Pytanie cywila

• Thread starter Thread starter sas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty

sas

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam, jako ze jestem cywilem pracującym w Izbie Celnej mam pytanie czy te "wielkie: podwyżki w kwocie 500zł brutto dotyczą również Cywili?
Czy to jest 500zł na etat czy 1500 kierownik z 30zł referent ?
Proszę o konkretną informację nie domysły.

Podwyżki zdaje się dotyczą tylko funkcjonariuszy, a więc nie pracowników cywilnych.
Określenie "średnio" oznacza dokładnie to co miał na mysli autor wątku.
To jak ze średnią krajową. Wszędzie się pojawia, ale mało jest takich co tyle zarabiają, niestety.

ja dodam tylko ze zarabiam 1150zł a wiec interesuje mnie ta sprawa bo nie wiem czy złożyć wypowiedzenie w poniedziałek...

PRACOWNIKÓW i funkcjonariuszy - czyli cywili tez - aczkolwiek mysle ze "dojrzali" byli pracownicy UKS nie bez powodów nie chwali sie swoimi pensyjkami

Wcześniej organizowałem akcję w Sejmie i Senacie i wnioskowałem za pośrednictwem Posłów i Senatorów o przesunięcie dodatkowych środków dla cywili i funkcjonariuszy. PRZY CZYM NIE WYPOWIADAŁEM SIĘ W PARLAMENCIE NA TEMAT SPOSOBU ICH PODZIAŁU.
Czy teraz MF tak to widzi to ja tego nie wiem, ale w związku z powstaniem nowego Związku :wink: jest gwarancja, że tego przypilnujemy. Zapraszamy do nowego ZZ także cywili, pod warunkiem, że pójdziemy w kierunku jednolitej służby. Mam na myśli służbę prawdziwie mundurową, bo objęcie SC zaopatrzeniowym systemem emerytalnym jest osiągalne.
Celnicy to równi goście, nie licytujcie się już bezsensownie nigdy więcej. Zauważcie, że na tym forum i to bez usuwania postów nie ma tego typu fałszywej de facto dyskusji. Podążajmy razem w kierunku jednolitej SC>

Back
Do góry