profesjonalizm służby celnej

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Mam nadzieje, ze wszyscy za to odpowiedzialni zostana srogo ukarani, a media powinny pilnowac zeby rzeczywiscie tak sie stalo, bo takie praktyki sa na porzadku dziennym

przemytnik=złodziej

Cóż panie pako2. Nadzieja przemytnika także jest matką głupich. Dla takich jak ty nie ma znaczenia czy ktoś pracujący na granicy jest profesjonalistą czy skończonym głupkiem. Dla was ma znaczenie tylko fakt, puści czy nie puści, znajdzie czy mi się udało. Opisani w artykule celnicy nie przynoszą chwały naszej Służbie ale prawdziwym zakałą na granicy jest przemytnik. Nierób, który z przekraczania granicy uczynił sobie profesję. Granica powinna być dla turystów i biznesmenów, dlatego gdyby zależało to od mojej decyzji odebrałbym wam prawo do przekroczenia granicy lub po stwierdzeniu, że z przemytu uczyniliście proceder obciążyłbym was takimi karami finansowymi, że myślelibyście spłacać je do końca życia. Oczywiście należałoby wprowadzić skuteczne przepisy egzekucji tzn., na każdym kroku odbierać wam cokolwiek, co przedstawia jakąkolwiek wartość i jeśli nie można tego sprzedać wyposażać domy dziecka, schroniska dla bezdomnych lub ubogich w kamienicach czynszowych ale nie was nierobów. Udzielasz się na forum pracowniczym. To jakby słuchać złodzieja, co ma do powiedzenia o policjantach. Zrób coś pożytecznego, poczytaj dziecku „Alicję w krainie czarów” lub sobie „Plastusiowy pamiętnik”
PS. Przemytnik jest złodziejem gdyż okrada nas wszystkich

Cóż panie pako2. Nadzieja przemytnika także jest matką głupich. Dla takich jak ty nie ma znaczenia czy ktoś pracujący na granicy jest profesjonalistą czy skończonym głupkiem. Dla was ma znaczenie tylko fakt, puści czy nie puści, znajdzie czy mi się udało. Opisani w artykule celnicy nie przynoszą chwały naszej Służbie ale prawdziwym zakałą na granicy jest przemytnik. Nierób, który z przekraczania granicy uczynił sobie profesję. Granica powinna być dla turystów i biznesmenów, dlatego gdyby zależało to od mojej decyzji odebrałbym wam prawo do przekroczenia granicy lub po stwierdzeniu, że z przemytu uczyniliście proceder obciążyłbym was takimi karami finansowymi, że myślelibyście spłacać je do końca życia. Oczywiście należałoby wprowadzić skuteczne przepisy egzekucji tzn., na każdym kroku odbierać wam cokolwiek, co przedstawia jakąkolwiek wartość i jeśli nie można tego sprzedać wyposażać domy dziecka, schroniska dla bezdomnych lub ubogich w kamienicach czynszowych ale nie was nierobów. Udzielasz się na forum pracowniczym. To jakby słuchać złodzieja, co ma do powiedzenia o policjantach. Zrób coś pożytecznego, poczytaj dziecku „Alicję w krainie czarów” lub sobie „Plastusiowy pamiętnik”
PS. Przemytnik jest złodziejem gdyż okrada nas wszystkich

Nie wiem skad ta wzmianka o przemytnikach? temat jest zupelnie inny tzn: kompletny brak profesionalizmu ze strony urzednikow panstwowych i narazenie na utrate zdrowia lub zycia, bo jak inaczej nazwac kompletny brak odpowiedzialnosci przy grzebaniu w butli o ktorej nie ma sie zielonego pojecia? Co do tego specjalisty mam swoja teorie, ze chlopaki po jakims czasie znalezli na necie budowe takiej butli i postanowili wyslac kogos z biura zeby szopke odegral i stwierdzil, ze jest PUSTA, ale to tylko moje domysly.
Ciekaw jestem czy tak samo sie wypowiadasz o kolegach po fachu, ktorzy dzieki dobrej wspolpracy z przemytnikami dorobili sie ladnych majatkow im tez trzeba by domy pozabierac, samochody itp. Jak juz sie taka sytuacja zdarzy to wszyscy krzycza, ze sa niewinni, pomowieni, a skad niby nowe audi? Kazdy kij ma dwa konce.

Przelgadam sobie te forum i widze jak f-sze wypowiadaja sie sami o prywacie w roznych izbach i oddzialach. Jak jestes taki szeryf to najpierw oczysc swoje srodowisko, a pozniej zamij sie przemytnikami Panie kolego

Do Was

Nie polemizujcie ze śmieciami. Tak jak powiedziałeś. Nic nie są w stanie zrozumieć. Mam ich na co dzień. Uciekam w książki aby nie dać się ściągnąć ku dołowi. To plebs za który wstydzimy się wszyscy. Pako, Kodi - to najczęściej byil przemytnicy lub emerytowani milicjanci, którym skończyło się. Patrz śmiecie typu Lech. B. - from Elbląg.

Nie polemizujcie ze śmieciami. Tak jak powiedziałeś. Nic nie są w stanie zrozumieć. Mam ich na co dzień. Uciekam w książki aby nie dać się ściągnąć ku dołowi. To plebs za który wstydzimy się wszyscy. Pako, Kodi - to najczęściej byil przemytnicy lub emerytowani milicjanci, którym skończyło się. Patrz śmiecie typu Lech. B. - from Elbląg.

Zgadzam sie z Toba nikt nie powinien polemizowac z takimi ludzmi jak Ty. Uciekasz w ksiazki powiadasz? coz zrobic osoba o takim empatycznym nastawieniu do swiata i ludzi nie ma dokad uciec jak tylko do ksiazek, bo podejrzwam, ze znajomych zbyt duzo nie masz. Milej lektury ! :D

Zgadzam sie z Toba nikt nie powinien polemizowac z takimi ludzmi jak Ty.
niestety sa tu ludzie, ktorym za szybko puszczaja nerwy i zwieracze i wdaja sie w polemike z przemytnikiem.
a kazda polemika z przemytnikiem jest skazana na niepowodzenie, bo jak to mowia: "nie dyskutuj z idiota, bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem."

/nie dyskutuj z idiota, bo sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem./

Dlatego w czasie odpraw z niektórymi zollkami szkoda czasu na dyskuję zaznaczam że z niektórymi.Bo reszta robi swoje ale i o d... ach możma pogadać tak po ludzku jak człowiek z człowiekiem.

Back
Do góry