Pytanie do central związkowych

Proszę nie mieć złudzień...
"Informacja dotycząca awansów przyznanych z okazji dnia Służby Celnej"
Dyrektor IC w Białej Podlaskiej oraz Szef Służby Celnej z dniem 21 września 2009 r. uhonorowali nadaniem wyższego stopnia służbowego funkcjonariuszy celnych pełniących służbę w Izbie Celnej w Białej Podlaskiej:
...
Pani Przewodnicząca - na stopień starszego dyspozytora celnego
...
:)
miłego dnia

A Pan kierownik i jednoczesnie wiceszef Zrzeszenia nijaki Marek Pińkowski na jaki stopień został awansowany, bo odpisał mi, że też dostał awans?

Awans pewnie im się należał, podobnie jak większości z Nas, jednak w świetle wyrażonej przez nich zgody na wejście w życie tej ustawy, ciężko będzie zapewne to zaakceptować i uwierzyć w to, tym wszystkim celnikom, którzy sympatyzują wciąż z tymi działaczami.

PS. Wiadomo, że Koleżanka Basia i Kolega Marek popierają wciąż postulaty Służby Celnej i różne inne sprawy ważne dla Naszego środowiska zawodowego.;) Tego rodzaju pisma bedą na 100% wciąż słane i słane. Tylko, że kiedy można było po pikiecie kontynuować działania, zatrzymać ustawę do czasu rozstrzygnięcia zasadniczych dla celników kwestii, ONI najnormalniej w świecie zapomnieli o postulatach - NA CHWILKĘ.

Chwilowe zapominanie o postulatach SC to niestety domena wielu związkowców, która pozwala na zwodzenie Naszej grupy zawodowej przez już grubo ponad dekadę.

Gazeta prawna

:confused:Niektóre związki zawodowe, np. Celnicy PL, są niezadowolone z podpisania przez prezydenta nowej ustawy. Czy to oznacza, że funkcjonariusze nadal nie popierają nowej ustawy?
Zbyt dużym uogólnieniem byłoby twierdzenie, że jeśli jeden z pięciu związków zawodowych Celnicy PL, który zrzesza 500 osób, ma wątpliwości co do nowej ustawy o Służbie Celnej, to wszyscy funkcjonariusze nie popierają tego aktu. Służba Celna liczy 16 tys. funkcjonariuszy i pracowników. Liczę się z opinią wszystkich związków działających w Służbie, a z tymi najważniejszymi i największymi udało nam się znaleźć kompromis. Podzielam niektóre wątpliwości co do tej ustawy i tego, że nie rozwiązuje ona wszystkich problemów, ale i na to przyjdzie czas.

CAŁOŚĆhttp://podatki.gazetaprawna.pl/wywi...apierosy_oraz_oleje_opalowy_i_napedowy.html,3

funkcjonariuszem panie Kubica będziemy jak bedziemy mieli prawa i obowiązki funkcjonariusza,chociarz od dupy strony robota- jestem pod wrażeniem.

Ostatnia edycja:
Przeczytałem i mam gorąca prośbę. Proszę, aby ten jeden fragment wypowiedzi nie był dla kogoś powodem, do postawienia pytania o manifestację poglądów politycznych.
Ja bardzo Państwa proszę. Takich pytań stawiać nie wolno. No po prostu nie wypada.:D

Czy niebieskie, czy czerwone, ja ich wszystkich ...;)

Ostatnia edycja:
Prawo prasowe jasno określa kiedy można żądać sprostowania przekazu.
Dlaczego w tej sprawie nikt nie żądał(nie dot. Solidarności)? To oczywiście pytanie retoryczne.

Back
Do góry