Protestuj jak Policja

tax.uniforme

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
" Na 9 marca policjanci w całej Polsce przygotowują protest.
Nie przyjdą do pracy, wykorzystując należny im dzień wolny, pójdą na zwolnienie lub oddać krew."
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3891282.html
Mamy jeszcze 11 miesięcy. Moze i my zafundujemy władzom "dzień wolnego". Skoro jestesmy zbędni niech zobaczą jak to jest kiedy SC nie działa.

protestuj...

Jak najbardziej jestem za. Propozycja jak najbardziej na miejscu .Tylko musimy się spieszyć bo wtym narastającym bałaganie możemy się zagubić. Panie Sławku co pan na to? 8)

Popieram policjantów. 9 marca biorę wolne na żądanie.
Kto jeszcze?

PS.
Rząd karmi opinię publiczną bzdurami typu podwyżki płac dla policjantów. nauczycieli, a szara rzeczywistość jest zupełnie inna.

I co z tego że weźmiecie wolne w tym dniu? Nikt nie zwróci uwagi na nasz protest. To musi Byc w innym dniu i zarazem mocno nagłośnione. Jeśli staną nadzory, odprawy i granica to będzie prawdziwa jazda.

za!

jestem jak najbardziej za - bo:
- to nieliczna legalna forma protestu dla naszej grupy zawodowej
i naprawdę zauważalna dla władz
- nie naraża na koszty
- ma szanse na masowość
ale:
- proponuję nie podłączać się do Policji - bo nikt nawet nie zauważy, że calnicy TEŻ protestowali
- akcja powinna być przygotowana - związki nich się dogadają i jasno sprecyzują cele takiego działania oraz przakażą je olewającej nas Pani Minister
- termin nie nazbyt odległy - bo maszyna losująca już pracuje nad tekstami ustaw (dzięki którym część celników "może skorzystać z okazji i samemu chcieć odejść")

Masz rację to raczej nie jest zbyt dobry pomysł aby podłączać się pod Policję.
Jeżeli już to sami musimy przeprowadzić tą formę protestu.
Sądzę, że niebawem wrócimy do tematu.

Przekonajmy się wzajmenie że warto wziąć 9.03.2007 urlop na żądanie. Moze wschód i lotniska też pokazałyby jaja.

Panie i Panowie nikt niestety nie zauważy i nie powiąże waszego urlopu na żądanie w tym dniu z żadnym protestem. To musi być zorganizowany protest SC z wyraźnym zanaczeniem przeciwko komu i czemu! Tutaj potrzeba nagłosnienia sprawy przez związki zawodowe i przekazania informacji o tego typu protescie do jak najszerszego grona funkcjonariuszy celnych!

Co do tego, to dogadamy się.
Ważne żeby w Przemyślu skrzyknąć odpowiednio dużo ludzi. Tak, żeby był efekt. I media też trzeba powiadomić, i co większe firmy, agencje, spedycje, itd....

Popieram , przespaliśmy w 1997 może rzutem na taśmę coś wyrwiemy politykom WRÓĆ madame fatale(MF)

Poparcie jest dobre, ale trzeba do sprawy przekonać jak najwięcej osób wokół siebie.

dzień wolny

No nareszcie w końcu ktoś logicznie mówi.
Jestem całym sercem za.Niech Zyta zobaczy jak to jest gdy również my weźmiemy dzień wolny.
Sławek taka akcja musi być przeprowadzona.

Ja też jestem za. Musimy zacząc coś robić bo nas rozwalą i to już niedługo. Nie możemy biernie czekać, to nam nic nie da. Może na ten temat wreszcie zabiorą głos związki zawodowe i dobrze zorganizują obronę naszej służby. Czasu jest mało.

Back
Do góry