N
nowy_celnik
Gość
Witam wszystkich! Chyba mi sie poszczesciło?! i moze dołącze do Waszego grona braci celniczej. a dokladniej w SNP. Ale mam powazny dylemat czy zamiana mojej obecnej pracy (firma panstwowa) na prace w SC jest opłacalne i bedzie to cos lepszego? Gdyz przegladajac forum oraz pytajac znajomych rózne sa opinie. I jak narazie przemawiaja raczej jednak na in-minus. Ale tez jest tak, ze na kazda prace sie narzeka, a i jesli nie jest tak całkiem zle dalej sie pracuje. Dlatego chciałbym sie od Was cos wiecej dowiedziec.
Chodzi mi głownie o charakter pracy w SNP, perspektywy pracy i kwestie wynagrodzen ?.
Czy sa dalej stałe nadzory czy sa dorazne kontrole? Czy oprócz pensji zasadniczej dostaje sie jakies dodatki, delagacje itp ? A ile zarabia sie w SNP po zakonczeniu okresu przygotowawczego tzn po 3,4,5, latach słuzby ? Bo na poczatek chyba jest około 2200br.
Chodzi mi głownie o charakter pracy w SNP, perspektywy pracy i kwestie wynagrodzen ?.
Czy sa dalej stałe nadzory czy sa dorazne kontrole? Czy oprócz pensji zasadniczej dostaje sie jakies dodatki, delagacje itp ? A ile zarabia sie w SNP po zakonczeniu okresu przygotowawczego tzn po 3,4,5, latach słuzby ? Bo na poczatek chyba jest około 2200br.