Święto Niepodległości

Zyzio Zyź

Użytkownik
Punkty reakcji
5
Święto Niepodległości celebrowali funkcjonariusze: Policji, Straży Granicznej, Państwowej Straży Pożarnej i Służby Więziennej.
Świetowali oczywiście żołnierze.
Służba Celna ... to gdzie była?
Nie była!
I tak nas (nie)postrzega społeczeństwo.
Wstyd! Olać TAKIE ŚWIĘTO, to brak szacunku dla Ojczyzny!
Pewnie nie było pieniędzy?

Ostatnia edycja:
No to mam poważne problemy ze wzrokiem :)
Moje oczęta widziały jedynie naszego kapelana.

Niepotrzebnie się napinam.
Pozdrawiam uczestniczących.

widziałeś kapelana na marszu niepodległości? może w samym centrum zadymy na rondzie waszyngtona?

bo chyba nie chcesz powiedzieć, że kręcił się w prezydenckim orszaku ...

No to mam poważne problemy ze wzrokiem :)
Moje oczęta widziały jedynie naszego kapelana.

Niepotrzebnie się napinam.
Pozdrawiam uczestniczących.

Po zbadaniu wzroku, zasięgnięciu informacji i oglądzie intranetowej strony IC Olsztyn, mogę się usprawiedliwić.
W uroczystości brało udział sześciu funkcjonariuszy: z-ca dica, nuc, trzyosobowy poczet sztandarowy i kapelan. Razem 6 osób.
Mozna nie zauważyć? Chyba można.
Sześć osób zniknęło w tłumie innych służb i wojska. O cywilach nie wspominam.
Cóż, taka to ranga święta dla naszych oficyjerów.

Jadnak się napnę :)

dicna rybach?

Po zbadaniu wzroku, zasięgnięciu informacji i oglądzie intranetowej strony IC Olsztyn, mogę się usprawiedliwić.
W uroczystości brało udział sześciu funkcjonariuszy: z-ca dica, nuc, trzyosobowy poczet sztandarowy i kapelan. Razem 6 osób.
Mozna nie zauważyć? Chyba można.
Sześć osób zniknęło w tłumie innych służb i wojska. O cywilach nie wspominam.
Cóż, taka to ranga święta dla naszych oficyjerów.

Jadnak się napnę :)
Przecież mogli tak jak w Łodzi wykorzystac przebierańców.
Są grupy rekonstrukcyjne, które chętnie biegaja w uniformach po lesie.
Faktycznie to możemy się licytować , w której z izb na święcie było najmniej funkcjonariuszy.
Na łódzkiej corintii występuje oficerka (daj Boże nadinspektorka tak jak w Szczecinie) i jeden funkcjonariusz.
2 osoby ? Tak to działa, że do ZOO mozna wyznaczyć więcej osób bo etyk nigdy nie odmawia i jest zawsze gotowy.
Ja patrząc na malenką, drobną, ubraną w kurtkę z za długimi rękawami i w śmiesznym kapcylindrze, porównując to nawet ze stojącymi obok oficerami innych służb, uważam, że łódzki patent na przebierańców jest rozwiązaniem przyjemniejszym dla oka.
Jak wyglada baba zmniejszająca się w trakcie menopauzy mozna ogladać na Corintii.
Cóż SSC w tym swoim parciu do wojny zafundował publiczności cyrk złożony w większości ze starych brzydkich bab markientanek poprzebieranych w tzw. mundury oficerskie.

Ostatnia edycja:
Efekt motyla

To nieprzewidziany skutek geniuszu prawnego. Podczas interpretacji stwierdzenia przed dniem wejścia w życie. Kto wie, co jeszcze może się wydarzyć? Może gigantyczna burza piaskowa w pewnym Ministerstwie?

Przecież o to chodziło. Tylko, czy z tymi kapicylindrami też im wyjszło? Dobre dla lasek na wybiegach. Ale dla starszych pań z tonami pudru i mazideł wszelakich !?

0364niewolnik490.gif

http://naszeblogi.pl/50933-nr-0364-mir-wyborczy

Ostatnia edycja:
czwórkami marsz

Przecież mogli tak jak w Łodzi wykorzystac przebierańców.
Są grupy rekonstrukcyjne, które chętnie biegaja w uniformach po lesie.
Faktycznie to możemy się licytować , w której z izb na święcie było najmniej funkcjonariuszy.
Na łódzkiej corintii występuje oficerka (daj Boże nadinspektorka tak jak w Szczecinie) i jeden funkcjonariusz.
2 osoby ? Tak to działa, że do ZOO mozna wyznaczyć więcej osób bo etyk nigdy nie odmawia i jest zawsze gotowy.
Ja patrząc na malenką, drobną, ubraną w kurtkę z za długimi rękawami i w śmiesznym kapcylindrze, porównując to nawet ze stojącymi obok oficerami innych służb, uważam, że łódzki patent na przebierańców jest rozwiązaniem przyjemniejszym dla oka.
Jak wyglada baba zmniejszająca się w trakcie menopauzy mozna ogladać na Corintii.
Cóż SSC w tym swoim parciu do wojny zafundował publiczności cyrk złożony w większości ze starych brzydkich bab markientanek poprzebieranych w tzw. mundury oficerskie.
Jacku Kapico jak mozna w takiej sytuacji dac rozkaz "czwórkami marsz" skoro na kompanię honorowa z armii 15.000 trzeba spędzać z 2 lub 3 izb.
To parcie do wojny SSC powoduje, że te stare baby wygladaja tak jak wygladają w tych przypisanych do zgrabnych żołnierek mundurów.
Zamiast Oskarów Złote Maliny i konkurs na najbrzydszą i najgorzej ubraną oficerke funkcyjną w cle.
Mam swoje faworytki z centralnej i pólnocno zachodniej krainy.

1000042419.jpg

Polskość to codzienność,
Niebo z czterema porami,
Ziemia z żyznymi polami,
Język który szeleści
"sz", "cz" mieści.
Wstążka biało czerwona biegnie od gór do morza, wsie, miasta, miasteczka, maślane ciasteczka, mazurek z polewą, pierogi które wszyscy jedzą, chleb najlepszy na świecie, dzwony na wieży kościelnej, Litania Loretańska na majówkach śpiewana, historia jak pacierz codziennie powtarzana, ku pamięci tych co zginęli niepodległość nam wywalczyli, groby rozświetlone w święto zmarłych zamieniają się w płonące pochodnie, biały obrus na stole, krzyż przestrzeń wyznacza, Matka Boska Częstochowska opieką otacza, wszystko w kółko się obraca, myśli lepią słowa, dekoracja już gotowa, pokolenie za pokoleniem wszystko się przewinie, wolność dana musi być przekazana, aby biało czerwona trwała, w polskim języku istniała, na swojej ziemi chodziła własne dzieci karmiła.Polskość to jest nasza święta codzienność to nasz dom, nasza ziemia, nasza Matka Jedyna. (Autor mi nieznany)
Pięknego Świętowania 🇵🇱

Ostatnia edycja:
Back
Do góry