sport

piekarz

Użytkownik
Punkty reakcji
2
Jesteśmy niby formacją mundurową. Formacją w której powinni służyć sprawni fizycznie funkcjonariusze. Jednak nasz szef nie widzi potrzeby krzewienia kultury fizycznej. Z powodu braku pieniędzy odwołane zostały zawody sportowe , które zostały jeszcze do rozegrania w tym roku. Ciekawe , że brak pieniędzy nie przeszkodził organizacji hucznych i kosztownych świąt służby celnej we wszystkich izbach. Na to nie poskąpiono kasy. Liczy się tylko splendor naszych notabli.

basen w Przemyślu

Długo staraliśmy się aby IC Przemyśl płacił za 1 godzinę basenu w tygodniu do funkcjonariuszy. I nic z tego nie wyszło - brak kasy, całe 500 zł na miesiąc

Widziałeś zdjęcia z obchodów ? Szczególnie te z izb wewnętrznych gdzie od lat nie było naboru...W szeregach same grube panie i faceci o wyglądzie rencistów (Służba 50+)

To co się dzieje w tej pseudo mundurowej formacji to śmiech na sali. Kiedyś tam wspominałem że obowiązkowo co 2 lata powinny być przeprowadzane testy sprawnościowe dla Kryśki z FI i dla Ździśka z Informatyki. W końcu jeden i drugi to celnik z krwi i kości więc nie zna dnia ani godziny kiedy wyląduje na granicy. A że większość jest spasiona i wygląda jak wygląda to pewnie nawet pod auto by nie wlazła. Zostają tylko tiry i pociągi. Chociaż wleźć z bogiem sprawa, gorzej później klocka wyciągnąć.

To co się dzieje w tej pseudo mundurowej formacji to śmiech na sali. Kiedyś tam wspominałem że obowiązkowo co 2 lata powinny być przeprowadzane testy sprawnościowe dla Kryśki z FI i dla Ździśka z Informatyki. W końcu jeden i drugi to celnik z krwi i kości więc nie zna dnia ani godziny kiedy wyląduje na granicy. A że większość jest spasiona i wygląda jak wygląda to pewnie nawet pod auto by nie wlazła. Zostają tylko tiry i pociągi. Chociaż wleźć z bogiem sprawa, gorzej później klocka wyciągnąć.

Zazwyczaj nie zgadzam się z Panem Cywilem, lecz tym razem ma człowiek 100% racji. Niektórzy swoim wyglądem obrażają mundur, który noszą. Nieestetyczne damy o nogach jak gladiatorzy rzymscy i ramionach jak szafa trzydrzwiowa, zaczynające dzień od 3 pączków i litra kawy albo panowie z bebzolami o obwodzie 1,5m do tego brodaci święci mikołaje, zarośnięci jak talibowie. Żal patrzeć na te foty z uroczystości. Wiek 50+ nikogo nie tłumaczy. Moja matka ma 57 a jest szczupła i zgrabna jak nastolatka, tyle że dba o siebie. Przypominam, że obżarstwo i nieróbstwo to grzechy główne... Też postuluję testy fiz, niektórym może by się troszkę wody wlało.

Nie traktujmy kogoś otyłego jako osoby zaniedbanej i niechlujnej, może to przypadłość organizmu, jakaś choroba czy uwarunkowania genetyczne. Lansowana sylwetka przez obecne środki masowego przekazu i modę nie zawsze idzie w parze z charakterem czy skłonnosciami do zdrowego trybu życia. Osoby o sporej tuszy sa zazwyczaj jowialne, miłe, o ciepłym charakterze, człowiek na diecie ma niestety skłonności bycia nadmiernie wybuchowym, złośliwym bo cały czas głodny :)
ps. w nicku podajesz lat 67 a Twoja mama ma 57 - to jakieś przekłamanie?

trzebarozmawiać ty z analizą nicków daj se spokój. Może tu chodzi o to że kolega będzie mł. spec. do usranej śmierci czyli do emerytury.

Ja oczywiście nie potępiam spasionych osób ale co to za funkcjonariusz co ptaszka widzi tylko w lusterku? Jak ma ganiać handlarzy wódą i fajkami albo dłużników. Jak się woli żreć i nie dymać na siłownię to do cywila a mundur dla sprawnych przekazać!

Nie traktujmy kogoś otyłego jako osoby zaniedbanej i niechlujnej, może to przypadłość organizmu, jakaś choroba czy uwarunkowania genetyczne. Lansowana sylwetka przez obecne środki masowego przekazu i modę nie zawsze idzie w parze z charakterem czy skłonnosciami do zdrowego trybu życia. Osoby o sporej tuszy sa zazwyczaj jowialne, miłe, o ciepłym charakterze, człowiek na diecie ma niestety skłonności bycia nadmiernie wybuchowym, złośliwym bo cały czas głodny :)
ps. w nicku podajesz lat 67 a Twoja mama ma 57 - to jakieś przekłamanie?
Oczywiście nie chciałem nikogo urazić. Prawda natomiast potrafi być bolesna. Większość przypadków otyłości to niestety wynik nadmiaru paszy oraz patologicznego bezruchu, a nie chorób. Ten problem nie dotyczy jednak tylko naszej kochanej SC, widywałem panie z SG ogromne jak kolosy z Rodos :) Jednakże nie widziałem nikogo z SG, coby miał na gębie niegolone od pięciu lat, żenujące chaszcze i do tego siwe jak dziadek mróz ;) A przecież naprawdę warto troszkę dbać o siebie, nawet gdy dyrektor nie płaci. Godzinka biegania swoim tempem 2-3 razy w tygodniu może sprawić cud.
Sprytnie Pani/Pan zauważył - muszę się tedy przyznać, że nie mam 67 lat, założyłem natomiast, iż w tym wieku nadal będę młspec:)

Wszyscy będziemy bądź już jesteśmy po 50.
No właśnie o to mi chodziło że wszyscy będziemy po 50 a młodych nie przybędzie. Nie żeby kogokolwiek obrażać.
W prawdziwej służbie mundurowej brzuch i siwą brodę może mieć tylko komendant główny, a za parę lat będziemy formacją 60-letnich aspirantów.

egaminy z wiedzy

Ja postuluję też egzaminy z wiedzy - bo aby wejść szybko pod samochód to też trzeba wiedzieć po co. Aby kogoś złapać wiedziec należy za co. I tak np co poł roku test z podstawowych wiadomości np. co jest karnet ATA, co można na nim przewiść, jakie są normy zwolnień celnych, czy można je łączyć:D, itp,itd

trzebarozmawiać ty z analizą nicków daj se spokój. Może tu chodzi o to że kolega będzie mł. spec. do usranej śmierci czyli do emerytury.

Ja oczywiście nie potępiam spasionych osób ale co to za funkcjonariusz co ptaszka widzi tylko w lusterku? Jak ma ganiać handlarzy wódą i fajkami albo dłużników. Jak się woli żreć i nie dymać na siłownię to do cywila a mundur dla sprawnych przekazać!

To jest prawdziwy sport
POsłuchajcie sobie,Bronią nas tylko Anglicy jak zwykle zresztą
[video=youtube;pxoUSte_IqA]http://www.youtube.com/watch?v=pxoUSte_IqA[/video]

Ostatnia edycja:
Back
Do góry