Procedura stosowania rejestru zgłaszanych urządzeń do komunikacji elektronicznej

Tak z czystej ciekawości -z jakiego powodu wprowadzona ma zostać ta procedura?

jestem ciekaw w jaki sposób wskażą jako właściwy właśnie ten sposób zgłaszania swoich prywatnych urządzeń. jeśli jest forma polecenia, to powinien zostać obligatoryjnie zastosowany tryb art. 127 uosc.

jeżeli polecenie służbowe jest niezgodne z prawem, godzi w interes społeczny lub zawiera znamiona pomyłki, to przełożonemu powinny zostać przedstawione zastrzeżenia na piśmie. w razie pisemnego polecenie należy wykonać, zawiadamiając jednocześnie o zastrzeżeniach kierownika urzędu, a gdy polecenie wydał kierownik urzędu – organowi nadrzędnemu.

Że co ? Że ktoś gromadzi i przetwarza moje dane bez mojej zgody ? Wielkie mi mecyje. Nie takie numery ta służba widziała. Bezczelność i tupet osób tworzących tego potworka zwanego "procedurą" jeszcze pewnie nie sięgnęła granic.
Konia z rzędem temu, kto potrafi wskazać personalnie osobę, która odpowiada za tą procedurę. Znając życie, to podpisane to będzie ogólnikowo "Ministerstwo Finansów". Tak samo, jak wytyczne/zalecenia do wypełniania oświadczeń majątkowych.

w przypadku posiadania urządzenia podczas służby przepis nakłada określony codzienny obowiązek. z tym nie można dyskutować. ale co do reszty. forma zgłoszenia powinna gwarantować i zabezpieczać prywatność. dostęp innych osób wyłącznie na potrzeby toczącego się postępowania. po jego wszczęciu.

de iure służba celna również nie posiada legitymacji prawnej do przyjęcia "dobrowolnej" zgody na przetwarzanie danych osobowych w tym zakresie. nawet jeśli sam dobrowolnie bym zechciał je wcisnąć w jakiś dostępny dla wielu system informatyczny.

rzecz zaczyna mocno śmierdzieć. przecież to nic innego jak tworzenie ogólnodostępnej bazy danych osobowych. czy została zgłoszono do giodo? bo wybory i zmiana władzy tuż, tuż :D ...

http://www.giodo.gov.pl/1520227/j/pl/

Ostatnia edycja:
standardy obecnego zarządzania :confused:
skoro wszyscy wokół podsłuchują wszystkich to nasze orły dołączyły w formie "monitoringu".
znamienne jest w tej sprawie to, że czynności operacyjno-rozpoznawcze w służbie skierowano w kierunku środowiska.
zastanawiające, że wielu tego nie musi czynić, a to właśnie na początek dyrektorzy winni świecić przykładem zanim wydali stosowne decyzje, po uprzednich konsultacjach w "imieniu" izb !
od dawna nie jest dobrze z obecnymi kadrami .....

CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ !

jacek i przyjaciele

tak właśnie należy określić tą nieuprawnioną próbę uzyskania, przetwarzania i następnie najprawdopodobniej służbowego i operacyjnego wykorzystania numerów prywatnych telefonów funkcjonariuszy celnych zajmujących się zwalczaniem przestępczości celnej i akcyzowej.

nasze zuchy, namaszczone same przez siebie stopniami oficerskimi, właśnie dokonały prawnokarnego sepuku. tylko niech któryś się nie wyrwie przedwcześnie ze stosowną inicjatywą.

nie wchodząc w szczegóły to mamy leszczy na talerzu. tylko po wyborach. tylko po zmianie władzy :cool: .

he, niedawno zasłyszane. to nie moja ręka. czyt. to nie my nakazaliśmy ten obowiązek ;).

dopiero teraz gołym okiem widać pozytywną selekcję do korpusu panów w cle. pewnie niedługo zakrzykną coś macierewiczu w skórzanym płaszczu golącym do łysa najpierw olejną, a później nadredatkora m. ;).

Back
Do góry