Rostowski może zabrać pieniądze

Na 100, nawet na 1000 % tak jest.Pan J.K. wykiwał wszystkich
Celników, na czele z niektórymi związkowcami.I tu jest zdziwienie na twarzy.:confused::confused:. Teraz w zaciszu swojego gabinetu pokłada się ze śmiechu.,​

celman

Nie istnieje zło, którego nie można pokonać dobrem, nie istnieje imeprium, które nie może upaść.

Ja wierzę w to co mówię - mylić się mogę - ale z pewnościa nie celowo!
Czas na zdecydowane działania celników.
Zmienić można wszystko choćby pod hasłem: celnikom i skarbowcom w dobie kryzysu nie można obniżać pensji. Paradkoksalnie tym służbom należy podnieść uposażenia tak wysoko aby przeznaczone na ten cel miliony mogły przynieść dodatkowe miliardy tracone obecnie z powodu braku motywacji do skutecznego nadzoru wpływów Państwa.
Starałem się to wyrazić na pikiecie. Czy dotarło? Nie wiem!
Obecnym na pikiecie nie mnie to oceniać.
Może potrzeba kogoś z większą charyzmą niż ja. Poprę taką osobę!
Ale póki co nie braknie mi energii i wytrwałości do przekonywania, że oszczędzony na nas "grosz" szczególnie w dobie kryzysu to możliwe wielkie straty. Dla budżetu, przedsiębiorców, obywateli.
Można to zmienić - wspólnie: wolą i determinacją załogi.

http://www.youtube.com/watch?v=Jpz5eD9L4dA

Powtórka stycznia 2008 to jedyne wyjście!!!

Witam was!
Tych 104 milionów na nasze podwyżki już nie ma i nie będzie J.K nas sprzedał na rzecz oszczędności budżetowych. Tusk powiedział, że nie będzie oszczędności kosztem nauczycieli i policjantów a kosztem nas mają być???
Pikieta była dobra, ale na rządzie i posłach koalicji nie zrobiła żadnego znaczenia. Mam nadzieję, że wy związkowcy się w końcu dogadacie i będziecie solidarni w zorganizowaniu powtórnej akcji zablokowania granicy wschodniej i wewnętrznych oddziałów.
Każde pisanie kolejnych listów do Premiera, Marszałka itp. jest bez sensu bo oni i tak tego nie czytają. Mają nas gdzieś bo jest nas mało tylko 15 tysięcy i jako wyborcy jesteśmy dla nich nikim. Nauczycielom dali podwyżki bo ich jest kilkaset tysięcy i mogą tyle stracić potencjalnych głosów, a poza tym jak oni zrobią pikietę to....
Każdy rząd w tym kraju szanuje tylko tych co umieją walczyć o swoje patrz: górnicy, stoczniowcy.
Jak my nie zaczniemy walczyć to nie będziemy mieć nic!

I tu zmierzamy do sedna sprawy.Dla jasności obrazu nie jestem żadnym nieokrzesanym antagonistą.Nie chodzi A.C. o żadne nazwiska, czy zasługi ! Nie w tym rzecz ! Rzecz w tym,iż brak pomysłu na efektywną walkę,walkę niosącą za sobą pozytywne aspekty dla ogółu.Niezaprzeczalnym aksjomatem nie wymagającym żadnych dowodów jest fakt, iż Celnicy nie liczą się w ogólnym bilansie ewentualnych wyborców.Przed Sejmem mieli swoje tzw.5 minut przedstawiciele opozycji parlamentarnej.Miło,ciepło,sympatycznie.Tylko chciałbym przypomniec ,iż onegdaj i SLD i PiS i inni obecnie zatroskani politycy byli u władzy i jak by nie patrzyć - nie zrobili NIC , a NIC absolutnie.Nie będę żadnym odkrywcą nowych lądów,stwierdzając kolejną prawdę - punkt widzenia zależy
od ... itd.Co nie znaczy,że mamy odrzucać faryzeuszów sceny politycznej.
Ponieważ nas mało,trzeba szukać sprzymierzeńców.Udając czasem.iż nie dostrzegamy ich obłudnych zachowań.
Zawsze przecież strona przeciwna może zangażować media, które na prędce udowodnią,iż to hulaszczy " tryb życia zawodowego " Celników jest zasadniczą przyczyną powstania dziury budżetowej itd.
Ogólnie rzecz biorąc jestem przeciwnikiem sytuacji strajkowych,uważam
iż to pewnego rodzaju archaizm w obecnej dobie.
Choć po namyślę, może i z oporami przyznam rację.Tylko,że to musiałaby
być perfekcyjnie zorganizowana akcja.Tylko w jedności siła, czyli w jednym czasie i wnętrze Kraju i Granica,jednocześnie pracuje odpowiedzialnie na każdym stanowisku pracy.Nie dla pani Zosi,nie dla pana Franka ,którego znamy od lat i z uśmiechem na ustach naginamy obowiązujące przepisy.Jest krótka piłka.Wszystko powoli,systematycznie, zgodnie z przepisami.Tzw.uczciwi Biznesmeni szybko zareagują.A to może zaboleć niektórych decydentów otwartych na UE i nawet nasz dobroczyńca SSC będzie zmuszony klękać na tzw.dywaniku.Może to tylko utopijne wizje niepoprawnego optymisty.Ale to już nie jest zależne od pobożnych życzeń nieodpowiedzialnych jednostek.Ktoś kiedyś rzekł,każdy z osobna jest kowalem swojego człowieczeństwa.​

żył sobie Anglik Bojkot w XIX Irlandii

nikt nie chciał od niego kupować , dla niego pracować - a jak musiał robił to źle i długo ...

trudno dotrzeć do ciebie celman

Sądzisz że ja sroce spod ogona wypadłem? Zapomniałem jak największym przyjacielem celników był Chlebowski czy Skowrońska, którzy teraz na mnie patrzeć nie mogą ? Czy uważasz mnie za takiego głupca, który nie potrafi przewidzieć, że obecni przyjaciele robią sobie swój PR, a potem i tak się odwrócą ?
Miej trochę szacunku nie tylko do swojej intelignecji.
Zgodne działanie i prawda podana tak jak wymaga tego czas - proszę o to wszystkich związkowców.
Słaba Śłużba Celna - relane zagrożenia Polski i UE.
Jeden oszczędozny grosz - to możliwe niebliczalne duże straty dla budżetu zagrożenia przedsiębiorcy.
Ta retoryka choć prawdziwa musi być na miarę krzysu - bo oszczędzanie na celnikach to działanie mogące pogłębić straty więc i kryzys.
Wie to każdy z nas ale mało kto w społeczeństwie nawet potrafi taki punkt widzenia przyjąć.
Powtarzać, powtarzać, powtarzać.
Do skutku a ten będzie kiedy do słów dojdzie zorganizowane i powszechne działanie.
Amen

Nigdy nie twierdziłem, że A.C. czy ktokolwiek zabierający głos na Forum jest głupcem ! Każdy ma prawo do własnej interpretacji otaczającej nas rzeczywistości na swój specyficzny sposób.Odnosząc się do postawy Celników z W-wy, którzy jak by nie kombinując nie musieli wyjść z domu o godz.1.00 w nocy by zdążyć na Pikietę poruszyłem temat zamiłowania do piłki nożnej.I co ! Zostałem przez p.A.C. sprowadzony do parteru.Czytam, iż jestem prymitywnym kibolem i zmarnowałem czas na Wiejskiej !
No cóż można i tak przyczyniać się do uzdrowienia sytuacji w SC !
Pisząc o moich osobistych refleksjach na temat Pikiety stwierdziłem, iż może już najwyższy czas na inną jakość w SC,może już nadszedł czas większego szacunku Celników wobec samych Siebie.Piszę nie bez uzasadnionych powodów iż w Szczecinie tworzone są specyficzne czarne listy Celników i co czytam .Jesteś prymitywny kibol.Ręce opadają od takiej argumentacji.​

celman

Czytasz ale nie rozumiesz! Przeczytaj uważnie. To nie była z tym kibolem nawet ironia. Zwykły żart , dla rozluźnienia atmosfery rozmowy - nawet nie miałem cienia złośliwości wobec ciebie - kimkolwiek jesteś.
Ale też krótko : przyjechałeś do Warszawy co tyle razy już podkreśliłeś walczyć za plemiona afrykańskie czy o swoją du...e? (podwyżkę itd)
Łaskę wyświadczasz ? Komu ?

Czytasz ale nie rozumiesz! Przeczytaj uważnie. To nie była z tym kibolem nawet ironia. Zwykły żart , dla rozluźnienia atmosfery rozmowy - nawet nie miałem cienia złośliwości wobec ciebie - kimkolwiek jesteś.
Ale też krótko : przyjechałeś do Warszawy co tyle razy już podkreśliłeś walczyć za plemiona afrykańskie czy o swoją du...e? (podwyżkę itd)
Łaskę wyświadczasz ? Komu ?

celman, :D, masz zly dzien, w wypowiedzi AC nie bylo niczego zlego...a tak btw, nie mozecie sie klocic na privie? no, chyba ze ktos lubi se poczytac te slowne potyczki...:D

tom.rom.

Tak. Napisałem to zwyczajnie żartem. Pojęcia nie mam skąd ataki celmana. I z zgadzam się: Dyskusje będącą wynikiem nieporuzmienia czas tu zamknąć.
Spierajmy się "do krwi" ale raczej o to jak uzyskać to co rząd obiecał.
A jest. czas, możliwosć ,okazja i sposób.
Ale uwaga : (poznaj celmna moje dobre serce) : potrzeba jest takich postaw jak celmana!!! Nie ważne czy jesteś związkowcem czy niezrzeszonym.
Opowiadasz się czynem za realizacją postulatów.
"Celnicy nie gęsi i swój język mają" i wiedzą.

No to może ...

... wróćmy do "tematu"?!

I tu zmierzamy do sedna sprawy...
Nie chodzi A.C. o żadne nazwiska, czy zasługi !...
Ktoś kiedyś rzekł,każdy z osobna jest kowalem swojego człowieczeństwa.​

-Jak dobrze zrozumiałem "temat" mówi o zabieraniu pieniędzy społeczeństwu, w tym także Naszych?!
-Rozumiemy już chyba WSZYSCY, że jedynym sposobem na sprawiedliwe roztrzygnięcie jest DZIAŁANIE Nas WSZYSTKICH R A Z E M ! !!!
-Na tym forum było już wystarczająco wiele propozycji działania, by sumienie (przynajmniej mnie i paru innym) pozwoliło przyglądać się temu biernie!
-Ponieważ DO TEJ PORY NIKT nie podjął faktycznych CZYNÓW bym mógł wiedzieć CO naprawdę ROBIĆ, JA zacząłem "prowokować"!
Wielu Osobom bardzo się to nie podoba i TWIERDZĄ, że jestem przeciwko Celnym. Niech więc Oni POKAŻĄ jak są ZA !!! Niech mi Ktoś powie; CO JA SAM MOGĘ jeszcze ZROBIĆ ???
-Nie jestem "związkowcem", ale KAŻDĄ ROZSĄDNĄ propozycję ZZ przyjmę!

p.s.
No chyba, że to całe pieprzenie o "działaniu" to zwykła "zmyła" ...

Back
Do góry