Rep

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 536
Miasto
ZZ Celnicy PL
Szanowni foromowicze.

Tyle jest dyskusji na temat obniżenia podatków, uproszczeń i obniżenia skłądek ZUS. Komisja Palikota tyle o tym mówi.

Przesłano mi gotowy gotowy projekt upraszczajacy i obniżajacy podatki i składki na ZUS. Jest to projekt reformy emerytalno podatkowej (w skrocie REP), ktory jest szczegolowo opisany i przedstawiony na:

www.REP.org.pl

Poinformowano mnie, że e-mailowo, telefonicznie względnie w inny sposób zostaną udzielone wszelkie informacje na ten temat.

Moze projekt zaintersuje część foromowiczów, ich rodziny względnie znajomych.
Dla odmiany zamieszczam w Hyde Parku.

Na początek cytat z Wikipedii -

„Związek zawodowy - masowa organizacja społeczna zrzeszająca na zasadzie dobrowolności ludzi pracy najemnej.
Podstawowym zadaniem związków zawodowych jest obrona interesów pracowników i działanie na rzecz poprawy ich sytuacji ekonomicznej i społecznej. Związki próbują więc przeciwdziałać zwolnieniom, kontrolują przestrzeganie kodeksu pracy przez pracodawców, zabiegają o wyższe pensje i lepsze warunki pracy dla pracowników. Często prowadzą również działalność samopomocową (np. fundusze strajkowe), edukacyjną (np. kursy przekwalifikowujące) i oświatową (np. kampanie informacyjne o prawach przysługujących pracownikom).Związki zawodowe nie muszą się kierować dobrem firmy w której pracują przez co czasem firma z powodu negatywnych działań może upaść lub ponieść dotkliwe straty zarówno finansowe ale też wizerunkowe.”

Sławomir, zejdź na ziemię albo kandyduj do Sejmu RP. Zajmij się interesem pracowników a nie polityką, bo już nie pierwszy raz przeginasz mając dziwne wizje i zapędy. Wyluzuj, daj jakiś dobry przykład a nie miauczysz i marudzisz jak Tobie i innym źle.
Pomyśl jaka jest sytuacja gospodarcza na świecie, co odbije się też w Polsce – może być tak że nie dostaniemy żadnej podwyżki, a może nawet będą redukcje. Poszerz horyzonty i pamiętaj, że nie piszę tego złośliwie. Pomagaj ludziom, walcz o ich prawa a będą Tobie wdzięczni i zyskasz na wartości. Dla mnie jesteś buntownikiem z wyboru, a myślę że z czasem nie będzie to powód do dumy. Chciałbym Ciebie zobaczyć przez miesiąc na wschodzie, tak dla dobrego przykładu. Zobaczysz, że to co robisz za biurkiem to „plac zabaw” i zauważysz, ze na wiele rzeczy nie masz wpływu.

Pozdrawiam

To już nawet w Hyde Parku nie można nic napisać, co jest odskocznią od naszych tematów. :)

Zapewniam Cię NIE ZAREJESTROWANY, że rola i zadania ZZ są mi dobrze znane. Zapewniam Cię także, że są realizowane.

Nie zgadzam się natomiast z ostatnim zdaniem definicji z Wikipedii, bo nasze działania sprowadzają się raczej do podejmowania czynności ograniczających szkodliwe dla Służby, ale i Państwa poczynania wielu ośrodków decyzyjnych i to nie tylko w MF.

Możesz nazywać to polityką, Twój wybór, ja działam zgodnie ze złożonym ślubowaniem i moimi przekonaniami, wszak chcemy wszyscy sprawniejszej służby i dążymy do nadania jej właściwego docelowego kształtu, co zakłóca często swobodne kreowanie swojego PR-u przez rządzących, który zapewne niestety nie na pierwszym miejscu stawia dobro służby, jej funkcjonariuszy i pracowników oraz dobro kraju.

PS. REP nie jest moim stanowiskiem. Ktoś po prostu poprosił mnie tylko, abym zamieścił to na forum, co uczyniłem w odpowiednim dziale. Źle to odczytałeś.

Pozdrawiam

Back
Do góry