Redukcja zatrudnienia w służbie celnej o 10 %

Premier zapowiedział redukcje.Urzędy Państwowe zatrudniły dodatkowo 10 % urzędników aby było kogo zwalniać , a Nasz panu j.k. jak zwykle z przodu.

Jak wiadomo redukcja zatrudnienia nie dotyczy służb mundurowych. Trzeba nie lada ........(wolę nie nazywać tego po imieniu), aby samemu proponować osłabienie własnej formacji.

Ps. Po tej naradzie, informację o możliwej konieczności zwolnienia 10% przekazano także w IC Wrocław.

A czy ktoś wie kogo w pierwszej kolejności dotyczy redukacja?

Zapier...asz jak głupi osioł a tu takie niespodzianki szykują!!!!!!!!!

IC Przemyśl ostatnie pół roku 60 przyjęło,robią z ludzi wariatów,oby wybory zredukowały wiecie co,katering ma przyszłość.

Mamy swoją Ustawę..(ustawę, a nie jakieś tam rozporządzenie) z której dość jasno wynika kiedy kogo można, albo trzeba zwolnić. Nie wiem, co tam dyrektorzy sobie ustalali, ale na dzień dzisiejszy nie jest możliwe zwolnienie ze służby z powodu redukcji etatów. Chyba, że chodzi o przeniesienia do innych Izb...to było by IM łatwiej zrobić.

A czy ktoś wie kogo w pierwszej kolejności dotyczy redukacja?

Wydaje się, że Program 50+ wszystko wyjaśnia.
Któż może być bardziej niepotrzebny, niż stary funkcjonariusz w WZP, w dozorze i na granicy. Przecież nie ma ich gdzie przesunąć, bo wszędzie dominuje 50+. Skąd na ich miejsce wezmą młodych? Tylko z naboru. Naboru nie można przeprowadzić, bo nie ma etatów. Ale....jak się zwolni funkcjonariusza w wyniku ocen negatywnych ....to będzie.
A kto bardziej zasługuje na ocenę negatywną niż funkcjonariusz 50+ z rozrusznikiem w WZP, na granicy......
Przekonajcie mnie, że się mylę.
Nit nie tknie ekspertów w IC i UC, bo przecież są potrzebni.

Zawsze można pojechać po cywilach, którzy mają umowy na zastępstwo lub czas określony. W US'ach to norma!
Wydaje mi się, że głównie do tej grupy będzie skierowana propozycja nie do odrzucenia!

Ostatnia edycja:
redukcja ma być 10% , nie ma już w naszych szeregach tylu cywili , więc nie łudźmy się -czekają nas znowu propozycje nie do odrzucenia albo bruk , w ten sposób redukcja będzie bezkosztowa

ITD ma dostać 500 nowych etatów:).

Kontrolę nad "elektronicznym" systemem poboru opłat sprawować będzie także Policja i Służba Celna.

My i Policja robimy to, co leży we właściwości ITD, a ITD zaczęła zajmować się zdjęciami z fotoradarów, czym wcześniej zajmowała się Policja:)

Księga Jeremiasza

Pan mnie pouczył i dowiedziałem się;
wtedy przejrzałem ich postępki.
Ja zaś jak potulny baranek,
którego prowadzą na zabicie,
nie wiedziałem,
że powzięli przeciw mnie zgubne plany:
"Zniszczmy drzewo wraz z jego mocą,
zgładźmy go z ziemi żyjących,
a jego imienia niech już nikt nie wspomina!"
Lecz Pan Zastępów jest sprawiedliwym sędzią,
bada nerki i serce.
Chciałbym zobaczyć Twoją zemstę nad nimi,
albowiem Tobie powierzam moją sprawę.

Rozdział 11 (wer.18-20)

Podobno teraz przyszła kolej na UC i Oc wewnetrzne i likwidacjo-łączenie IZB zachodu i południa Polski.Ale to tylko plotki.Chyba.

Jak tak dalej pójdzie to wkrótce powstanie jakaś jedna wielka służba która będzie zajmować się wszystkim i polikwidują wszystkie pozostałe służby.Ale będą oszczędności mniej kierowników , naczelników, szefów....teraz i tak wszystkie służby wchodzą na "podwórka" innych służb, zamiast każda doskonalić się w swojej materii.

Czytałeś o "Kasie"/ Krajowa Administracja Skarbowa/ ? Słońce groziło związkowcom ,ze jest gotów wrócić do tego pomysłu. Czas pracuje na naszą niekorzyść.

to wszystko jedna wielka ściema te tabelki to według potrzeb raz w górę raz w dół w zależności od tego komu są prezentowane a tak na prawdę to etatyzację robi się pod zamówienie MF-u a nie w oparciu o faktyczne potrzeby oddziałów, nie uwzględniając zasad BHP czy wymagań odnośnie obsady przy obsłudze sprzętu specjalistycznego nie wspominając już o pracy na kilku stanowiskach jednocześnie.

Back
Do góry