rozp w sprawie umundurowania
§ 9. 1. Kierownik urz ędu przydziela funkcjonariuszowi 3 komplety dystynkcji do ka żdego rodzaju ubioru. Dystynkcje przydzielane s ą niezwłocznie po nadaniu stopnia słu żbowego.
3) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2010 r. Nr 225, poz. 1463 oraz z 2011 r. Nr 113, poz. 657 i Nr 149, poz. 887.
3
2. Okres zu życia dystynkcji liczy si ę od dnia ich przydzielenia funkcjonariuszowi i wynosi 3 lata. 3. W przypadku nadania funkcjonariuszowi nowego stopnia słu żbowego przed upływem okresu, o którym mowa w ust. 2, kierownik urz ędu przydziela funkcjonariuszowi 3 komplety nowych dystynkcji. 4. Dystynkcje s ą noszone na ka żdym rodzaju ubioru, w tym na nakryciach głowy, z wyj ątkiem czapek: słu żbowej zimowej, polowej zimowej, polowej letniej, zimowej do ubioru specjalnego, letniej do ubioru specjalnego, typu dokerka oraz typu kominiarka. 5. Przydzielone dystynkcje nie podlegaj ą zwrotowi do magazynu. 6. Wzory, kolory, opis i sposób noszenia dystynkcji okre śla zał ącznik nr 8 do rozporz ądzenia.
tyle teoria
nie wiadomo skąd i jak
wielu ma z tym problem - bałagan
podobnie znaki imienne - zrobili po 1 metalowym i 1 na rzep
metalowy od biedy starczy - marynarka munduru
ale na polowy ? albo na kurtkę, albo na polar, albo na koszulobluzę? tylko jedną?
ja na rzep nie przyjąłem bo miał literówkę ( o dziwo metalowy był ok ) i jak do tej pory cisza - to nie wiem - ktoś wygrał przetarg, wziął kasę za dostawę i nie odpowiada za błędy?
dystynkcje i znaki imienne najprościej byłoby wrzucić w cmm - kto chce to zamawia to co chce i ile potrzebuje - a tak to nie wiem -czekają na prośbę?