Rozdają awanse!?!

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Będą rozdawać awanse, ale czy funkcjonariusze powinni je przyjąć?Czy awans przyznany przez marionetkową kadrę kierowniczą skupioną na utrzymaniu własnego stołka, która ze schyloną głową kaja się przed namaszczonym politycznie dyrektorem, zapominając o godności i honorze. Czy awans w najbardziej uplitycznionej formacji w Polsce jest dla porządnego funkcjonariusza nagrodą? Na te pytania muszą odpowiedzieć sobie wszyscy, którzy do tych awansów zostali przedstawieni.

Niestety, z honoru nie wykształcę dzieci, choć do tej pory myślałem, że wazeliniarstwo jest feeeee.

awanse ? czy dają przeszeregowania?

Referent - 2243,00 MKC - 2497,80 KC - 2567,20 SKC - 2985,00 IC - 3063,70 Kierownik zmiany - 3103,10 Kierownik referatu - 3148,10 Ekspert celny - 3187,40 Kierownik oddziału - 3431,00 To są wyliczenie w oparciu o obecną kwotę bazową w koligacji z mnożnikami z rozporządzenia.

haha

Pitolenie kolejnej zawiedzionej osoby.
Jeszcze sie taki nie pojawil, ktory by nie przyjal.
Jest sluzba,sa awanse.

To nikt nie wie jakie są realne konsekwencje nie przyjęcia awansu????!!!!!

To nikt nie wie jakie są realne konsekwencje nie przyjęcia awansu????!!!!!

A ja zapytam: jakie są realne konsekwencje jego przyjęcia ???

Niebawem, po wprowadzeniu "ustawy", każdy z nas ma otrzymać NOWY stopień, niekoniecznie zależny od posiadanego dotychczas ...

nowe stopnie

na pewno dostaniesz nowy, rewelacyjny stopień. oni tylko myślą o nszej ścieżce kariery, hahaha. ja tam mam wbite na nowe, bo po taremu mam zero, niezależnie od mych starań.

awanse

najlepsze jest to, że awanse dostają czasem ludzie bez rozliczonych egzaminów, a inni, ze zdanymi na tip-top kiblują na aplikancie...
to się nijak nie ma do kwalifikacji,ani teoretycznych (wykształcenie,zkc i egzaminy), ani praktycznych (praca/służba bieżąca i doświadczenie z czasów sprzed przyjęcia do służby).
w zasadzie to nie wiem, o co chodzi, bo choć znajdą się wśród wyróżnionych tacy, co na to zasługują (nawet bardzo młodzi stażem), to są i tacy, których awansu nie spsób ogarnąć zdrowym rozsądkiem.
może ktoś bardziej doświadczony podpowie, co o tym decyduje? jakieś "specjalne" kwalifikacje???

złodziejstwo to jest w IC Przmyśl - rozdają, piszą wnioski, za dwa dni odbierają by dac swoim (znaczy kadrze kierowniczej, bo by jej brakło "gwiazdki" do oficjera...)

kadrze gwiazdki nie są potrzebne oni stają się oficyjerami z urzędu art. bodaj 222. Cała kadra idzie do oficyjerów młodszych chyba, że miała stopień komisarza to idzie do oficyjerów starszych. Nawet jak jakiś młody kierowniczek zmiany miał na pagonach rewidenta to teraz idzie na minimum podkomisarza (dwie gwiazdki). awanse teraz dają tym komu brakuje gwiazdki np. do korpusu aspirantów

Nie ma powodu do zadowolenia!

No i co dostaliście w większości awanse na stopnie, których już z mocy nowej ustawy nie ma. A i tak pewnie "z automatu" dostaniecie aspiranta, więc po co mydlenie oczu? Lepiej było awansować ludzi z 15 letnim stażem, doswiadczeniem i wiedzą, którzy mieli mł. dyspozytora i wtedy wskoczyliby w lepiej płatny korpus, a tak w normalnym trybie to jeszcze około 15 lat służby i przewidziany kurs z egzaminem aby być aspirantem. Pozdrawiam!

No i co dostaliście w większości awanse na stopnie, których już z mocy nowej ustawy nie ma. A i tak pewnie "z automatu" dostaniecie aspiranta, więc po co mydlenie oczu? Lepiej było awansować ludzi z 15 letnim stażem, doswiadczeniem i wiedzą, którzy mieli mł. dyspozytora i wtedy wskoczyliby w lepiej płatny korpus, a tak w normalnym trybie to jeszcze około 15 lat służby i przewidziany kurs z egzaminem aby być aspirantem. Pozdrawiam!

Dla tych po 15-27 latach służby o awansach w widełkach zapominają,nawet listu gratulacyjnego, który by przypominał o sensie podjęcia pracy w tym bagnie przed laty nie sklecą.Nie mówiąc już o nienagannej pracy i obecnościach bez chorobowego przez kilka lat,
te 30-50PLN niech sobie wsadzą w t...łek lecz niech pilnują zasad i Honoru tak jak jest na sztandarze na który przed laty składali przysięgę. Pa

Back
Do góry