Sok

Promet

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Chodzą słuchy (podobno radio podało), że SOK ma być przekształcony w Policję kolejową z wszystkimi uprawnieniami Policji. Ktoś coś wie?

Ostatnia edycja:
Wczoraj TVP ( tak mi się wydaje, że to właśnie ta stacja) wyemitowała reportaż na temat SOK-istów. Było mniej więcej o ujawnianiu przemytu papierosów w pociągach przez tą właśnie służbę. Oczywiście w scenie rozkręcania skrytek mignęły plecy w kombinezonie z napisem SŁUŻBA CELNA i pokazany był czarny labrador... No ale o celnikach nie było ani słowa ( dlaczego przestało mnie to dziwić?) W każdym razie Sok-iści byli przedstawieni jako prężna i profesjonalna służba więc może faktycznie przygotowują się do reorganizacji.A to była taka zajawka mająca przekonać czy też przygotować ogół społeczeństwa na mające nastąpić zmiany ???

reportaż w tiwi

sprawiał wrażenie zrobionego na zamówienie. SOK jawił się jako jedyna służba znajdująca cygary w pociągach (przebitki z naszymi labradorami w pociągu relacji Kijów-Berlin - jeździł nim również Hans KLOS w Stawce większej niż życie:cool:) z tego co wiem to oni nie mają nawet możliwości wszczynania spraw z KKS. Pani redaktor stworzyła reportaż penetrujący składajacy się ze starych filmów o naszej służbie. Widoczne czarne plecy w kamizelkach operacyjnych mogły należeć do każdego nawt do SOKistów. Może niech lepiej zajmą się doliniarzami i bandziorką w pociągach i dworcach.:confused:

W RMF juz ze dwa tygodnie temu mówili o wcieleniu SOK do Policji. Ma to się stać w przeciągu najbliższych 2 lat.
Szczesciarze......

Back
Do góry