sami oficerowie 2

kastoms_oficer

Użytkownik
Punkty reakcji
7
[FONT='Times New Roman','serif']4. W przypadku, o którym mowa w ust. 3 pkt 1, w propozycji zło[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']onej funkcjonariuszowi celnemu, który przed dniem wej[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ś[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']cia w [/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT]y[FONT='Times New Roman','serif']cie ustawy pełnił słu[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']b[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ę[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']w stopniu komisarza celnego, nadkomisarza celnego, generalnego komisarza celnego albo krajowego komisarza celnego okre[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ś[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']la si[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ę[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']odpowiedni stopie[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ń[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']w korpusie oficerów starszych Słu[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']by Celnej.[/FONT]
[FONT='Times New Roman','serif'] [/FONT]
[FONT='Times New Roman','serif']5. W przypadku, o którym mowa w ust. 3 pkt 1, w propozycji zło[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']onej funkcjonariuszowi celnemu w słu[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']bie stałej, który przed dniem wej[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ś[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']cia w [/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ycie ustawy:[/FONT]
[FONT='Times New Roman','serif']1) [/FONT][FONT='Times New Roman','serif']zajmował stanowisko, które wi[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ą[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']zało si[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ę[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']z podporz[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ą[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']dkowaniem słu[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']bowym funkcjonariuszy celnych lub pracowników, b[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ą[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']d[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ź[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']pełnił obowi[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ą[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']zki na tym stanowisku,[/FONT]
[FONT='Times New Roman','serif']2) [/FONT][FONT='Times New Roman','serif']pełnił służb[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ę[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']w stopniu, innym niż[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']wymieniony w ust. 4[/FONT]
[FONT='Times New Roman','serif']- okre[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ś[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']la si[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ę[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']odpowiedni stopie[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ń[/FONT] [FONT='Times New Roman','serif']w korpusie oficerów młodszych Słu[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']ż[/FONT][FONT='Times New Roman','serif']by Celnej.[/FONT]

Czy ja dobrze rozumuje? sami oficerowie bo wiekszosc w sluzbie stalej nikogo do roboty?

nic tu sie nie da wkleić z innego pliku bo wychodza takie hocki klocki
Chodziło mi o to zgodnie z projektem ustawy wszyscy od komisarza w gorę to oficerowie starsi, a reszta która była w słuzbie stałej to ofoicerowie młodsi. Zauważcie ze zrobiono cos chyba specjalnie pod kogoś - jesli pełnił słuzbę wiążącą się z podporządkowaniem funkcjonariuszy I NIE BYŁ W SŁUŻBIE STAŁEJ !!!!!!! to też bedzie oficerem młodszym. Moze poszukacie kogos takiego u siebie i napiszecie?

oficerowie

Nie wszyscy mają być oficerami. Przeczytaj z uwagą tresć art 229 projektu.
Szkoda tylko, że do tej pory nie ujawniono klucza wg ktorego będą przyporządkowywane stopnie aspiranckie i podoficerskie, bo dotyczy wiekszosci z nas

A ja uważam, że z korpusami to będzie jeden wielki syf. Znakomita większość z nas chciałaby być oficerami, bo posiadamy wyższe wykształcenie i uważamy się za fachowców w swojej branży.
A tak naprawdę nikt nie skończył Wyższej Szkoły Oficerskiej Służb Celnych - bo taka nie istnieje ! Nie udowadniamy również wysokiego poziomu sprawności fizycznej jak robi się to w niektórych służbach mundurowych (u nas zdaje się GM tylko mają WF-y). A jaki procent z nas było w wojsku i posługiwało się kiedykolwiek bronią ? Ilu może poszczycić się stopniem oficera rezerwy ?

Ja na chwilę obecną wrzuciłbym wszystkich do korpusu szeregowych (razem z SSC), a na wyższy stopień mianował ludzi: z odbytą służbą wojskową, ukończoną WSO SC, i odpowiednim przygotowaniu fizycznym.
Ale jak to u nas bywa oficerami zostaną "dekownicy" i ofermy z nadwagą bez przeszkolenia wojskowego (bo tatuś "załatwił wojsko").
Ech szkoda gadać ...

]

Ja na chwilę obecną wrzuciłbym wszystkich do korpusu szeregowych (razem z SSC), a na wyższy stopień mianował ludzi: z odbytą służbą wojskową, ukończoną WSO SC, i odpowiednim przygotowaniu fizycznym.
Ale jak to u nas bywa oficerami zostaną "dekownicy" i ofermy z nadwagą bez przeszkolenia wojskowego (bo tatuś "załatwił wojsko").
Ech szkoda gadać ...
..... i dlatego odszedlem stad do innej słuzby, mam dosc firmy w ktorej zeby komus dokopac robi sie z niego funkcjonariusza, a zeby mu cos zabrac raptownie robi sie z niego cywila, z kondycja mimo zblizajacej sie wielkimi krokami 40tki jeszcze nie najgorzej, mam papiery instruktora wyszkolenia strzeleckiego ( ktore notabene zrobilem sam i za swoje pieniadze), w wojsku tez byłem, ale posada oficera ( i jakakolwiek inna) w SC już mnie nie interesuje :cool:.... szkoda by było tylko mojego czasu ..... zaluje ze tak pozno sobie uswiadomiłem ze SC to trup ....ale lepiej pozno niz wcale.
Niniejszym zegnam wszystkich, to moj ostani post na tym forum.

Back
Do góry