przez Was.
To wszystko jest bardzo na rękę rządowi, który jak na razie stara się zrobić wrażenie że chciał dobrze i doszło do podpisania projektu porozumienia. Rząd wykazał dobrą wolę. A to, że nie z tymi co potrzeba to będzie trudniej wyjasnić.
No chyba że rząd się ugnie, jeżeli będzie blokada Warszawy :wink:
W świat poszła jasna wiadomość - 500 zł. więcej i dlaczego celnicy tego nie przyjęli. I taki komunikat ludzie odbiorą - we wszystkich protestach, strajkach itp. jako główny ich cel podawane są za małe zarobki.
A TVN24 non stop pokazuje ze nie ma celników ale nie tlumaczy dlaczego ich nie ma. To, ze prowadzicie akcję od października przemyka się miedzy wierszami.
Trzymam kciuki :wink:
Powodzenia ! :lol: :lol: :lol:

tak obserwatorze tylko ile z tych 500 zł brutto trafi do zwykłegoszaraka z pasa?? jakieś 250 netto ?? a może 150 jeśli znasz układy panujące w takiej ..... to dobrze wiesz że szarak jak zawsze dostanie ale tylko po dupie :D pozdrawiam

Ludzie pamiętajcie o granicy ona jest już prawie wykrwawiona
wielu z nas musi wrócić do pracy a reszta wróci za dzień góra dwa
możemy nic nie dostać

Anonymous napisał:
tak obserwatorze tylko ile z tych 500 zł brutto trafi do zwykłegoszaraka z pasa?? jakieś 250 netto ?? a może 150 jeśli znasz układy panujące w takiej ..... to dobrze wiesz że szarak jak zawsze dostanie ale tylko po dupie :D pozdrawiam

Układy znam bardzo dobrze niestety :cry: ale zrozum - opinia publiczna tych układów nie zna ! dla niej jest ważna kwota - 500 zł. i jest to duża kwota jak na 3 dni czynnego protestu :lol:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

Ale Wasz związkowiec Siwy zaczyna dobrze gadać - patrz TVN24 :lol:

ale zrozum nas ja pracuję jujż 10 lat a moja pensja jest śmieszna mam 2 dzieci i żonę na utrzymaniu, kredyt do spłaty rachunki a zarabiam 1500 zł. Przy łopacie się więcej zarabia lubię swoją pracę ale szukam innej czas najwyższy zmienić firmą bo tutaj kariery nie zrobię od kilku lat bez awansu. Mam nadzieję że inni celnicy zrobią to samo nic nas w tej firmie nie trzyma ;)

Anonymous napisał:
ale zrozum nas ja pracuję jujż 10 lat a moja pensja jest śmieszna mam 2 dzieci i żonę na utrzymaniu, kredyt do spłaty rachunki a zarabiam 1500 zł. Przy łopacie się więcej zarabia lubię swoją pracę ale szukam innej czas najwyższy zmienić firmą bo tutaj kariery nie zrobię od kilku lat bez awansu. Mam nadzieję że inni celnicy zrobią to samo nic nas w tej firmie nie trzyma ;)

Niech Wasze związki jak najszybciej dogadają się między sobą, bo wypowiedź Siwego, że Pani Fołta nie jest już przewodniczącą federacji nie najlepiej wypadła - nie kłóćcie się publicznie na antenie TV :!: :!: [/b]

to co mówią oni to mówią oni nas zwykłych celników nikt o zdanie nie pyta. my chcemy aby w naszej sprawie wypowiadal się pan Siwy tylko on mma u nas poparcie

Żle to niestety wypada przed opinią publiczną. Uważam, że lepszych argumentów dla przecietnego słuchacza używa P.Iwona . Animozje na bok i zacznijcie mówić jednym głosem. Panie Siwy - rano przedstawiono P.Iwonę jako przedstawicielkę Porozumienia Białostockiego, które rozpoczęło protest (co jest zgodne z prawdą) i naprawdę było zbędne podkreślanie, że nie jest przewodnicząca. To pokazuje, że nie ma zgody wewnątrz i robi bardzo złe wrażenie. Wewnętrzne spory załatwia się nie na forum publicznym. Trzymam kciuki za powodzenia- tylko mówiąc jednym głosem można odnieść sukces.

Re: To nie jest prowokacja-patrzę na to z boku jako obserwat

Też mundurowy napisał:
Celnicy - musicie działać szybko i z głową,

Musicie się szybko dogadać z Porozumieniem i mówić jednym głosem- nie dokopując sobie publicznie!!! Medialnie Iwona lepiej sobie radzi nie dając się zaskoczyć argumentom używanym przez dziennikarzy - z całym szacunkiem dla Pan Sławka. Obiektywnie oceniając. Za telefony- animozje na bok!!!!

Back
Do góry