Praca w Izbie Celnej a poprzednie miejsca zatrudnienia

patryk1-7

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Dzień dobry, od dłuższego czasu zastanawiałem się nad pracą w IC i właśnie czekam na ogłoszenie w sprawie naboru na funkcjonariuszy. Do tego czasu, aby nie siedzieć bezczynnie szukam pracy i natknąłem się na ofertę pracy w kasynie jako kasjer. Zacząłem zastanawiać się czy ww. praca nie będzie później przeszkodą podczas naboru, czy nie będzie źle odbierana ect. Prosił bym o jakieś opinie drogie koleżanki i koledzy. Pozdrawiam

W legalnym prawdziwym kasynie? Nie sądzę żeby to przeszkadzało, nawet może pomóc takie doświadczenie od drugiej strony

W legalnym prawdziwym kasynie? Nie sądzę żeby to przeszkadzało, nawet może pomóc takie doświadczenie od drugiej strony

Tak, w profesjonalnym kasynie. Wszystko legalne, byłem na rozmowie i dowiedziałem się, że nawet z napiwków rozliczają się z Urzędem Skarbowym. Ale pojawiły się opinie osób trzecich, że może to będzie "źle widziane" przez kolejnych pracodawców dlatego owe pytanie ;) Dzięki za odpowiedź

przestań, wszystko legalne i nie będzie problemu, z czegoś trzeba żyć aż się zakończy procedura kwalifikacyjna, a z zazdrości, że sobie zarobisz to ludzie potrafią wiele kitu nawciskać...

W terminie 3 miesięcy od dnia zatrudnienia w kasynie będziesz musiał zdać egzamin zawodowy w Ministerstwie Finansów w zakresie takim jak kodeks karnoskarbowy, ustawa o grach hazardowych wraz z aktami wykonawczymi, ustawa o służbie celnej, ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy itp. Egzamin nie jest szczególnie trudny, ale trochę będziesz się musiał pouczyć, a skoro chcesz pracować w Służbie Celnej, to jest niezły pomysł.

W terminie 3 miesięcy od dnia zatrudnienia w kasynie będziesz musiał zdać egzamin zawodowy w Ministerstwie Finansów w zakresie takim jak kodeks karnoskarbowy, ustawa o grach hazardowych wraz z aktami wykonawczymi, ustawa o służbie celnej, ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy itp. Egzamin nie jest szczególnie trudny, ale trochę będziesz się musiał pouczyć, a skoro chcesz pracować w Służbie Celnej, to jest niezły pomysł.

kasjer ???

Back
Do góry