Składka na zawodowego negocjatora!!

• Thread starter Thread starter Rock'N'Rolf
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
R

Rock'N'Rolf

Gość
Prawda jest taka, że jestesmy na razie w d...ie. Nie wińmy już za to Sławka ani nikogo innego. Protest to jedno (moim zdaniem trwac musi), zawsze mozna po włosku ale konieczność negocjacji to drugie. Jak widać zostalismy wydymani, zakrzyczani i odwrócono kota ogonem, że to rząd bardzo chce a my twardo sie upieramy. A przypuszczam, że podczas rozmów z pewnością strona związkowa proponowała rozwiazania kompromisowe co do podwyżek, a rząd jak rzekł 500 tak skończył na 500. Przegrywamy brakiem cwaniactwa i doswiadczenia, bo każdy z nas wolałby, żeby ten pat się skonczył. Dlatego jesli trzeba będzie złóżmy sie na zawodowego negocjatora. teoretycznie wystarczy złotówka od każdego zolla i będzie OK. Jesli Sławek podchwyci temat i go zaakceptuje, będzie jakiś nr konta - pierwszy wpłacę. I to więcej niż 1 zeta:))

Rock'N'Rolf

P.S. Ile jest prawdy wtym, że unijny dodatek antykorupcyjny dla cła, który bodajże w 2005 roku dostali Czesi i Wegrzy Gilowska przekazała strajkującym kolejarzom? Gdyby tak było to.....
R'N'R

Rock'N'Rolf napisał:
Prawda jest taka, że jestesmy na razie w d...ie. Nie wińmy już za to Sławka ani nikogo innego. Protest to jedno (moim zdaniem trwac musi), zawsze mozna po włosku ale konieczność negocjacji to drugie. Jak widać zostalismy wydymani, zakrzyczani i odwrócono kota ogonem, że to rząd bardzo chce a my twardo sie upieramy. A przypuszczam, że podczas rozmów z pewnością strona związkowa proponowała rozwiazania kompromisowe co do podwyżek, a rząd jak rzekł 500 tak skończył na 500. Przegrywamy brakiem cwaniactwa i doswiadczenia, bo każdy z nas wolałby, żeby ten pat się skonczył. Dlatego jesli trzeba będzie złóżmy sie na zawodowego negocjatora. teoretycznie wystarczy złotówka od każdego zolla i będzie OK. Jesli Sławek podchwyci temat i go zaakceptuje, będzie jakiś nr konta - pierwszy wpłacę. I to więcej niż 1 zeta:))

Rock'N'Rolf

P.S. Ile jest prawdy wtym, że unijny dodatek antykorupcyjny dla cła, który bodajże w 2005 roku dostali Czesi i Wegrzy Gilowska przekazała strajkującym kolejarzom? Gdyby tak było to.....
R'N'R

Wiesz kolego, że to możliwe tylko jakoś nikt tego do tej pory nie badał. Ale niech się odezwie Sławek co dalej niech doda ludziom otuchy i powie na forum co się tam naprawdę działo i dlaczego zostały zerwane negocjacje.Czekamy i jesteśmy gotowi do dalszych działań.

A co to Sławek wyrocznia?
Każdy ma swój rozum, no prawie każdy i zrobi jak zechce. Pewnie wiele osób teraz siedzi w domach i myśli co zrobić. Ja już wiem...nie potrzebuję jakiegoś tam Sławka. Nic mi do tej pory nie dał, to i teraz też nie liczę na niego...

DO PROWOKATOROW Z MF - PROTEST TRWA I BEDZIE TRWAŁ . NIC NIE WSKURACIE TYMI DEBILNUMI WPISAMI , Z DALEKA WIDAC CZY WYPOWIEDZ PISZE CELNY CZY CIENKIE BOLKI Z MFU. POZDROWIENIA I POWODZENIA

HR napisał:
DO PROWOKATOROW Z MF - PROTEST TRWA I BEDZIE TRWAŁ . NIC NIE WSKURACIE TYMI DEBILNUMI WPISAMI , Z DALEKA WIDAC CZY WYPOWIEDZ PISZE CELNY CZY CIENKIE BOLKI Z MFU. POZDROWIENIA I POWODZENIA

walisz po postach tym samym
klawiatura nie kończy sie na ctrl+v
może o czymś konstruktywnym pogadamy a nie o pierdołach????
CO DALEJ?????

HR napisał:
Napisz z łaski swojej HR, w którym miejscu ten post jest debilny?

Anonymous napisał:
Każdy ma swój rozum, no prawie każdy i zrobi jak zechce. Pewnie wiele osób teraz siedzi w domach i myśli co zrobić. Ja już wiem...nie potrzebuję jakiegoś tam Sławka. Nic mi do tej pory nie dał, to i teraz też nie liczę na niego...[/quote

Pewnie, że Ci nic nie dał, bo to nie cudotwórca i jego zadaniem nie jest dawac, tylko walczyć o nasze prawa. Nie gloryfikuję go, bo na opolskim podwórku popełniał czasami błędy, ale w tj sprawie intencje ma słuszne. Inny już dawno by Cię sprzedał za czapkę gruszek.

Rock'N'Rolf]

Rock'N'Rolf napisał:
Anonymous napisał:
Każdy ma swój rozum, no prawie każdy i zrobi jak zechce. Pewnie wiele osób teraz siedzi w domach i myśli co zrobić. Ja już wiem...nie potrzebuję jakiegoś tam Sławka. Nic mi do tej pory nie dał, to i teraz też nie liczę na niego...[/quote

Pewnie, że Ci nic nie dał, bo to nie cudotwórca i jego zadaniem nie jest dawac, tylko walczyć o nasze prawa. Nie gloryfikuję go, bo na opolskim podwórku popełniał czasami błędy, ale w tj sprawie intencje ma słuszne. Inny już dawno by Cię sprzedał za czapkę gruszek.

Rock'N'Rolf]

masz rację - tylko co dalej???
decyzję należy podejmować dość szybko bo czas zaczyna nam nogi podcinać

Trzeba nadal walczyć o swoje !!!Bez znaczenia czy ktoś siedzi chory ,czy też musi iść do pracy!!!Nie można się poddawać!!!Sami zobaczyliśmy jakie propozycje były ze strony rządu tzn.na przestrzeni kilku dni nic nie zmieniło się ich stanowisko.Rozmowa to to rozmowa a nie wysłuchiwanie ciągle tych samych obietnic i zapewnień.Do rozmowy potrzeba dwóch stron,my celnicy chcieliśmy się porozumieć ale ze str.rządowej powtarzano wiecznie to samo.Nie chodziło tylko o pieniądze dobrze o tym wszyscy wiecie.Musimy walczyć nadal każdy jak tylko potrafi!!!

ZATRDNIENIE NEGOCJATORA

NAJLEPSZYM NEGOCJATOREM BYŁBY M.BONI. JAK WIDAĆ JEST DO WYNAJĘCIA. SKORO RZAD GO WYNAJĄŁ , MOŻE -JEŚLI DOSTANIE WIĘCEJ- BĘDZIE REPREZENTOWAŁ CELNIKÓW. WSZYSTKO JEST NA SPRZEDAŻ I WSZYSTKO MOŻNA KUPIĆ.WSZYSTKO MA SWOJĄ CENĘ . PRAWDA PANIE BONI - DZIAŁACZU PIERWSZEJ SOLIDARNOŚCI.JEST MI WSTYD ZA PANA, ŻE BYLIŚMY W TEJ SAMEJ SOLIDARNOŚCI. DZISIAJ STAJE PAN PRZED KAMERAMI I MÓWI JĘZYKIEM POPRZEDNIEJ EPOKI. JESZCZE PAMIĘTAM PANA SŁOWA, ŻE WALCZYMY NIE TYLKO O CHLEB ALE I O GODNE ŻYCIE. SMUTNO MI, ZE LUDZIE PRZEZ LATA GNĘBIENI,PRÓBUJĄ TEGO SAMEGO TERAZ. GDZIE SIĘ PODZIAŁ WASZ ETOS. OD DZISIAJ ZAPOMINAM,ŻE MNIE COŚ Z WAMI PANIE TUSK I PANIE BONI ŁĄCZYŁO. CELNICY MAJĄ SWOJĄ GODNOŚĆ.SĄ WYKSZTAŁCENI I ODPOWIEDZIALNI, A PAN NA KONFERENCJI PRASOWEJ WYTYKA JAKIŚ BŁĄD ORTOGRAFICZNY? CZEMU TO MIAŁO SŁUŻYĆ? JA WIEM CZEMU .CHCIAŁ PAN POKAZAĆ, ŻE CELNICY TO JAKIŚ NIEDOUCZONY MOTŁOCH . WSTYD PANIE BONI.

Może poprośmy pana Romana Giertycha o reprezentowanie naszych interesów przed rządem. To praktyk, mecenas i uczciwy człowiek.

Back
Do góry