Systemy motywowania pracowników i funkcjonariuszy w Izbach Administracji Skarbowej w Polsce

Beata92

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Szanowni Celnicy!
Piszę pracę licencjacką na temat systemów motywowania pracowników i funkcjonariuszy w Izbach Administracji Skarbowej w Polsce.
Będę ogromnie wdzięczna za wypełnienie kwestionariusza ankiety, który znajduje się tu: https://forms.gle/tAFw6N5pqZrb1MsM7

Z góry dziękuję za pomoc!

Są to wszystkie narzędzia, jakie są stosowane przez przełożonych w celu zwiekszenia motywacji u pracowników, np. awanse, podwyżki, szkolenia ale też pochwały itp.
Zapraszam do kwestionariusza pod wskazanym linkiem, aby móc wyrazić swoje zdanie w tym temacie, jak to jest w swojej IAS.

Są to wszystkie narzędzia, jakie są stosowane przez przełożonych w celu zwiekszenia motywacji u pracowników, np. awanse, podwyżki, szkolenia ale też pochwały itp.
Wybacz, ale uśmiałem się jak to przeczytałem.
W celu zwiększenia motywacji to ostatnio zabrali pieniądze przeznaczone na nagrody (część w każdym razie). A inne narzędzia: masz to zrobić na wczoraj bo jak nie to.......

Wybacz, ale uśmiałem się jak to przeczytałem.
W celu zwiększenia motywacji to ostatnio zabrali pieniądze przeznaczone na nagrody (część w każdym razie). A inne narzędzia: masz to zrobić na wczoraj bo jak nie to.......
Dlatego chciałabym, aby wyrazili Państwo swoje zdanie na ten temat. Uwzględnie to we wnioskach, które być może zostaną przesłane do IAS.

A słyszałem, słyszałem

Jak mieliśmy wchodzić do unii to miał być dodatek motywacyjny...

I jak ze wszystkim u nas

Jak mówią że dadzą, to mówią, jak mówią że zabiorą, to zabiorą...

Zapraszam do kwestionariusza pod wskazanym linkiem, aby móc wyrazić swoje zdanie w tym temacie, jak to jest w swojej IAS.

Awanse bez pieniędzy (u cywili) podwyżki (pomijając wysokość i czas w którym są dawane zazwyczaj nie są formą docenienia pracy, choć mi się zdarzyło że tak było więc nie rzucę kamieniem) , szkolenia kto chętny albo z łapanki,. No chociaż pochwała jest coś warta jak masz bardzo ogarniętego kierownika.

Koledzy celnicy dobrze ci radzą, żebyś zmieniła temat. Swoją drogą twój temat jest jednym z nielicznych gdzie całe środowisko będzie mówić tym samym głosem:D

Dokładnie, liczę na linka do opracowania ankiety, albo do gotowej pracy

Pozdrawiam

Oczywiście ankietę wypełniłem

P.s. są dwa pytania nr 10 o tej samej treści

Trudny temat, gdyż systemy motywowania praktycznie nie istnieją w KAS. Obecnie w KAS trwają spory zbiorowe z dyrektorami wszystkich IAS, właśnie w temacie braku motywacyjnego systemu wynagrodzeń, braku ścieżki kariery zawodowej. :)

Szanowni Celnicy!
Piszę pracę licencjacką na temat systemów motywowania pracowników i funkcjonariuszy w Izbach Administracji Skarbowej w Polsce.
Będę ogromnie wdzięczna za wypełnienie kwestionariusza ankiety, który znajduje się tu: https://forms.gle/tAFw6N5pqZrb1MsM7

Z góry dziękuję za pomoc!
Radzę zmienić temat pracy licencjackiej, gdyż może być problem z jej obroną. W KAS nie ma ani ścieżki kariery, ani systemów motywacyjnych o jakich słyszałaś z teorii zarządzania organizacjami. Chyba, że ma to być radosna twórczość i pobożne życzenia.
Lata temu, gdy wchodziło wartościowanie stanowisk w Służbie Celnej, pierwotny temat pracy doktorskiej dotyczył m.in. kapitału ludzkiego w SC. Po analizie z promotorem, z wiadomych względów zdecydowano o zmianie tematu :).

A ja tam uważam, że nikt nie motywuje do działania tak jak szef KAS i dyrektorzy IAS. Kilka tysięcy spraw w sądach, setki zapytań do ZER, skargi przyjęte do rozpatrzenia w Strasbourgu. W tej organizacji nie można być biernym. Musisz działać, inaczej nie dowiesz się dlaczego zwolnili cię ze służby, dlaczego nie chcą wydać świadectwa. Jak będziesz bierny to kadrowa zdecyduje o twoich uprawnieniach emerytalnych. Motywacja i czujność - 10/10.

Back
Do góry