Studium upadku Służby Celnej

sentinel

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Studium upadku Służby Celnej
Zapraszam do dyskusji,
Pomińmy proszę temat uwarunkowań historycznych,
Mamy KAS,:
dlaczego to nie funkcjonuje?
Kto miał największy (a może nadal ma) wpływ na obecny stan:?
- szeregowi pracownicy/funkcjonariusze;
-średnia kadra kierownicza;
-wyższa kadra kierownicza;
-mf;
-partia rządząca?

Odpowiedź nie jest oczywista tylko dla nieświadomych obecnej sytuacji w KAS.

Zakładam, że Szef Służby Celnej miał dobre intencje, ale co się stało?
Zakładam, że Szef Krajowej Administracji Skarbowej ma dobre intencje, ale co się dzieje?

czy nikt tego nie przewidział? (oczywiście, że tak)
czy nikt tego nie widzi? (oczywiście, że tak)
czy wszystkim wystarczają statystyki orlenu i lotosu? (wyższej kadrze, oczywiście, że tak)

dzieje się to, co pokazał James Cameron w chwili zderzenia nowoczesnej jednostki z górą lodową

przed rejsem za górę lodową uznawano US, ale okazało się, że UKS niczym się nie różni
kilkunastoma górami lodowymi UCS kierują właśnie ONI

czym się różni góra lodowa od niezależnej jednostki pływającej?
dryfuje z prądem!

Wracając raz do historii, za obecną sytuację odpowiedzialność ponosi wyższa i średnia kadra kierownicza Służby Celnej.

Za obecny burdel współodpowiedzialność ponoszą p.o. oraz tzw. koordynatorzy.

Widzą to wszyscy, ale czekają na propozycję.

Ja już nie czekam:)

PS WZP
Proszę, nie szukajcie winnych w Szefie, ale czy wyłącza go to z odpowiedzialności?

Ostatnia edycja:
Mam ich już kilka oraz Harrowsy.

Oficerowie, którzy niegdyś wartościowali, teraz (od kilku miesięcy) robią wszystko, aby nie zatonąć.
W grupach realizacji (m.in. w sencie) w całym kraju wypłynęły takie persony, że nie widomo, czy to będą komórki do działania na rzecz budżetu państwa czy do wypinania klaty do awansów i orderów.

Wszyscy siedzą cicho, bo mają nadzieję...

w US, że im podwyższą, a Nasi, że im nie obniżą (ale art. 84 ust. o Sł. Cywilnej może być w każdej chwili zastosowany)

osoby trzymające flagi na najwyższych szczytach dryfujących gór lodowych cały czas się uczą... m.in. jak tłumaczyć, że jest dobrze, że tak ma być, że zwiększona biurokratyzacja to jak informatyzacja, tylko bez komputerów i internetu, ale tak ma być, kiedyś będzie inaczej... może "kiedyś" nastąpi.

czy w innych jednostkach znajdziemy taką kumulację emerytów, TW i zapominalskich?
nie twierdzę, że to..., ale kto tworzył przepisy, które doprowadziły do obecnej sytuacji?
http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=25369

Brawo. 5005 członków Związku !!!!! Do przodu. Zapisujcie się. To JEDYNY ZWIĄZEK KTÓRY NAS BRONI. I Szacun Sławek !!!!!

Zgadzam się z tobą, Sławek to jedyny człowiek w którym widzimy światło w tunelu czlowiek który nas broni bez względu na to co straci i co mu zrobią , co zarzucą. skarbowcy i nie tylko oni nam zazdroszą ze mamy takiego przywódcę . A ci co się boją niech nie wyrażają swoich opinii na naszym forum jesteśmy mocnym związkiem, jesteśmy mocnymi ludźmi , jestesmy zajebistymi funkami,mimo tego ze czasami słownie sobie dokuczamy udowodlismy w czerwcu ze jesteśmy wielcy, silni i potrafimy zrobić dużo więcej niż inni? damy radę. Pozdrawiam wszystkich i tych co nadal w mundurach i tych którzy jak ja już je stracili 😂Głowa do góry pierś do przodu ze Sławkiem damy radę ja w to wierzę.

Dołączam się do zadeklarowania do Celnicy.PL WSZYSTKICH osób, które są w KAS :o Nieważne, czy są to funkcjonariusze czy cywile

Ostatnia edycja:
miałem ubaw po pachy (ale głębiej nie wejdę)
coś takiego nigdy nie zatonie, zmieni tylko stan skupienia

czy tylko na jednej górze lodowej masowo zaginęły oświadczenia lustracyjne?

przeglądając różnego rodzaju artykuły o kontrolach KAS, i komentarze pod tymi artykułami, zauważyłem że coraz częściej pojawia się w tych komentarzach nazwa "KAStapo" na określenie kontrolujących

wszystko wskazuje na to, że się przyjmie powszechnie

taka tam poprawa wizerunku

Back
Do góry