monolog Pani Dyrektor IC
Krótkie podsumowanie wystąpienia Pani dyrektor:
1. Zmiany od 1 lipca na zasadzie cyt. "nie chcem, ale muszem" - nasza szefowa przyjmuje do realizacji koncepcje SSC - bezkrytycznie, dla mnie jest to zrozumiałe.
2. OC - mundurowy, ale możliwa reorganizacja
3. Prawa nabyte nie mają znaczenia dla reformatorów i dla Pani dyrektor - jak określiła - cyt. "trzeba się samemu zastanowić, czy chcę przyjąć etat cywilny i pracować dalej na tym samym stanowisku - czy dojeżdżać do Poznania, albo dalej." Tajemniczy plan C.
Ja, jak każdy z nas, Pani dyrektor zastanawiałem się nad tym kilkanaście lat temu - przyjmując się do pracy jako funkcjonariusz mundurowy ! Posiadam akt mianowania i staż pracy jako funkcjonariusz !
Przy wartościowaniu stanowisk P.dyrektor nie będzie niestety interweniować u Szefa ! A szkoda, bo jest o co walczyć.
4. cyt. "Dotychczasowy stopień i stanowisko nie będą brane pod uwagę przy nowych propozycjach" - to nie żart ! Wszystko zależy od tego jak zostanie zawartościowane stanowisko na którym pracujemy w momencie wprowadzenia reformy... bez komentarza.
5. Awanse - będą statystycznie co 5 lat, wcześniejsze tylko wtedy, gdy zwolni się stanowisko wyżej zawartościowane i wygra się konkurs na stołek, w którym będą mogli uczestniczyć wszyscy z całej Polski. Jak myślicie, kto będzie w komisjach i kto będzie wygrywał ?
6. W Izbie już dbają o zawartościowanie przyszłych stołeczków...
7. Po za tym nie ma pieniędzy, są tylko dla cyt. "powracających ze wschodu"
oszczędzajcie papier ksero ! itd....
8. Aha! Z powodu braku ochotników Pani dyrektor będzie wyznaczała osobiście i cyt."nie ważne, że masz trójkę dzieci w wieku przedszkolnym", masz się oddać ku chwale Szefa alias Generała
DDR