Równoważnik za dojazdy

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
Koleżanki i Koledzy,
co sądzicie o tych równoważnikach?
Ja mam taką sytuację, że jak wezmą metrówkę, to między tablicami może zabraknąć 2-3 km...napisałem, bo mam naprawdę kawałek, a gdyby tak między centrami miejscowości liczyć? Tak naprawdę nigdzie nie znalazłem definicji "granicy adm.", nie ma też żadnych planerów tras itp. posługujących się tą wartością (bo jest to po prostu absurd - tym sposobem, jadąc między dwoma dużymi miastami 40-50 km można dowieść, że odległość między nimi wynosi 0 km). Na jakiej więc podstawie będą to rozstrzygać? Kadrówki wezmą linijki i pójdą w teren???
Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?

mam do pracy od domu 40 km, odleglosc pomiedzy miastami wynosi okolo 32 km. poniewaz podroz w dwie strony trwa tylko 1 h 40 minut rownowaznik nie przysluguje, robia nas w balona jak trzeba :)

108 km

Dojeżdźam do pracy z innej miejscowości samochodem. Wg licznika robę 108 km w dwie strony. Niestety wg Naczelnika odleglość administracyjna to tylko 23 km. Sprawdził to kierowca służbowy. Od znaku do znaku. Pozdrawiam tych co nie dojezdźają...

?

witam. czy w którejkolwiek z izb wypłacono już "dojazdowe"?

Dojeżdźam do pracy z innej miejscowości samochodem. Wg licznika robę 108 km w dwie strony. Niestety wg Naczelnika odleglość administracyjna to tylko 23 km. Sprawdził to kierowca służbowy. Od znaku do znaku. Pozdrawiam tych co nie dojezdźają...

W wed lug Ciebie ile km jest miedzy tablicami?

do tej pory u mnie nikt nie wiedział o dojazdach , gdzie jest opisana ta sprawa ??

nikt was nie informował????? To skandal!!!! Wal chlopie czem prendzej do swojej POZ (podstawowej organizacji zwiazkowej) po wiedze na ten temat. Jezeli takowej nie macie u siebie to załóżcie wysylajac stosowne deklarecje i wnaszac skromna miesieczna oplate (taki drobiazg) Tam napewno uzyskacie wszystkie informacje (podobnie jak to sie odbywa w innych rownie cywilizowanych jak SC zakładach pracy). Dowiecie sie jak inni walczyli o te dojazdy itp. Ale Uwaga! nie pytajcie sie nic swoich kierownikow bo te bestie napewno juz korzystaja z waszych, tylko wam przyslugujacych dojazdów. Serwusik i pozdro dla all

Back
Do góry