Straż Graniczna o nas

tommaz napisał:

Z TEGOŻ forum:

kolega "pieniacz dyżurny" chyba źle mnie zrozumiał ja nie wgłębiam się w istotę tego dlaczego celasy strajkują!Podoba mi się (moje subiektywne odczucie)sposób w jaki to robią czyli cholerka użyję tego teraz niepopularnego słowa"solidarność".Pracując w naszej formacji nigdy nie przeżyłem takiego wydarzenia jak akcja protestacyjna nie mówiąc o strajku(a emeryturkę już odstukaną mam no nie pełną),ponoć były takie akcje ale tak zakamuflowane że nikt o nich nie wiedział przynajmniej nie nasz kochany ŚL OSG.Celasy natomiast jak jeden ,rzucają L4 lub biorą urlopy na żądanie i tu pochwalić chłopaków trzeba!
Ja tam do garnka nie zaglądam nikomu ale doceniam formę ich protestu i to jak go rozdmuchali(radio ,telewizja ,prasa).I niech wydrą sobie ile się da!!

No, jak widac z lektury forum, SG jest raczej z nami niz przeciwko nam. Dziekujemy Panowie! (i panie, a szczegolnie pewna funkcjuszka SG z Kuznicy) :wink:

A ja znalazłam jeszcze jedno, bardzo mądre zdanie na tym forum:

cyt. : To gorzej jak za komuny . Służby przeciwko sobie nastawiać.

Bardzo mi się podoba jeden wpis strażnika z Okęcia

"Wysłany: 28 Sty 2008 18:54 Temat postu:
"... oddelegować do pomocy celnikom" a nie zamiast celników. Głównie chodzi o uspokojenie kierowców i pokazanie, że rząd coś robi w sprawie rozwiązania problemu celników oraz o postraszenie celników, że nie są niezastapieni. Zapewne chodzi o pomoc w kontroli (przeszukiwaniu) osób i środków transportu, pomoc w wypełnianiu prostej dokumentacji i przenoszeniu jej z jednego biurka na drugie, pomoc w robieniu kawusi itp a nie o clenie towarów gdyż te czynności są zarezerwowane wyłącznie dla pracowników służby celnej. Tak samo jak nikt nie wyznaczy celnika do prowadzenia kontroli paszportowej."

Szczególnie "pomoc w robieniu kawusi" :lol: Chłopak wyraźnie dał do zrozumienia na ile moga nam pomóc.
DZIĘKUJEMY !!! :lol: :lol: :lol:

Bardzo prosimy resztę SG o takie potraktowanie sprawy. Może Wy też kiedyś będziecie potrzebować pomocy kolegów z granicy ? :wink:

Zmiennik z SG twoim przyjacielem celniku

no to
dzielni f-sze i f-szki ze wschodniej rubieży RP y to wiecie już jak zapewne się:

- sprawuje dozór celny i kontrole celną
- przyjmuje się zgłoszenia celne o objęcie towaru procedurą celną, zwalnianiem towarów od tej procedury oraz nadawaniem towarom innego przeznaczenia celnego

takie właśnie mamy uprawnienia od dnia dzisiejszego, więc nie pukajcie sie w czoło jak podejdzie do was kierowca tira żeby go odprawić- a w telewizji mówili że to mamy tylko trochę pomóc celnikom a minister dał w rozporządzeniu bardzo poważne uprawnienia
ale spoko to tylko do 11 lutego jakoś dacie radę chyba co?? Szkoda że nie ma już Barei miałby gotowy scenariusz filmu " Zmiennik z SG twoim przyjacielem celniku"
:lol:

Back
Do góry