Test sprawnościowy

lolnik904

Użytkownik
Punkty reakcji
6
Cześć,

Mam do Was takie pytanie. W niedługim czasie będę miał testy ze sprawności fizycznej. W czerwcu tego roku skończyłem 30 lat. Rocznik 1990. Do jakiego pułapu wiekowego będę się łapał? to co jest w tabelce - do 30 lat czy 31-40? Może dziwne pytanie ale wolę się upewnić.

Witam, dzisiaj dostałem wytyczne co do testu sprawności i tam jest zapis
do 30 lat
powyżej 30 lat do 40
czyli się łapię według tych wytycznych do drugiej grupy??

31 rok życia rozpoczynasz gdy skończysz 30 - więc 31 lat będziesz miał w czerwcu 2021 - w teście sprawnościowym będziesz wg mnie w grupie do 30 lat - nie jest to wykładnia prawa ale moja przedemerytalna, starcza teoria (y).

Tak, tylko że 30 lat skończyłem w czerwcu i w wytycznych co dzisiaj dostałem jest przedział do 30 lat
i powyzej 30 lat do 40. Przesyłam w załączniku.

Attachments

Progi nie są zbyt wygórowane.
Jesteś facetem w sile wieku. Serio ma to znacznie w który przedział się łapiesz?

Tak, bo zostało mi raptem 9 dni do testów a nie chcę zdobyć najniższej liczby punktów. Jak coś robię to staram się być w tym dobry. Ma to też znaczenie w dalszej części rekrutacji. Oczywiście wcześniej ćwiczyłem - bieganie, basen itd. Mam na chwilę obecną siedzący tryb pracy i wolę się do tego dobrze przygotować.

Dobrze, ja proszę tylko o odpowiedź do której kategorii się łapię i to wszystko. Nie potrzebuję dodatkowych porad.

Tak, tylko że 30 lat skończyłem w czerwcu i w wytycznych co dzisiaj dostałem jest przedział do 30 lat
i powyzej 30 lat do 40. Przesyłam w załączniku.
W czerwcu skończyłeś 29 lat a rozpocząłeś 30 rok życia - więc dalej będę twierdził, iż należysz do grupy do 30.
ps. gdy się urodziłeś przez 12 miesięcy miałeś 0 lat i ileś tam miesięcy itd.

Urodziłem się w czerwcu 1990 roku więcej skończyłem 30 lat w czerwcu.
Podam przykład zniżki dla dzieci na bilety - np. do 4 lat jeżdżą za darmo. Dziecko kończy np też w czerwcu 4 lata i po tym okresie już mu zniżka nie przysługuje.

Różnice zdań biorą się stąd, że jedni liczą lata ukończone, a inni rozpoczęte. Myślę jednak, że trzeba liczyć lata ukończone.

Urodziłem się w czerwcu 1990 roku więcej skończyłem 30 lat w czerwcu.
Podam przykład zniżki dla dzieci na bilety - np. do 4 lat jeżdżą za darmo. Dziecko kończy np też w czerwcu 4 lata i po tym okresie już mu zniżka nie przysługuje.
Przez analogię do rozporządzenia dotyczącego testów dla funkcjonariuszy, można stwierdzić, że liczy sie rok urodzenia.
Startujesz w kategorii do 30 lat
§ 16. 1. Test sprawności fizycznej przeprowadza się bez względu na płeć i stanowisko służbowe, w następujących grupach wiekowych: 1) do 30 lat – I grupa; 2) 31–40 lat – II grupa; 3) 41–50 lat – III grupa; 4) od 51 lat – IV grupa.
2. O kwalifikacji do jednej z grup wiekowych, o których mowa w ust. 1, decyduje rok urodzenia, bez uwzględnienia dni i miesięcy

Back
Do góry