Rózga dla generała, wysłałeś już?

• Thread starter Thread starter Santa Claus
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
S

Santa Claus

Gość

To ja Mikołaj. Tym którzy byli niegrzeczni w tym roku muszę niestety pogrozić paluszkiem i wręczyć rózgę.
Panie generale, Pan niestety zasłużył na rózgę za to co Pan przygotował swoim podwładnym.
Otrzyma Pan, za karę tysiące rózg od celników.

Celnicy i pracownicy Służby Celnej wysyłajcie rózgi do swojego szefa. Niech będzie to dla niego upomnieniem za zepsucie okazji do zreformowania Służby Celnej

Mikołaj wysłał juz rózgę na Świętokrzyską, adres znacie, to na co czekacie.
Wysyłajcie rózgi do swojego generała od jutra do kolejnego poniedziałku.
Historia rózgi jest długa podobnie jak moja historia.

Jak może wyglądać typowa rózga. Może to być zarówno olbrzymia gałąź jak i cieniutka witka. Zdarzają się również rózgi plastykowe lub metalowe. Najczęściej jest to jednak średniej wielkości kijek udekorowany wstążeczką. Jeden z anglosaskich zwyczajów mówi, że gdy Święty Mikołaj zobaczy wyczyszczone buty, zostawia prezent dla domowników. Jeżeli zaś nie zobaczy żadnych butów lub będą one brudne, zamiast prezentu zostawi tylko zgniłego ziemniaka, ale tego ostatniego nie polecam wysyłać do gmachu ministerstwa.

Rózga to ostrzeżenie. Przypomina, że inni widzą nasze złe zachowanie. W razie potrzeby przezorny rodzic pogrozi nią dziecku, a ono się uspokoi. To rodzaj nauki. Jak jesteś dobry dostaniesz coś przyjemnego, a jeśli nie, gustowne upomnienie.

Kto uważa, że jego generał dobrze pracował przez rok ma wybór, może zamiast rózgi wysłać prezent. Ja widzę wszystko z obłoków i od dawna obserwuję każdego z was, też generała i innych przełożonych. Z ubolewaniem musiałem generałowi wysłać rózgę, wielu powołanych przez niego dyrektorów też niestety na nią zasługuje, są na szczęście wyjątki, co jest jeszcze iskierką nadzieji dla waszej służby.

Przygotujcie koperty, zapakujcie w nie rózgi i wysyłajcie ostrzeżenie do swojego generała. Jak rózga nie poskutkuje trzeba będzie ostrzej. Ale wyślijcie żeby nie było potem mówienia, że ktoś nie wiedział i myślał, że jest oki.

pozdrawiam braci celniczą
MIKOŁAJ

jak zaadresowałem kopertę

Podam wam jeszcze linka do tego jak rózgę widzą dzieci, może zaangażujecie w tę akcję swoje pociechy. Opowiedzcie im, jakiego to macie szefa i wspólnie przygotujcie koperty i rózgi. Dużo tez można przy tej wspólnej zabawie nauczyć swoje pociechy.

http://pytamy.pl/question/jak-wygl-da-r-zga/1

Ja wysłałem adresując kopertę tak:

Nadawca:
Św. Mikołaj
Laponia

Odbiorca:
Pan Jacek Kapica
Szef Słuzby Celnej
Ministerstwo Finansów
00-916 Warszawa
ul. Świętokrzyska 12

z dopiskiem
"do rąk własnych"

my też mamy rózgi

My przedsiębiorcy też mamy rózgi na opieszałych leniwych i niekompetentych celników.
Ostatnio mój towar stał 2 dni!!!!!

Ciesz się że tylko 2 dni

Po reformie-i zmianie ustawy o SC ten towar będzie stał tydzień-bo nie będzie frajera tj.celnika żeby go odprawić

Jutro wysyłam...

Mam 5-oro dzieci,mam 15 kopert,kupię na poczcie znaczki i zrobię prezent naszemu szefuniowi.Dzieci będą miały lekcję, jak nie należy postępować w życiu,dobra dydaktyka na przyszłość.

Jenerał to pono honorny gość, jak dostanie parę tysiąców rózg, poda się do dymisji. Trudno o lepszą zachętę.

Po tym co ma miejce dzisiaj na granicy i zupełnym nieprzygotowaniem resortu do sytuacji wywołanej zmianą prawa i związanym z tym brakiem ochrony funkcjonariuszy, wysyłam jutro dużą rózgę.

Drugą wysyłam dzisiaj za przygotowaną "reformę". Pomyślałem też, że wyślę rózgę za każdy popełniony przez SSC grzeszek wobec funkcjonariuszy, ale odstąpiłem od tego pomysłu, gdyż musiałbym wyciąć znaczną część pobliskiego lasu;)
Ta oddolna inicjatywa to bardzo interesujący, zabawny happening, może chwyci.

Ostatnia edycja:
Wysyłajmy rózgi!

To i dobry pomysł. SSC zmarnował rok, poczynił kilka dalszych szkód. Innego Mikołaja powinien za to dostać. Ale na to nie liczmy. Ten żart jest i tak tylko takim dobrodusznym powiadomieniem SSC, że nie akceptujemy tego co czyni. Odpowiedzialni za ten kraj, zwłaszcza po tym co wczoraj miało miejsce na granicy i przed tym co może się jeszcze wydarzyć - polecam poważne pochylenie się nad osobą SSC.:mad:

(..)
Ta oddolna inicjatywa to bardzo interesujący, zabawny happening, może chwyci.

A potem SSC z dumą podkreśli, że baaardzo to była ciekawa akcja, z której jak z "Tablety" ubawił się setnie, i że przyniosła mu ona więcej chwały niż wysyłający założyli :D

Może by tak "społecznie" Palikota zatrudnić do hapeningów - gość ma naprawdę świetne pomysły :rolleyes: .... ot, np. po nowym roku tira prezerwatyw do MF-u posłac, zeby się nic już tam nie urodziło ...

A co miał napisać prawdę, że wstyd mu było chodzić po MINisterstwie jak napływały tablety. Tabletki były głośne w mediach, może rózga będzie podobna i tera szef już tak nie napisze, bo czasy się zmieniły i robi się gorąco. Wtedy rozgłos może i mu sprzyjał a tera na pewno zaszkodzi.
Czyń brachu swoją powinność, ja puszczam dzisiaj patyczki z dziką rozkoszą.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Back
Do góry