Rekompensata za nadgodziny

Mlody

Użytkownik
Punkty reakcji
46
Witam,
W związku z dużą ilością urlopu wypoczynkowego i nadgodzin, dnia 15 stycznia złożyłem wniosek o wypłatę nadgodzin w wymiarze 1:1. Dyrektor IAS nie wyraził zgody i kazał wybrać nadgodziny 1:1...
Z racji na wykonywane czynności nie jestem w stanie wybrać nadgodzin za IV kwartał 2020...
W rozporządzeniu Ministra Finansów w sprawie rozkładu czasu służby funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej nie ujęto takich sytuacji
Z uwagi na wykonywane czynności nie mogę pójść na wolne...
80 nadgodzin za IV kwartał 2020 r.
60 nadgodzin za I kwartał 2021 r.
26 dni urlopu zaległego za 2020 r.
Co mam zrobić w obecnej sytuacji?

Wyjaśnij @Mlody, na czym tu polega stwierdzenie "nie jestem w stanie", a także kto ośmiela się sprzeciwiać
poleceniu dyrektora, każącego nadgodziny wybrać ...

Terminy rzecz święta...
Nie ma w Polsce nic "świętszego" niż Konstytucja, która w tym względzie - wraz z Kodeksem
pracy (w zakresie nieuregulowanym w ustawie KAS) - jasno określa twoje prawa.

Jeśli sam "nie jesteś w stanie" ich wyegzekwować, pozwól to zrobić Społecznemu Inspektorowi
Pracy (ma być w każdej Izbie) albo Państwowej Inspekcji Pracy ...

Witam,
W związku z dużą ilością urlopu wypoczynkowego i nadgodzin, dnia 15 stycznia złożyłem wniosek o wypłatę nadgodzin w wymiarze 1:1. Dyrektor IAS nie wyraził zgody i kazał wybrać nadgodziny 1:1...
Z racji na wykonywane czynności nie jestem w stanie wybrać nadgodzin za IV kwartał 2020...
W rozporządzeniu Ministra Finansów w sprawie rozkładu czasu służby funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej nie ujęto takich sytuacji
Z uwagi na wykonywane czynności nie mogę pójść na wolne...
80 nadgodzin za IV kwartał 2020 r.
60 nadgodzin za I kwartał 2021 r.
26 dni urlopu zaległego za 2020 r.
Co mam zrobić w obecnej sytuacji?
DIAS powinien wskazać konkretny termin odbioru, czyli wydać polecenie odbioru w dniach od do. Jak nie wskazał...to ty powinieneś to zrobić i czekać na reakcję ( zasadą generalną w zakresie czasu pracy jest zbilansowanie w okresie rozliczeniowym:sleep:...Co do Inspekcji Pracy (pominę):mad:

@Mlody musisz się przyzwyczaić, u mnie też dias nie płaci, ale też nie czepia się kiedy wykorzystam nadgodziny. Mam skumulowane nie tylko z ostatniego kwartału.
Zamiast urlopu wybieram nadgodziny, efekt jest taki, że w ubiegłym roku nie udało mi się wziąć ani jednego dnia urlopu za 2020 (tylko zaległy), nadgodzin też nie jestem w stanie wyzerować. Gdybym wybrał urlopy i nadgodziny to nie byłoby mnie w pracy ponad 3 miesiące.
Może na koniec roku mi się przyda jak złożę wypowiedzenie, MF robi wszystko, żeby zachęcić starych coli do odejścia na emeryturę, do zatrzymywania młodzieży też się nie przykładają.

Sami sobie wmawiamy, że nie mamy kiedy wybrać wolnego. Napisz wniosek o wolne za nadgodziny, przecież to zalecenia diasa, kierownik się nie sprzeciwi. A terminy? Niech kierownik się tym zajmie skoro nie potrafi odpowiednio poprzeć wniosku funka o zapłatę za nadgodziny

@Mlody musisz się przyzwyczaić, u mnie też dias nie płaci, ale też nie czepia się kiedy wykorzystam nadgodziny. Mam skumulowane nie tylko z ostatniego kwartału.
Zamiast urlopu wybieram nadgodziny, efekt jest taki, że w ubiegłym roku nie udało mi się wziąć ani jednego dnia urlopu za 2020 (tylko zaległy), nadgodzin też nie jestem w stanie wyzerować. Gdybym wybrał urlopy i nadgodziny to nie byłoby mnie w pracy ponad 3 miesiące.
Może na koniec roku mi się przyda jak złożę wypowiedzenie, MF robi wszystko, żeby zachęcić starych coli do odejścia na emeryturę, do zatrzymywania młodzieży też się nie przykładają.

Sami sobie wmawiamy, że nie mamy kiedy wybrać wolnego. Napisz wniosek o wolne za nadgodziny, przecież to zalecenia diasa, kierownik się nie sprzeciwi. A terminy? Niech kierownik się tym zajmie skoro nie potrafi odpowiednio poprzeć wniosku funka o zapłatę za nadgodziny
Dziś wypisze wolne za nadgodziny. Na dzień dzisiejszy mam 52 dni urlopu i 140 nadgodzin do wykorzystania a w grudniu wybrałem 80 nadgodzin.. tak to prawda nie zachęcają. Człowiek tyra jak mały wół, reprezentuje DIAS przed innymi Organami a na konto dostaje 3160 zł....

Dziś wypisze wolne za nadgodziny. Na dzień dzisiejszy mam 52 dni urlopu i 140 nadgodzin do wykorzystania a w grudniu wybrałem 80 nadgodzin.. tak to prawda nie zachęcają. Człowiek tyra jak mały wół, reprezentuje DIAS przed innymi Organami a na konto dostaje 3160 zł....
Ile jesteś w służbie że dostajesz 3160??

Mnożnik to ponoć i 10lat może się nie zmienić ehh :/ u nas na start dają 2850... I prędko to nie podskoczy. Natomiast wrocław ba start masz 3500

U nas ludzie po 7-8 lat pracują i mają młodszego speca..

Orientujecie się kiedy można liczyć na jakaś podwyżkę? Za stopień to jest śmiech 40brutto czy tylko liczyć na 1% każdego roku?

Back
Do góry