Społeczeństwo ma już dosyć protestu

• Thread starter Thread starter Hannibal Lecter
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
H

Hannibal Lecter

Gość
Niestety coraz cześciej spotykam z się z pretensjami wobec protestu!
Początkowa sympatia topnieje w oczach ludzie uważają że żądania 1500 zł podwyżki gdy sami mają emerytury i renty po 600 i 700 zł za przesadzone.
Do tego udręka ludzi uwięzionych w kolejkach i straty nie tylko przewoźników ale i przedsiębiorców.
Tych właśnie co płacą podatki na celników zaczyna trafiać szlag.
Do tego nie przychylne nam media podgrzewają atmosferę.
Co zrobimy jak Tusku i Schetynescu podejmą rozwiązania siłowe i społeczeństwo im przyklaśnie?
Już za Chrystusa nie przepadano za celnikami teraz też mają w pamięci AKCU i wieczne kolejki, twierdzą nawet że przez CBA nam się ukróciło i teraz musimy mieć te podwyżki.
Niech związki przestaną w końcu mieszać i wezmą się za rozmowy!
mnie te 500 + 2,3% + składka rentowa na dzisiaj wystarczy ja mam rodzinę i biorę to by nie stracić pracy i utrzymać rodzinę.
Jak Tusku rozwali cło to gdzie ja pójdę?

rozwiązania siłowe tak tak tak tak przyślijcie wszystkie służby, spacyfikujcie, pobijcie, rzućcie na glebę - to będzie wasz łabedzi śpiew, UE was wykończy hehe

Hannibal Lecter napisał:
Niestety coraz cześciej spotykam z się z pretensjami wobec protestu!
Początkowa sympatia topnieje w oczach ludzie uważają że żądania 1500 zł podwyżki gdy sami mają emerytury i renty po 600 i 700 zł za przesadzone.
Do tego udręka ludzi uwięzionych w kolejkach i straty nie tylko przewoźników ale i przedsiębiorców.
Tych właśnie co płacą podatki na celników zaczyna trafiać szlag.
Do tego nie przychylne nam media podgrzewają atmosferę.
Co zrobimy jak Tusku i Schetynescu podejmą rozwiązania siłowe i społeczeństwo im przyklaśnie?
Już za Chrystusa nie przepadano za celnikami teraz też mają w pamięci AKCU i wieczne kolejki, twierdzą nawet że przez CBA nam się ukróciło i teraz musimy mieć te podwyżki.
Niech związki przestaną w końcu mieszać i wezmą się za rozmowy!
mnie te 500 + 2,3% + składka rentowa na dzisiaj wystarczy ja mam rodzinę i biorę to by nie stracić pracy i utrzymać rodzinę.
Jak Tusku rozwali cło to gdzie ja pójdę?

chłopie czyli do cła się nie nadajesz też !! a co ty masz za umiejętności że tylko cło cię trzyma ?????

Mam dla wszystkich BARDZO WAŻNĄ WIADOMOŚĆ z pewnego źródła od naszych przedstawicieli co byli dzisiaj w Warszawie w naszej sprawie. Dzisiaj nikt nie chciał z nimi rozmawiać, ale oficjalnie jest ustalone, że rozmowy z naszymi przedstawicielami będą na 100% jutro. Ma być o tym INFORMACJA w TV.
TAK JAK NAM PRZEKAZANO jest prośba od przedstawicieli oczekujących na rozmowy, żeby UTRZYMAĆ AKCJĘ PROTESTACYJNĄ DO JUTRA.

Jest to informacja w 100% potwierdzona... Przekażcie to wszystkim telefonicznie, bo nie wszyscy mają NET !!!
Powrót do góry

SZANOWNY PANIE PREMIERZE

CHCEMY WIERZYć W PANA OBIETNICE JESZCZE TYLKO KONKRETY NA

PAPIERZE I WRACAMY !!

ALE NIE DAJ SIE WPUśCIć W MALINY PRZEZ DYREKTORóW IZB CELNYCH

CALłA 16 JEST NA TYCH STANOWISKACH Z KLUCZA PIS!!!!

JESZCZE W CZWARTEK 24 NIE MIELI NIC PRZECIWKO BRANIU PRZEZ

LUDZI UROPóW NA żąDANIE W WEEKEND ZACZELI SZANTAżOWAć

PRACOWNIKóW ABY SZYBKO WRACALI W PONIEDZIAłEK DO PRACY BY

WYKAżAć SIE NA SPOTKANIU Z PANEM JAK TO SPRAWNIE ZARZąDZAJą I

PANUJą NAD PODWłADNYMI TAKżE SAMI PO CZęśCI ODPOWIEDZIALNI

SA ZA DOPROWADZENIE PRACOWNIKóW DO OSTATECZNOśCI

SZCZEGóLNIE żE OD PAżDZIERNIKA NIE OBCHODZIłY ICH NASZE

POSTULATY NAWET NIE ZAWRACALI SOBIE TYM GLOWY.

TUSK wymień doradców

zamiast szybko się dogadać i odtąbic sukces i zamknąć buzie LID i PIS

tosie ociągacie i kto na tym przegra PAN PANIE KANDYDACIE NA PREZYDENTA - PANIE TUSK

Malenka prosba

Szanowni celnicy… nie jestem jednym z was, nie pracuje jako celnik ani tez nie mam z problemami waszej pracy nic wspólnego. Myślę, ze jednak troszkę znam nurtujące was problemy /celnik w rodzinie / Dlatego tez prośba – jeśli chcecie zyskać przychylność społeczną – przygotujcie się do wystąpień w mediach.
Na razie poziom argumentacji prezentowanych przez was jest żałosny – zniechęca zamiast jednać wam zwolenników.
Kilka praktycznych uwag powstałych na bazie wystąpienia p. Zająca w TVP/
1. Na apele o powrót do pracy – „Tak chcemy powrócić do pracy jak najszybciej. Apelujemy do rządu, aby nam to umożliwił. Jedynym naszym warunkiem jest PISEMNE porozumienie z rządem. Natychmiast po jego podpisaniu wracamy do pracy”.
2. Na fakt, ze premier zagwarantował realizacje postulatów – „Jesteśmy wdzięczni panu Premierowi za zainteresowanie się naszymi problemami. Kilka dni temu pan Premier stwierdził, iż gdyby miał taki guzik, który by odblokował granice to by go nacisnął. Otóż pan Premier ma taki guzik. Jest to polecenie podwładnym, aby rozpoczęli z nami negocjacje”.
3. Na stwierdzenie ze sprawy będą załatwione - „Chciałbym zwrócić uwagę, iż dotychczas nie było rozmów z przedstawicielami protestujących celników. Spotkanie pana premiera w Białej było spotkaniem szefa rządu z dyrektorami Izb Celnych i wojewodami, a wiec rządu z jego reprezentantami. Nie było natomiast spotkania z rzeczywiście protestującymi. Apelujemy o jak najszybsze rozpoczęcie takich rozmów”
Itd.

własnie kierowca chlapną na Super Stacji że tusk prosił ich o sierpliwość bo jak zablokują granicę to pomogą celnikom

ONI SIĘ NAS BOJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mnie te 500 + 2,3% + składka rentowa na dzisiaj wystarczy

Hannibal, jakbys poczytal forum, to bys wiedzial, ze 2.3% + skladka rentowa to JUZ SIE ZAWIERA w tym 500. Czyli 500 BRUTTO I NIC WIECEJ. Czyli jakies 300 NETTO

wiecie co...ta cała sytuacja staję się powoli żałosna. Przecież Tusk dał publicznie gwarancje ! Oni już wiedzą na co nas stać ! Dajmy na razie spokój, bo rozjebiemy Służbę Celną

NASZ FORUMOWICZ TO "CHODZĄCY PRZYKŁAD NERWICY MANIAKALNO-DEPRESYJNEJ" , POCHYLMY WIĘC GŁOWY NAD JEGO CHOROBĄ I WSPÓŁCZUJMY MU!!!!!!!!!!!!!!!!!NIECH SPEŁNI SIĘ CUD, KTÓRY DOPOMOŻE GO WYLECZYĆ!!!!!!!!!!

Z egoistycznym bydłem inaczej rozmawiać nie można. Oczekujecie podwyżek... nie podoba się? Nie chciało się uczyć za młodu? (co widać po waszej ortografii, składni) No to won, na budowach znajdziecie pracę!

Back
Do góry