projekt zmiany ustawy o służbie celnej

• Thread starter Thread starter przeżyteknr1
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
P

przeżyteknr1

Gość
Czy ja nie doczytałam czy mowa jest wyłącznie o awansach w stopniach??? a co ze stanowiskami???????????? nie dostaniesz stopnia jak nie awansujesz w stanowisku!!!!
W IC Gdynia to dyrekcja tak się popisała, że w stopniach to pewnie nie ma już kogo awansować i dawać po 30zł

Sprytny Węgiel awansuje setki ludzi kilka razy w roku w STOPNIACH i ma czym się pochwalić chyba już wszyscy awansowali za jego kadencji

Ciekawe czy sam to wymyślił czy może........... ktoś mu w tym pomógł bo w myśleniu jest słabowity od jakiegoś czasu

PaNIE DYREKTORZE T.W podnieśc podstawy anie dajesz ochłapy

PaNIE DYREKTORZE T.W podnieść podstawy WSZYSTKIM a nie swoim przydupasom anie dajesz ochłapy oczywiście swoim:) !!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
Chyba żartujesz Ja nie dostałem awansu nigdy ,a pracuję kilkanaście lat

Ty pewnie tak jak i ja nie możesz już awansować w stopniu tylko w stanowisku a z tym to dyrekcja ma problem to jest zastrzeżone dla wtajemniczonych

No gdzieś Ty się uchował, że nawet 30zeta nie załapałeś??????

Widoczni awansowali 4 razy w roku to chyba za Ciebie też>

wypociny ze spotkania dyrektorów IC z MF:
projekt.jpg

no i podobno znowu nas wydymali,
co bedzie na spotkaniu ze zwiazkami było wiadomo po porannym spotkaniu kierownictwa MF z dyrektorami.
A oto co mają do zaoferowania:
1) zmiany ustawy o SC ( do poczytania na Corintii):
-częściowe usuniecie art 25.
-obligatoryjne awanse co 5 lat , pod warunkiem że .........
-mogą nas reprezentować adwokaci
2) to powyższe , czyli projekt zmian ustawy o SC ma być ( ale tego nie wiadomo napewno) w połowie maja
3) potem chca podobno zbliżyc status wynagrodzeń do innych służb mundurowych, ale nie wiadomo kiedy ile, na jakich zasadach i czy w ogóle..
4) zero o emeryturach mundurowych , uprawnieniach funkcjonariuszy \
5) żadnych podwyżek

A tak w ogóle to brak jakichkolwiek gwarancji nawet na to co proponują - nie ma osoby na tym spotkaniu, która ma umocowanie rządu do negocjacji, ogólnie to chyba chodzi o to co zwykle, czyli odznaczyć w mediach, że MF chce rozwiazać sytuację, że się spotyka ( i jest tego efekt - w panoramie na TVP2 właśnie pokazali, że MF sie spotkał i rozmawiał i że nam pomoże) a tak w rzeczywistości to niczego nie gwarantuje - takie rozmowy i obietnice już wszyscy znamy z lat ubiegłych.
A w ogóle to jaka reprezentacja sie spotkała z szefem SC -
Solidarność , ZZ SZNP (full reprezentacja SC) i pan Siwy (panie Siwy - co pan tam robisz w tej błazenadzie !!!!!

Back
Do góry