STRAZ GRANICZNA NIE DLA EMERYTUR CELNIKOW!!!

kotek

Użytkownik
Punkty reakcji
1
SZOK.... widzieliscie tvn 24?

Przedstawiciel zwiazkow zawodowych SG stwierdzil ze nie powinnismy otrzymac emerytury po 15 latach....

i??

może bojaąsię , że im ubędzie przez nasze emerytyury. Coś tam mówili , że oni to służba -dyspozycyjnośc na rozkaz, a nam kiero też może wydać polecenie :"robić do oporu .....24H"

hans napisał:
nie słuchaj - nie oglądaj i nie czytaj TVN 24
łżą jak psy!!!!

Panowie widziałem wczoraj program na tvpinfo cvałkiem obiektywny i Pan major SG nas wyraźnie popierał. Myślę że ludzie ci którzy z nami pracują nas popierają. Nie plujcie na innych to media są winne że pokazują co chcą i tak manipulują ludźmi. Jak słyszałem wczoraj program takiej TV Superstacja się to cholerstwo nazywa to pokazywali tylko tych ludzi co na nas pluli i nic innego najbardziej obiektywna jest właśnie TVPINFO. Ale teraz skoro zerwano negocjacje musicie powiedzieć o tym kierowcom niech przystępują do blokad niech nam pomogą!!! Tylko dzięki nim możemy postawić na swoim i popuśćmy sobie tą kasę, której nie ma ale emerytur nie możemy popuścić jak do tej pory straty idą w miliony a rząd tego nie liczy i nic nam nie dał czyli kontynuuje politykę poprzedników. Panie premierze nie po to na Pana głosowaliśmy!!!

Wydaje mi się że straż graniczna nas popiera ale oczywiście ilu ludzi się zapytasz tyle wersji usłyszysz. Nie można uogólniać to co się czyta czy słyszy do danej grupy zawodowej. to tak samo jak mówi się że "celnicy biorą" (co jest oczywiście totalną bzdurą) bo sprawa łapówkarstwa jest sprawą indywidualną każdego z nas osobno niezależnie od tego czy jest się lekarzem strażakiem sędzią czy politykiem, Mogę jednak ogólnikowo stwierdzić że bezsensowne jest zarówno chwalenie całej SG za dobre słowo jednego pogranicznika jak i plucie na całą SG za wypowiedź kogoś z SG. Na pewno w całej grupie zawodowej (każdej grupie zawodowej) znajdą się ci którzy nas popierają jak i ci ktorzy chcą nas zmieszać z błotem. Proponuję zatem mały dystansik na to co się usłyszy czy przeczyta. (Mowa o opiniach o nas)

z przodu www dziennik.pl/wydarzenia/article116489/Straz_Graniczna_tez_protestuje.html heheheheh polecam...No to chłopaki z SG ...powodzenia..tylko uwaga na prokuratora...bo skubany lubi takie rzeczy. Ponoć w trybie przyśpieszonym mają otrzymać loginy do Celiny...ale będzie burdel jak się patrzy!!! ale dobrze im tak..jadą na nas więc niech poczują jak to jest przyjemnie:)

..zeby nie byc goloslownym...www infor.pl/skany/spis.php?rodzaj=dzu&rok=2008&num=13&poz=82&str=0001[/url]
noooooo to brac celnicza...mamy wolne do połowy lutego:)

na forum sg musisz sie zalgowac. ale warto poczytac co tam piszą a piszą różnie i nie zawsze są przeciw nam. czytałem posty , które chwaliły naszą organizację akcji ale też i przeciwne. nie patrzcie na innych. moim skromnym zdaniem powinnismy brać co mozna i zapisać w porozumieniu projekt nowej ustawy o słuzbie celnej do realizacji w ustalonym wspólnie z rzadem terminem realizacji. potem patrzeć im na rece. termin zmiany nie dłuzszy niz dwa lata.oczywiscie z najwazniejszym postulatem- mam na mysli emerytury.myslę że taki termin byłby do zaakceptowania. pod warunkiem ze bedzie to wyraźnie musi być zapisane w porozumieniu. jeżeli chodzi o płace to boni nie mógł sie zdecydować jaki mnoznik nam zaproponowac na 2009 2,5 czy też 2,67 tak jak SG. I jeżeli te postulaty nie zostaną załatwione to zawsze możemy sie zorganizować na nowo. widać teraz było, że można to zrobić. pierwszy raz ogromna wiekszośc zolli poparła protest. i mysle ze zaprotestowali by jeszcze raz jezeli znowu nic nie wywalczymy.

Back
Do góry