Reforma Inspekcji Transportu Drogowego (ITD), przekształcenie w formację mundurową - Służbę Transportu Drogowego

angel81

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
347
w nawiązaniu do wątku....

może przy okazji włączenia ich do mundurówki pilnować naszych postulatów w zakresie karty mundurowej, mieszkaniówki itd itd skoro będą te rzeczy zmieniane w innych ustawach MSWiA..... w STD może powstać nawet Komenda Transportu Drogowego z generałem na czele....
którego obecnego zastępcę znamy z emerytury policyjnej . https://www.gov.pl/web/gitd/marek-konkolewski3

Wszystko dobrze tylko w sumie po co ta zmiana nazwy z ITD na STD, bezsensowne koszty takiej zmiany zresztą podobnie jak u nas ze Służby Celnej na Służbę Celno-Skarbową

a może kolejna fuzja i dołączenie transportu drogowego do IAS w KAS dla większej skuteczności i wymiany informacji,

Też mają broń, sprawdzają czas pracy, tacho, e-toola, SENT, odpady, naciski i masy, uprawnienia kierowców itd itd. nawet samochody i mundury są podobne i różnią się tylko napisami, kolory zostaną.......będzie taniej, szybciej, skuteczniej. Wg szacunków inspektorów jest "aż" około 800 w całym kraju.Rozdzielić na Izby, ustanowić Naczelnika w Pionach Transportu Drogowego i.....wiem wiem - prosto się mówi

i będzie Służba Celno-Skarbowo-Transportowo-Drogowa

myślę, że jeszcze sokistów można podłączyć, przecież kolej idealnie się wpisuje w ramy transportu. W drogi również. Asfalt czy tory, co za różnica - droga to droga, cło czy vat... podatek to podatek.

sory za off top.

Już kiedyś były plany włączenia ITD do policji jednak temat gdzieś zaginął.

Już kiedyś były plany włączenia ITD do policji jednak temat gdzieś zaginął.
Na wielu ważnych stanowiskach w ITD są emeryci policyjni.
Przekształcenie ITD w służbę z mundurowymi uprawnienuami emerytalnymi jest im nie na rękę, stąd wewnątrz ITD są hamulcowymi tego pomysłu.

Na wielu ważnych stanowiskach w ITD są emeryci policyjni.
Przekształcenie ITD w służbę z mundurowymi uprawnienuami emerytalnymi jest im nie na rękę, stąd wewnątrz ITD są hamulcowymi tego pomysłu.
Dlatego upadł pomysł włączenia ITD do struktur Policji

Chodzi o wywalenie nie swoich a przyjęcie zostawienie swoich, a im się tam nic nie zmieni jak nie pogorszy co się obawiam.

Back
Do góry