Praca dyplomowa - proszę o pomoc

kamiluskaa

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam. Jak w temacie piszę pracę dyplomową na temat: "Miejsce służby celnej w przestrzeni wykonywania zadań publicznych". Jeżeli mogę prosić o pomoc, to jak myślicie, co tam zawrzeć? Na początku myślałam ogólnie napisać o administracji celnej i polskim prawie celnym, historia do któregoś roku a co potem? Struktura, zadania, czynności?

Witam. Jak w temacie piszę pracę dyplomową na temat: "Miejsce służby celnej w przestrzeni wykonywania zadań publicznych". Jeżeli mogę prosić o pomoc, to jak myślicie, co tam zawrzeć? Na początku myślałam ogólnie napisać o administracji celnej i polskim prawie celnym, historia do któregoś roku a co potem? Struktura, zadania, czynności?

a może rozwiń, brud smród kiła mogiła ROZGORYCZENIE niestety

nie obraź się ale co nie napiszesz to będą tylko rozważania akademickie nie mające wiele wspólnego z cłem, jego rzeczywistą strukturą, priorytetami i praworządnością ect.

Jak widać na "miętuski" zawsze można liczyć! Jeden wylewa swoje żale i frustracje, drugi radzi spadać do promotora. Kamiluskaa dla nich jedyny temat do rozmowy to kasa i przywileje. That's all!

Przy takim poziomie ogólności to pewnie praca licencjacka. Przy swojej pracy na Wydziale Prawa korzystałam ze zbiorów GUCu, trudno powiedzieć czy jeszcze ten księgozbiór istnieje, być może MF jakoś to rozsądnie zarchiwizował i ktoś dalej to pielęgnuje. Opracowań na różne tematy było sporo, przejrzenie tego na pewno by cię jakoś ukierunkowało.
Ja miałam list polecający od promotora, rekomendację od dyrektora urzędu i osobistą zgodę Prezesa GUC.

Jak widać na "miętuski" zawsze można liczyć! Jeden wylewa swoje żale i frustracje, drugi radzi spadać do promotora. Kamiluskaa dla nich jedyny temat do rozmowy to kasa i przywileje. That's all!

Cywil no to na co czekasz ? Pomóż koleżance :D

Chciałam jednak zapytać kogoś o zdanie na ten temat. Czy może ktoś ma jakąś wizję, którą mógłby się podzielić, nie mam doświadczenia w tym temacie, chociaż praktyki odbywałam w urzędzie celnym ale poradziłam sobie - skupię się po zadaniach i organizacji na zwalczaniu przemytu i przeciwdziałaniu oszustwom celnym - u mnie na wschodzie temat popularny.
I dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam

Chciałam jednak zapytać kogoś o zdanie na ten temat. Czy może ktoś ma jakąś wizję, którą mógłby się podzielić, nie mam doświadczenia w tym temacie, chociaż praktyki odbywałam w urzędzie celnym ale poradziłam sobie - skupię się po zadaniach i organizacji na zwalczaniu przemytu i przeciwdziałaniu oszustwom celnym - u mnie na wschodzie temat popularny.
I dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam
najbardziej rzeczowe info w tym temacie znajdziesz na Zacisznej

ciekawy temat to kontrola gier hazardowych, z tym ze to może być temat nie do obrony .....
Nie możesz się skupić na samym cle w czystej postaci ? może AERO, Składy podatkowe, konwencje, obrót tytoniem, gazem czy spirytusem ? współpraca SC z przedsiębiorcami temat rzeka. nie prościej iść do jakiegoś UC, nawet tam gdzie miałaś praktyki i pogadać z jakimś kierownikiem, który miałby trochę czasu i chęci Ci pomóc ?

Back
Do góry