SNP z bronią czy bez

martin

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Panie Ministrze.
Jak ma wyglądać szczególny nadzór podatkowy po reformie? Jest kila rzeczy, wydaje mi się pewnych, tzn. spirytus, paliwa, piwo, banderole w sklepach i gastronomii i oczywiście ostatnio modne gry. Ale czy w dalszym ciągu ma wykonywać kontrole paliwa w zbiornikach pojazdów i innych środkach transportu? Czy nadal ma kontrolować bazary, targowiska, posesje prywatne, samochody etc. pod kątem obrotu wyrobami podlegającymi oznaczaniu?
Jestem prawie w 100% pewien, że przy tych pierwszych czynnościach, wykonywanych w legalnie działających podmiotach nie będzie konieczności użycia broni. Niestety, nie można tego jednak powiedzieć o czynnościach wymienionych dalej. I jeżeli planuje Pan wyposażyć w broń WZP, którzy wykonują takie same czynności kontrolne jak SNP, albo inaczej jeżeli to SNP wykonuje takie same czynności jak WZP, to wydaje mi się, że bezpieczeństwo tych drugich nie znaczy dla Pana tyle samo co bezpieczeństwo pierwszych. Poza tym obecnie przerabiamy taką paranoję jeżeli chodzi o pracowników i funkcjonariuszy wykonujących takie same czynności ale posiadających różne pensje i zaopatrzenie socjalne.

Chociaż tak sobie myślę, że może wcale nie chce Pan dawać do ręki broni ani WZP ani SNP tylko np. DC. Cytat z Pańskiej wypowiedzi z tematu "Bronia dla celników" - "Ma on przede wszystkim podniesc poziom bezpieczenstwa tych co pracuja na drogach i ukierunkowuja swoje dzialana na organizatorow przemytu." (pozwoliłem sobie pogrubić)

Back
Do góry