Proszę o pomoc - praca licencjacka

ewa.sz

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Szanowni Państwo,

Piszę pracę licencjacką na temat Służby Celnej. Chciałam prosić o pomoc.
Mój pierwotny temat brzmi: Służba Celna w systemie egzekwowania prawa w Polsce. Tylko nie jestem pewna co w nim zawrzeć. Czy nie lepiej byłoby napisać ogólnie o SC organizacji strukturze i działaniach, zmianach po akcesji do UE.
Proszę też o pomoc w materiałach czy są jakies typowe gazety, artykuły publikacje o SC?

Pozdrawiam

E.

Szanowni Państwo,

Piszę pracę licencjacką na temat Służby Celnej. Chciałam prosić o pomoc.
Mój pierwotny temat brzmi: Służba Celna w systemie egzekwowania prawa w Polsce. Tylko nie jestem pewna co w nim zawrzeć. Czy nie lepiej byłoby napisać ogólnie o SC organizacji strukturze i działaniach, zmianach po akcesji do UE.
Proszę też o pomoc w materiałach czy są jakies typowe gazety, artykuły publikacje o SC?

Pozdrawiam

E.

(......) - nie choczesz - nie nada, zachoczesz - nie budiet :D

Ostatnia edycja:
NOWa USTAWA O SŁUŻBIE CELNEJ

tak ale w tej pozycji nie ma mowy o nowej ustawie z dnia 31 października 2009, czy ktos wie gdize mogę znalezc opracowane zmiany jakie wprowadzila nowa ustawa o służbie celnej?

ewa.sz

Zwracam uprzejmie Pani koncentrację umysłu na fakt,że nowa ustawa o Służbie Celnej pochodzi z 27 sierpnia 2009 r -Dz.U. z 9 pażdziernika 2009 r.

tak ale w tej pozycji nie ma mowy o nowej ustawie z dnia 31 października 2009, czy ktos wie gdize mogę znalezc opracowane zmiany jakie wprowadzila nowa ustawa o służbie celnej?

tego chyba jeszcze nie znajdziesz nigdzie - ten co pisał sam nie wie sam
ale tak bez żartu to wspomniana ustawa zmieniła hmmmm wszystko.... i prawie nic- ale nam daje popalić hehehehee
ps. chcesz więcej pisz

Druga strona medalu to urząd celny jako organ postępowania przygotowawczego w sprawach o przestępstwa skarbowe i wykroczenia skarbowe. Nowa ustawa o SC dodała urzędowi i izbie cholernie dużo zmian/uprawnień, zwłaszcza w postępowaniach przygotowawczych o przestepstwa i wykroczenia pospolite ( w sprawach ujawnionych przez funkcj. SC ). Tak więc nie chcę straszyć, ale temat tak obszerny, że musisz się skupić na konkretnym zagadnieniu (gałęzi prawa ?). Bo nie widzę szansy na pełne wyczerpanie tak ogromnego tematu jakim jest egzekwowanie prawa przez SC. Przyznam, że sam nie wiedziałbym w którą stronę zmierzać. Może niech autor tematu pracy trochę doprecyzuje swoje wizje, o ile je ma.
Powodzenia!

Ostatnia edycja:
A czy w kwestii kontroli celnej nowa ustawa wiele zmienia? Zdecydowałam się zawrzeć w mojej pracy rozdziały o:
1.Uwarunkowania determinujące kształt obsługi celnej w Polsce
2. struktura organizacyjna
3. kontrola celna

Przepraszam jeśli nie piszę wystarczająco konkretnie
Czy te wizje są lepsze? bardziej skonkretyzowane?

Ciężko jest pisać o czymś opierając się jedynie na źródłach teoretycznych, niestety... ale liczę na Państwa pomoc i wskazówki

sorki, ale...

A moze by tak troche wlasnego rozumku uzyc? oczekujesz dziewczyno, ze tu sie temat wymysli a praca sama napisze? Rozumiem, ze moga byc jakies watpliwosci ect, ale bez przesady, odnosze wrazenie, ze nawet nie pokusialas sie o przeczytanie tekstu

Back
Do góry