Strajk !!!

kola

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
A pamiętam to forum jak tętniło życiem dwa lata temu a teraz co to już koniec? Ludzie najwięcej dostaliśmy wszyscy właśnie wtedy (300 NETTO) a teraz rozmawiamy o jakiś groszach Ludzie jest tutaj mowa

A pamiętam to forum jak tętniło życiem dwa lata temu a teraz co to już koniec? Ludzie najwięcej dostaliśmy wszyscy właśnie wtedy (300 NETTO) a teraz rozmawiamy o jakiś groszach Ludzie jest tutaj mowa

taaaa - pamiętam tamte czasy - nawet przez chwilkę myślałem, że RAZEM - można więcej - a wyszło jak zwykle

taaaa - pamiętam tamte czasy - nawet przez chwilkę myślałem, że RAZEM - można więcej - a wyszło jak zwykle

I to jest właśnie ten błąd powszedni!
Tylko "przez chwilkę myślałeś" (jak wielu innych) !!!
RAZEM MOŻNA WIĘCEJ, ale trzeba zwykłej konsekwencji. No i oczywiście naprawdę RAZEM!

Przestańcie biadolić. Jak wyobrażacie sobie jedność 10 funkcjonariuszy ostatnio awansowanych 10 lat temu, gdy do dyspozycji jest 5 awansów? Jedni biora kasę, siedza cicho i najwyżej skomentuja, że krzywda im sie przez lata działa. Pozostałych 5 nadal jest bez awansów. No i wiele nie trzeba. Funkcjonariusze lotnisk dostają 300 ale na OC, kilka ulic dalej, już nie - i co mają być jednością?
Teraz dowiadujemy się, że ci z dodatkami mają nie mieć udziału w premii regulaminowej 3% (tak mówią najnowsze plotki). I tak dalej. Jak być jednością, gdy ciągle dzielą? Ciągle napuszczają jednych na drugicha, a towarzystwo dla kilku złotych jest gotowe na wiele.

Tak Bogiem a prawdą to słabo świadczy o naszej Służbie fakt, iż 160 złotych na rękę w skali miesiąca może być powodem rozdźwięków i niesnasek... Tyle faktycznie dostaje się "kontrolerskiego" (tak przynajmniej wyszło za lipiec-wrzesień). Jeżeli jakaś grupa zawodowa "rozpirza" się o taką forsę, to nie ma o czym gadać. Poza tym - jeżeli chodzi o główny tytuł wątku - przyznaję, że nie wiem w jakiej sprawie forum "Celnicy.pl" ma huczeć teraz, kiedy wszystko ustawowo pozamiatane, a i wcześniejsze pomysły były takiej jakieś "tabletkowe"...

po co strajkować, jak wiadomo ze nic sie nie wywalczy:(

prosta sprawa jak komus tak bardzo w cle żle to nikt go tu siła nie trzyma, droga wolna, przeciez wszędzie jest tak wspaniale tylko w tym pieprzonym cle tak kijowo:)

Back
Do góry