PRZEPRASZAM! Czy TU biją?

rybka

Użytkownik
Punkty reakcji
5
No dobrze, że tak wiele Osób wspiera Pana Sławomira !!! DOBRZE, bo to głębia duszy, tak "wierzących" jak i "nie"!
Tylko, że "wierzący" mogliby zrobić "coś" jeszcze ( co w tym wypadku chyba powinno być "automatyczne") !!!
Czy ktoś zwrócił się do kapelana, czy kogośtam o modlitwę w intencji Związków i Ich Przewodniczącego Sławomira ???
Drogo to kosztuje ... ?
A jak taką modlitwę ktoś mógłby nagrać ...

Jeszcze nie biją,ale pomysł mogą wdrożyć.To wszystko zależy od tego, czy pałka jest droższa od planowanych podwyżek. A co do mszy świętej ,trzeba nagrać na MP4.

Jeszcze nie biją,ale pomysł mogą wdrożyć.To wszystko zależy od tego, czy pałka jest droższa od planowanych podwyżek. A co do mszy świętej ,trzeba nagrać na MP4.

Dzięki! Mój pomysł był jednak trochę głupszy niż myślisz. Nie po kryjomu i własnymi ręcami! ;) Na modlitwę może iść KAŻDY, kto tylko CHCE !!! Przy wskazanej intencji temat staje się medialny, a czy kapelan może odmówić TAKIEJ INTENCJI ??? JA JESTEM PEWIEN, ŻE NIE !!!

Egorcyzmy

Skoro ostatnio odprawiono mszę świętą za Generała J,myslę że znajdzie się chętny,który też odprawi taką mszę.Mam znajomego księdza mogę pogadać,ale to powinna być msza w innej intencji.Związki Zawodowe i Pan Sławek mają się dobrze,ale nie którym przydałyby się egzorcyzmy.Takie msze też się powinno odprawiać, czas nastał. A jaki medialny temat...i wielki show,byłoby na co popatrzeć.

...Związki Zawodowe i Pan Sławek mają się dobrze,ale nie którym przydałyby się egzorcyzmy.Takie msze też się powinno odprawiać, czas nastał. A jaki medialny temat...i wielki show,byłoby na co popatrzeć.

Sorki Kwiatuszku, ale przeginasz. Ja pisałem poważnie i z myślą o kapelanie służby. Nie egzorcyzmy, które ewentualnie mogłyby w pewnych okolicznościach być "symbolem", ale oficjalna modlitwa w oficjalnej, nie przeinaczonej intencji, modlitwa Kapelana Służby Celnej wraz z "wiernymi"! Niekoniecznie "Msza"! MODLITWA nie ogranicza wyznania, ani braku "wiary" sensu stricto. Jest uznana, wskazana, medialna, niezaprzeczalnie socjologicznie pozytywna, niezawisła, niezagrażalna i skuteczna także w nieprzewidywalnych aspektach ...

Jeżeli tylko zorganzujecie taka msze z którymś kapelanem SC (wszak sa dobrze opłacani wiec choć raz mogliby sie wysilić) to osobiscie opłace i zamówie msze w intencji kaplicy o nawrócenie

Ostatnia edycja:
Propozycje

Działania dotyczące wsparcia ze strony Biskupa i Kapelanów już zostały poczynione.
Czas aby Biskup i kapelani poznali także nasz - zwykłych pracowników/funkcjonariuszy punkt widzenia.
Nie wiem na ile go podzielą. Może jesteśmy stronniczy?
Może naprawdę potrzeba nam spojrzenia na sprawę dobrze "przemodlonego"
Modlitwa - to rozmowa. Więc nie zaszkodzi
Religie są "sposobami" wyznawania wiary. Więc nie ma tu specjalnego znaczenia wyznanie.
Wkrótce powiadomie o szczegółach.

Działania dotyczące wsparcia ze strony Biskupa i Kapelanów już zostały poczynione....
Wkrótce powiadomie o szczegółach.

DZIĘKUJĘ.
Jak to dobrze wiedzieć o co "biega" ...
A tak nawiasem mówiąc, to kapłan nie może odmówić modlitwy w intencji "Bożego błogosławieństwa nad ... (Osobą, Osobami)"

Kapelani

Nie znam prawa kanonicznego (?) napisałem więc w sposób jaki myślę i czuje.
Nie jestem fanem łączenia Kościoła i Państwa ale też wierzę, że modlitwa jest "ponad" poglądami i podziałami
Może wiele osób to rozśmieszy - nie wiem.
Zobaczysz zresztą.

Z egzorcyzmami to nie jest żart,jakiś czas temu Radio RMF podało ,że jeden z policjantów zwrócił się o pomoc do Biskupa o odprawienie takiego obrzędu w Komisariacie.Poszukajcie więcej w Google hasło;egzorcyzmy.

Sorki Kwiatuszku, ale przeginasz. Ja pisałem poważnie i z myślą o kapelanie służby. Nie egzorcyzmy, które ewentualnie mogłyby w pewnych okolicznościach być "symbolem", ale oficjalna modlitwa w oficjalnej, nie przeinaczonej intencji, modlitwa Kapelana Służby Celnej wraz z "wiernymi"! Niekoniecznie "Msza"! MODLITWA nie ogranicza wyznania, ani braku "wiary" sensu stricto. Jest uznana, wskazana, medialna, niezaprzeczalnie socjologicznie pozytywna, niezawisła, niezagrażalna i skuteczna także w nieprzewidywalnych aspektach ...

Masz absolutną rację

Back
Do góry