równość wobec prawa

bolo1999

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
1 455
Miasto
warmia
http://www.tvn24.pl/0,1634785,0,1,tragiczna-pomylka-policjantow-sa-wyroki,wiadomosc.html

sprawa z 2004, giną ludzie, policjanci pracują

dlaczego u nas w dużo błahszych sprawach i przy wątpliwych "dowodach" jest areszt, zawieszenie i zwolnienie i nikt nie czeka na orzeczenie sądu?

wystarcza oskarżenie jakiejś kompletnie niewiarygodnej szmaty, że w bliżej nieokreślonym czasie i miejscu wręczył celnikowi 50 zł - areszt, zawieszenie i zwolnienie - jest zeznanie kontra zeznanie osoby niekaranej o nieposzlakowanej opini, bez konfliktów z prawem, bez zastrzeźeń ze strony przełoźonych - i nagle wszyscy się odwracają - zostaje pustka

znam przypadek, że wieloletni przemytnik i wielokrotny pospolity przestępca oskarżył celnika że przyjął konkretnego dnia na przejściu konkretną kwotę - areszt, zawieszenie, po kilku tygodniach i wyjściu z aresztu celnik na podstawie notatek stwierdza, że tego dnia nie było go w ogóle na przejściu ( NIKT Z PROKURATURY NAWET WCZEŚNIEJ TEGO NIE SPRAWDZIŁ W OC !!!) "świadek" zmienia zeznania - twierdzi że się pomylił i że chodziło o inny dzień - prorok nie widzi w tym niczego dziwnego i sprawa trafia do sądu - kilka tygodni wcześniej celnik traci pracę - owszem, przywrócą go do pracy jeśli będzie chciał, ale odszkodowanie dostanie tylko za 6 mcy a nie za 19, dlaczego niewinnie oskarżony ma ponosić negatywne konsekwencje za niefrasobliwość, lekkomyślność albo wręcz złą wolę proroka, jego powolność, ślimaczenie się dochodzenia czy za niewydolność i powolność sądownictwa? co z zasadą domniemania niewinności, rzetelności i sprawności postępowań? dlaczego chroni się budżet ograniczając odszkodowanie do 6 mcy a nie chroni się niewinnych - niech prorok chroni budźet i niech postara się o solidne dowody ( prowokacje, zapisy audio i video - na świecie to standard) - żeby nie było uniewinnień, niech postępowanie trwa szybko - żeby nie przekroczyć 6 mcy

dlaczego kaucji nie wyznacza się w granicach miesięcznych zarobków czy kwoty zagarniętej w/g oskarżenia?

Weronika Marczuk-Pazura złapana w trakcie przyjmowania 100 tys stargowała wyznaczoną kaucję z 400 tys na 100 tys - a tyle to pewnie miesięcznie zarabia w tv, filmie i kancelarii

celnik zarabia 2 tys a kaucję sąd wyznacza na 30 tys - gdzie tu logika?

nieuczciwi celnicy są i należy ich eliminować ale nie można łamać zasad działania na podstawie i w granicach prawa, szybkości postępowań i braku negatywnych konsekwencji w razie uniewinnienia

nie ma konieczności zawieszania i zwalniania jeśli dowody nie są niezbite - wystarczy przesunięcie do pracy bez kontaktu z podróźnymi - dlaczego w policji są inne standardy a u nas inne ?

TAM ZGINĘLI LUDZIE

a tak się trochę rozpisałem bo takie nierówności po prosty mnie wk,,wiają

słow brak-jestem gotowa na skladke dla kancelarii prawnej,aby zajeła sie takimi postepowaniami prokuratorow-KAŻDEGO Z NAS TO MOŻE DOTYCZYĆ

właśnie - sprawa nie dotyczy mnie osobiście, ale takie sprawy tak naprawdę dotyczą nas wszystkich - każdego może spotkać pomówienie i chodzi o to, żeby wtedy obowiązywały zasady rzetelności, szybkości, sprawiedliwości i prawa ( celowo zamieniłem kolejność żeby uniknąć negatywnych skojarzeń)

Myśle że to dobry pomysł, by ktoś sie tym zajał, tak dalej być nie może, jeżeli państwo bierze odpowiedzialność za prokuratorów to niech zrobi z nimi porządek, aby nie narażali skarb państwa na straty i niszczyli ludzi.
Zmiany przepisów prawa ida w kierunku zabezpieczenia sie państwa przed ewentualnymi roszczeniami, skandal.To nie jest państwo prawa.

o tym ze kazdego moze to spotkac przekonano sie ostatnio w wawie,dla mnie jest to skandal ze sprawa o pomowienie ciagnie sie powyzej roku-co pewnie jest i tak krotko w porownaniu ze sprawami o pomowienia na wschodzie...
a ja mam pytanie,gdzie w tym wszystkim jest pracodawca,ktory jesli przeprowadzil kontrole i nie stwierdzil nieprawidlowosci-to czy nie powinien stanąc w obronie pracownika??????????????????

wyrocznia

Pracodawca Ha HA :( Naczelnik po przeprowadzonym postępowaniu dyscyplinarnym wydaje decyzję o umorzenia postępowania z powodu nie popełnienia przez funkcjonariusza żadnego wykroczenia przeciw
przepisom "W przedmiotowej sprawie postępowanie wyjaśniające nie dostarczyło dowodów pozwalających w jakimkolwiek stopniu uprawdopodobnić naruszenie przez ...obowiązków funkcjonariusza celnego wynikających z przepisów u.s.c.”
Natomiast Dyrektor Jasnowidz, Wyrocznia i Sędzia za razem zwalnia funkcjusza nie biorąc pod uwagę wyjaśnień dowodów wniosków o przesłuchanie świadków jako nieistotnych dla sprawy.
Mam nadzieję że będzie musiał się tłumaczyć przed sadem ze swego postępowania bo w następnej kolejności to on będzie wzywany jako świadek

więc zróbmy wreszcie coś z tym,a nie tylko narzekania-chyba jest jakas droga prawna na postepowanie prokuratora ,ktore ciągnie się latami....a ludzie nie mogą normalnie żyć

Back
Do góry