...szeregowy generał........do degradacji..już czas..

don Pedro Alvarez

Użytkownik
Punkty reakcji
5
Miasto
Małopolska
...najwyższa chwila przypomnieć nieogolonemu a przede wszystkim jego przełożonym, że tenże delikwent nigdy nie ukończył zasadniczego kursu celnego ! i musi ze służby zostać wydalony !

chyba czas na petycję do SSC w tej sprawie . pozbyć się szkodnika.oczyścić wizerunek SC.

Jacek, ostatnie selfie w generalskich pagonach i z lampasami przy portasach....

Generałek spada na "cztery łapy". Praca w Izbie warszawskiej to nagroda czy kara? Śmiechu warte takie zmiany. To jest plucie nam w twarz!!!

...najwyższa chwila przypomnieć nieogolonemu a przede wszystkim jego przełożonym, że tenże delikwent nigdy nie ukończył zasadniczego kursu celnego ! i musi ze służby zostać wydalony !
Długo czekałem na odejście JK ze stanowiska SSC, więc nie traktujcie mojego wpisu jako jego obronę, a jedynie jako sprostowanie formalne.
Nieukończenie zasadniczego kursu o niczym nie świadczy. W naszych przepisach funkcjonuje instytucja skrócenia służby przygotowawczej i zwolnienia z egzaminu zawodowego (na kursie nie było wielu celników, ze mną włącznie, chociaż egzamin musiałem zdać). jeśli nikt nie postawi mu zarzutów prokuratorskich, nie ma podstaw do zawieszenia czy zwolnienia. Chociaż przez tyle lat pluł na mundur, jest niestety funkcjonariuszem, którego nie można bez powodu zwolnić.
Osobiście uważam, że gdyby miał odrobinę honoru (wiem, że to śmieszne przypuszczenie), powinien sam odejść ze służby.
Jeszce kilka zmian wart na szczytach władz w MF i w Izbach i SOWA zadławi się ilością starszych ekspertów (bo niestety takie stanowiska są dla byłych DICów zarezerwowane w przepisach (które sami tworzyli)

SOWA ma się dobrze, bo ma się nijak do rzeczywistości. Wartościowanie to fikcja, zapewne jakieś 30% osób w SC ma inne stanowisko niż to wynika z SOWY. Sowa jest dla specjalistów, to oni muszą zbierać każdy absurdalny punkcik wartości zadań opisanych przez osoby, które nigdy tych zadań nie realizowały. Do tego jeszcze przypisali do każdego zadania czasochłonność z grubego palca, bo niby jak to zrobili - mierzyli czas?

jakie zbieranie punkcików? ludzie robią TO SAMO cały czas, a w SOWIE przełożony powpisywał im różne bzdury, różne czynności i czasochłonność - czyste kłamstwo i potwierdzanie nieprawdy w systemie, a ludzie robiąc TO SAMO mają jedni młodszego specjalistę a inni eksperta - czy to nie przestępstwo? wiąże się to przecież z wydatkowaniem środków publicznych - i albo jest to dyskryminacja jednych, albo nienależne wynagradzanie innych za coś, co inni robią jako młodsi specjaliści

rozpieprzyć to całe, nieobecne w tym kształcie w innych służbach, "wartościowanie", które de facto jest wartościowaniem stopnia kolesiostwa i lizusostwa, a nie wykonywanych obowiązków

...i moje marzenie ... "...szeregowy generał........do degradacji..już czas.." ... ile tyś podpisów należy zebrać ???

Na prawdę dziwią mnie wasze wpisy tak jednoznacznie oceniające Kapice, to prawda zrobił nam dużo złego ale też trzeba przyznać ze to za jego czasów Służba Celna została być dostrzegana jako pełnoprawna służba mundurowa. Porównywalne stopnie z policją czy SG. Możliwość przeniesienia do innych służb mundurowych ze stopniem, obecność pododdziałów Służby Celnej na uroczystościach narodowych obok policji, wojska i SG. W jakiś sposób utożsamiał się z naszą służbą. Ja myślę, że teraz na pewno nie będzie lepiej. Banaś ze Słuzbą Celną nigdy się nie utożsamiał i ma tylko jeden cel zlikwidować Mundurową Służbę Celną i jego boję sie bardziej niż Kapicy. Taką macie krótką pamięć nie pamiętacie co się działo przed rokiem 2008.

Na prawdę dziwią mnie wasze wpisy tak jednoznacznie oceniające Kapice, to prawda zrobił nam dużo złego ale też trzeba przyznać ze to za jego czasów Służba Celna została być dostrzegana jako pełnoprawna służba mundurowa. Porównywalne stopnie z policją czy SG. Możliwość przeniesienia do innych służb mundurowych ze stopniem, obecność pododdziałów Służby Celnej na uroczystościach narodowych obok policji, wojska i SG. W jakiś sposób utożsamiał się z naszą służbą. Ja myślę, że teraz na pewno nie będzie lepiej. Banaś ze Słuzbą Celną nigdy się nie utożsamiał i ma tylko jeden cel zlikwidować Mundurową Służbę Celną i jego boję sie bardziej niż Kapicy. Taką macie krótką pamięć nie pamiętacie co się działo przed rokiem 2008.

Popieram. Nie sposób się nie zgodzić. Co złe to złe ale co dobre to dobre.

SOWA ma się dobrze, bo ma się nijak do rzeczywistości. Wartościowanie to fikcja, zapewne jakieś 30% osób w SC ma inne stanowisko niż to wynika z SOWY. Sowa jest dla specjalistów, to oni muszą zbierać każdy absurdalny punkcik wartości zadań opisanych przez osoby, które nigdy tych zadań nie realizowały. Do tego jeszcze przypisali do każdego zadania czasochłonność z grubego palca, bo niby jak to zrobili - mierzyli czas?

W tym samym czasie co emki (dla wszystkich) taki sam sposób wynagradzania jak w innych służbach. Słyszał ktoś o wartościowaniu stanowisk w Policji czy SG ??? Wiadomo co nie którzy chcą zjeść ciastko i mieć ciastko.

Nie za bardzo wiem, po ilu latach służby były SSC J.K. został Generałem. Ale czy to najszybszy stopień Generalski zdobyty w Polsce ? w Europie ?

SC nie jest postrzegana jako pełnoprawna służba mundurowa, gdyby tak było, to mielibyśmy emki i uprawnienia operacyjne. Stopnie są porównywalne, tylko że awanse już nie - poczytaj, ile rocznie w byle komendzie jest awansów, a ile w urzędzie celnym, to będziesz miał wtedy porównanie. Możliwości przeniesienia do innych służb nie będę nawet komentować. Na uroczystościach nawet samorządy mają swoje delegacje, żadna rewelacja. Proponuję szersze spojrzenie na naszą i inne służby, wtedy mamy pełny obraz, a nie wybiórcze mało istotne elementy.

Chyba masz źle leki dobrane kolego... Kapica to coś najgorszego co mogło się naszej Służbie przytrafić... Kapica się utożsamiał ...buhahahaha, żenada żeby takie rzeczy wypisywać- żałosne kolego żałosne!!!!

Jak to nie można zwolnić jest przecież super artykuł w naszej ustawie specjalnie napisany pod pana Jacka czyli art. 105 pkt 9. Niech zobaczy sam na własnej skórze jak to może wyglądać. Ilu zwolniono tak celników?

Art. 105. o służ. celnej

Fakultatywne przesłanki zwolnienia funkcjonariusza ze służby

1. Funkcjonariusza można zwolnić ze służby w przypadku:
(...)

9) zaistnienia innej, niż określone w pkt 1-8, ważnej przyczyny, jeżeli dalsze pozostawanie w

służbie nie gwarantuje należytego wykonywania obowiązków służbowych, w szczególności

gdy wymaga tego dobro Służby Celnej lub gdy nastąpiła utrata zaufania niezbędnego do

wykonywania obowiązków służbowych: zwolnienie funkcjonariusza ze służby może nastąpić w

tym przypadku po zasięgnięciu opinii związku zawodowego funkcjonariuszy;

...wszyscy My poświadczymy utratę zaufania i związek zawodowy również potwierdzi..

Ostatnia edycja:
Chyba masz źle leki dobrane kolego... Kapica to coś najgorszego co mogło się naszej Służbie przytrafić... Kapica się utożsamiał ...buhahahaha, żenada żeby takie rzeczy wypisywać- żałosne kolego żałosne!!!!

O moje leki się nie martw, to nie Kapica jest najgorszym co mogło przydarzyć sie naszej Służbie. Moze być coś jeszcze gorszego. Za rok o tej porze może już nie być Służby Celnej. Sam jesteś żałosny.

Back
Do góry